Yardim Edin ( Fatih Belediyesi Yedikule Hayvan Barınağı )
-
nedense hayvanları insanlardan daha çok seviyorum
-
Robinson_Crusoe bunu yazdı:
-----------------------------
Çine gönderilse hem oradaki insanlar doyar hem para kazanmış oluruz hemde bu tip sorunları düşünmekten kurtulur insanlar,
-----------------------------güzel bir çözüm tebrik ediyorum.
-
-
karakutu bunu yazdı:
Önce insana değer verilmesinin gerektiğinin öğrenilmesi gerekir sonra hayvanlar, insana değer vermeyen birinin hayvanları ne kadar sevdiği ve kolladığı anlamsız bana göre.
-----------------------------İnsanların yaptıgı ıtlıgı pustlugu ,dolandırıcılıgı kotuluklerı hıc bır canlı yapmıyor dunyada.
Öncelikle hayvanlara deger vermeyen bırısı ınsanlara deger veremez.
Al karsımda yatıyor kopegım , gunun tum stresını ,ne olursa olsun gun ıiçerisinde yemeklerını verıyorum bıraz oynuyorum gelıyor yatıyor ayagımın dıbıne yorgunluk fılan kalmıyor.
Sokak ta yavru bı kopek gelır seversın ,mezheplerle ılgılı problemın yoksa şafiler fılan ellemez kopek.
Hayvanları sevmeyen ınsan zaten ya basına bırseyler gelmıstır onceden alakalı olarak,yada insanları sevmıyordur.
-
BosphorusPasha bunu yazdı:
Ya bırakın bu ayakları lütfen. Avrupa ülkeleri ve amerika bu sorunlarla cebelleşiyor türkiyeyi de bunlar gibi bi gelecek bekliyor. İnsanlara havyan sevgişini aşılayarak çocuk yapmalarına engel oluyorlar. Çocuk sevgisinden mahrum kalan kişilerin tek umudu evcil hayvan oluyor ve kendini insan yerine hayvanlara adıyor. Bakın hayvanlarla canından çok ilgilenen bayanların hallerine ; Hayattan kopmuş üstü başı paçavra tarzında pislik içinde yaşayan insanlardır. Çünkü o hayvanlar onları bi bakıma kör etmişlerdir. Sadece diyeceğim odur ki bütün dediklerimi toparlayacak seviyededir; Amerikanın ve Avrupanın yıllık Evcil hayvanlara ayırdığı bütce ve harcanan paraya bakın Ve afrikadaki yıllık yiyeceğe kullanılan para miktarına bakın ve bu konularda aklınızı başınıza alın. Gelecek nesile acıyorum.
-----------------------------Abd ve avrupanın ekonomisine de bak houston dakı hayvan barınaklarına bak ,en azından uydudakı kanallarda gorebılırsın.
Hayvan polisleri dahı var ,hayvanlara kotu muamele edenlerı gozaltına alıyorlar para cezalar ,hapıs cezası verılmekte.Verilmelide ,
Çocuk yapmalarına engel olunuyor vs dıyorsun.
Amk 80 mılyon ınsan olmasa tr de su anda 50 mılyon olsa ne ıssızlık durumu soz konusu olurdu nede ekonomk sıkıntılar.
Başbakan dedı vs de dersın sen sımdı.Başbakanın demesindekı amac ulkedekı degısen etknık oranlar ve ılerıde bundan dolayı sıkıntı cıkması,
Sporla ureme durumu var sankı .Millet etnık anlamasın bunu .
Hayvanları sevmek sucmu beslemek yardımcı olmak.Kı bu hayvanlar cogu zaman ,araba altında ,cocuklar tas atıyor vs zara gormelerındekı en buyuk faktor ınsanlar.Kör etmek fılan kor olan zıhnıyet gözler onunde zaten.
Osmanlı donemınde yapılan camıler hanlar .. vs yapılarda hep hayvanlar ıcın bolumlerı gorebılırsın.Tarıhı yapılarda hep kus evlerı banyoları olur ,medreseler de Hayvanları doyurmak ıcın yemekler yapılırdı.
Hayattan kopmus basıbos ınsanlardır dıyorsun ya olcay meral fatıhtekı barınakla ılgılenen kısı kendısı itu mımarlık mezunudur.
bu ıslere on ayak olan kısıler genelde kultur sevıyesı yuksek olan zengın kısılerdır. Kendınıze acıyın sız.
Gece gece nevrım dondu arkadas gene.Köylü diye aşağılarlar ınsanları ama koyluler bıle hastlanmıs sokak hayvanları bıle getırmekte hastaneye .
Sokayım böyle dusunceye ,zihnyete
-
Moskova'da narkotik köpekleri yarışması
http://www.youtube.com/watch?v=z7E0sMgr6E8
İnsanlık ipin ucunda!
Yavru köpek işkenceye daha fazla dayanamadı...
ADANA’da bir çiftlikte tavuklara saldırdığı için av tüfeğiyle vurulan ve yaralı halde ön ayaklarından iple bağlanıp, motosikletle yolda sürüklenerek işkence yapılan yavru köpeği, tesadüfen yoldan geçen iş kadını Meliha Tekin’in kurtarma çabası yetmedi. Muğla’dan Adana’ya bir iş görüşmesi için gelen Meliha Tekin’in veterinere götürdüğü yavru köpek, tedavisi mümkün olmayınca acılarına son verilmesi için iğneyle uyutuldu.
Meliha Tekin, beraberinde kardeşi Melih Tekin ve arkadaşlarıyla hafif ticari araçla Yumurtalık İlçesi’ne giderken, Ziyanlı Köyü yakınlarında karşı yönden gelen kimliği belirsiz motosikletli bir kişinin ön ayaklarına ip bağladığı yavru köpeği yolda sürüklediğini gördü. Bu manzara karşısında harekete geçen Tekin ve arkadaşları, motosikletli gencin peşine düşüp, durdurdu. Meliha Tekin, hemen yaralı haldeki köpeğin ayaklarına bağlı olan ipi çözüp, kucağına aldı.
’TAVUKLARI YEDİĞİ İÇİN AĞAM VURDU’
Meliha Tekin, bir yandan da motosikletli gencin neden böyle bir vahşet yaptığını sordu. Tekin, "Mobileti kullanan şahıs bir çiftlikte çalıştığını söyleyip, ’Ağam tavuk yediği için köpeği vurdu. Bana da köpeği sürükleyerek, götürüp atmamı istedi’ dedi. Yavru köpeğin tavukları yakalayıp yemesi mümkün değil. Zaten kendisi ancak tavuk büyüklüğünde, nasıl zarar verebilir?" diye tepki gösterdi.
Meliha Tekin ve beraberindekiler köpekle ilgilenirken, motosikletli genç kaçıp izini kaybettirdi.
Bu arada Tekin’in yavru köpeği kurtarma çabası, beraberindeki arkadaşları tarafından fotoğraflandı, yapılan eziyet belgelendi.
İĞNEYLE UYUTULDU
Tekin, durumu ağır olan yavru köpeği kurtarabilmek için Yumurtalık Belediyesi Veterineri Abdil Salıç’a götürdü. Veteriner Abdil Salıç, silahla vurulduğu ve yolda sürüklendiği için derin yaraları olan köpeğin kurtarılamayacağını söyledi. Köpeğin acılarına iğneyle uyutularak son verildi.
Tekin, yavru köpeğin başına gelenleri, Doğayı ve Hayvanları Koruma Derneği (DOHAYKO) Genel Sekreteri Nesrin Çıtırık’a iletti. Çıtırık, plakası belli olan motosikleti kullanan kişi ile köpeği tüfekle vuran kişinin bulunup, cezalandırılması için harekete geçti.