Yardım Lütfen
-
ayteach bunu yazdı:
-----------------------------siyanojen bunu yazdı:
-----------------------------
işlemcinin modeli ney ha bide işlemcinin fanı tam devir çalışıyormu
-----------------------------aynen aga. bu sorun gecenlerde bi ark basına geldi pc acılırkende zaten en alltta yazıyo CPU temp error mu ne öyle bi uyarı veriyor.kasayı açtık fan tozdan dönmüyo :D temzledik kapanma sorunu gitti.monitör acılması sorunuda ramdan olabilir. yerini değiştir bi dene
-----------------------------daha yeni temizledim ondan değil.1 haftadır tertemiz sorun devam ediyor.motherboard da 2 yane pcı soketi var biri kullanım dışı(uzun hikaye :) )yani rami deneyemiyorum.başka bitane bulursam denerim hemen.
-
diyorsunki işlemci 40-60 derece o işlemci zaten vefat eder o sıcaklıkta benimki şu anda 20 derece amd kullanıyorum
git termal macun ve bir adet fan al
termal macunu dök işlencinin üstüne ince bi katman olmak şartı ile
sonra da yeni fanı tak olmazsa işlemcinde sorun vardır...
(bu arada yukarıdaki yorumlarda power supply yanmıştır diyen bi arkadaş var ona sorum oacak power suppley yandı ise bilgisayar nasıl açılıyo?)
-
arkadaşlar ekran kartının soğutucusuna dokunuyorum çok sıcak.
ama bazen 1 saat açık kalıyor bişey olmuyor bazen sabah açıyorum 1 dk içinde reset.
servise gitmeden halledebilirsem çok iyi olur.adamlar 3-4 gün vermiyor pcyi.
-
siyanojen bunu yazdı:
-----------------------------diyorsunki işlemci 40-60 derece o işlemci zaten vefat eder o sıcaklıkta benimki şu anda 20 derece amd kullanıyorum
(bu arada yukarıdaki yorumlarda power supply yanmıştır diyen bi arkadaş var ona sorum oacak power suppley yandı ise bilgisayar nasıl açılıyo?)
-----------------------------zaten bundan bikaç gün önce oyundayken felan 90 a kadar çıktı. 60 larda geziyodu minumum.işlemciyi ve soğutucuyu temizledim.anca düşürdüm 40-50 ye.
işin ilginç yanı bios tan işlemci ısısı 60 ı geçince shutdown yapma özelliğinide kapattım.(disabled)
fan hızını yazmıştım normalmi cevap gelmedi.(3500-3600 rpm lerde)
-
Aynı problem 3 gün önce başıma geldi. Aynı uyuma moduna giriyor gibi kalıyordu.
Bi süre sonra açtığım gibi kapanmaya başladı. Poweri değiştim ve ekran kartının soğutucusunun yerinden çıktığını gördüm.
Onuda yerine taktım. Sorun kalmadı.Powerdanmı aşırı ısınmadanmı yorum getiremiyorum.
-
bilie_jean bunu yazdı:
-----------------------------
siyanojen bunu yazdı:
-----------------------------diyorsunki işlemci 40-60 derece o işlemci zaten vefat eder o sıcaklıkta benimki şu anda 20 derece amd kullanıyorum
-----------------------------zaten bundan bikaç gün önce oyundayken felan 90 a kadar çıktı. 60 larda geziyodu minumum.işlemciyi ve soğutucuyu temizledim.anca düşürdüm 40-50 ye.
işin ilginç yanı bios tan işlemci ısısı 60 ı geçince shutdown yapma özelliğinide kapattım.(disabled)
fan hızını yazmıştım normalmi cevap gelmedi.(3500-3600 rpm lerde)
-----------------------------hoca bak ben ona dikkat etmedim senin işlemci uçmuş yanmadan direk servise ver ben 2500 devirde 28 derece şu an bence hiç bekleme
-
HA BAK BENİM HİÇ AKLIMA GELMEDİ POWER SUPPLWYIN İÇİNW Bİ BAK BAKALIM POWER SUPPLYNIN FANI ÇALIŞIYORMU
-
powerdandir buyuk ihtimal sorun
islemcinin sicakligida normal degil
termal surmeyi ihmal etme
-
hepiniz sağolun arkadaşlar.yarın servise götürmeye karar verdim.yoksa bişeyler yanacak belli.