Yardıma İhtiyacı Olan İnsanlarla İlgili
-
selamlar.
son bagıs kampanyasında üyelerin göstermis oldugu duyarlılık beni gercekten mutlu etti. gecen gün de eksi sözlük bir kampanya baslattı, canakkale'de evi yanan yaslı bir cift icin, mutlaka okuyanlar olmustur. insanlar elinden geldigince katkıda bulundu ve sanıyorum bi 10 gün sonra ciftin ziyaretine gidecek bir ekip.
simdi, dün ben bu olayı okuduktan sonra bazı düsünclere girdim, gece de bu düsünceleri bir arkadasıma anlatırken aklıma yeni bir fikir geldi, gecenin 3 bucugunda 5 arkadasımdan konuyla ilgili onay aldım, az önce de bir baska arkadasıma anlatırken düsünceyi biraz daha degistirdik veya genislettik diyeyim.
olay su, ben ve birkac ögrenci arkadasım, yardıma ihtiyacı olan bir ögrenciye normalde aylık para yardımında bulunacaktık fakat son telefon konusmamda asıl amacın gerceklesip gerceklesmeyecegi sorusu gündeme geldi, o yüzden para yardımını degistirerek, bir ögrenciye giysi, kitap, herhangi bir ihtiyacını karsılayacak sekilde yardım etme kararı aldık. cünkü isin icine nakit para girince bizim acımızdan maddi sorun olmasa bile, karsıdaki insanın bunu gercekten ihtiyaclarını giderecek sekilde kullanıp kullanmayacagını bilemeyiz, ayrıca isin hukuki boyutundan da sıyrılmıs oluruz diye düsündüm.
herhangi bir sivil toplum kurulusuna da baglı olmak istemiyorum, istemiyoruz. cok göze batmayacak sekilde, etrafımızda bu sekilde yardıma muhtac insanlara el uzatmak istiyoruz sadece, ana fikir bu.
diyebilirsiniz ki bu sekilde yüzlerce, belki de binlerce insan var, keske herkese yardım edebilsek ama biz de ögrenciyiz, maddi gücümüz belli malum. söyle bir hikaye vardır, durumu özetlemek adına belki yardımcı olur :
"Bir adam okyanus sahilinde yürüyüş yaparken,denize telaşla bir şeyler atan birine rastlar. Biraz daha yaklaşınca bu Kişinin, sahile vurmuş deniz yıldızlarını denize attığını fark eder ve
- ”Niçin bu deniz yıldızlarını denize atıyorsun ?” diye sorar.
Topladıklarını hızla denize atmaya devam eden kişi, “Yaşamaları İçin” yanıtını verince, adama şaşkınlıkla:
- ”İyi ama burada binlerce deniz yıldızı var.Hepsini atmanıza imkan Yok. Sizin bunları denize atmanız neyi değiştirecek ki ?” der.
Yerden bir deniz yıldızı daha alıp denize atan kişi,
- “Bak Onun İçin Çok Şey Değişti,” karşılığını verir."
peki ben sizden ne istiyorum ? öncelikle herhangi bir maddi veya türevi yardım talebim yok, ben bizzat yakın cevremle bu isi üstlenmek istiyorum, sizden istegim, böyle bir yardıma ihtiyacı oldugundan emin oldugunuz bir insan varsa, beni bilgilendirmeniz, bu kadar. biz de böylelikle elimizden ne gibi yardımlar cıkabilir bunun üzerine odaklanırız ve gercekten gerekiyorsa yardımda bulunuruz o insana.
illa ögrenci olmak zorunda degil, ilac parasını karsılayamayan bir insan olabilir, gitmesi gereken bir konferansa gidemeyen, bilet parasını denklestiremeyen bir insan da olabilir bu. demek istedigimi anlamıssınızdır.
sadece bir dipnot cekeyim, bu kesinlikle konuyu acmamdaki sebeplerden birisi degildi, sadece gercekten böyle bir seye gönüllü olmak isteyen varsa, bana pm atabilir, gerekli olursa iletisim kurarız.
tesekkürler simdiden.
-
Fikir güzel...
Yalnız konuda birçok belirsizlik ve cevaplanmayı bekleyen sorular var.
Konu Yukarı...
-
çok zor durumdaysa öğrenim kredisine başvursun, onunla idare etsin denilebilir. birilerine yardım etmek çok güzel bir düşünce fakat konuda bahsi geçen öğrencilerden çok daha kötü durumda olan insanlar var. şu tarz bu oluşum olursa ben de katılmak isterim. http://www.tahribat.com/Forum-Insanlik-Bu-Kadar-Zor-Degil-186921/
-
"ögrenci" kelimesiyle yola cıktık ama konuda da belirttigim gibi hedefimiz ögrenci olmak zorunda degil. hem sadece üniversite ögrencileri gelmesin aklınıza, sokakta mendil satıp aynı anda ödevini yapmaya calısan cocuklar oluyor, biraz daha genis düsünün.
cevaplanmayı bekleyen sorular var evet, yardımın yapıldıgını belgeleme, gerekirse ödenen paranın makbuzunu kesme vs vs. ama dedigim gibi, ilk olarak bu iste birlikte hareket edecek olan grup benim yakın cevrem, o yüzden bu tip seyleri kafaya takacak insanlar degiliz hicbirimiz, he aynı ise buradan birisi dahil olmak isterse sayet, bir sekilde yapılan yardımın kanıtı o kisiye ulasır veya tam tersi o kisiye para aktarılır ve diger arkadaslar bilgilendirilir gibi.
benim ilk asamada istedigim sey, etrafınızda zor durumda olan bir insanı / insanları bana bildirmeniz.
-
Andrei bunu yazdı
"ögrenci" kelimesiyle yola cıktık ama konuda da belirttigim gibi hedefimiz ögrenci olmak zorunda degil. hem sadece üniversite ögrencileri gelmesin aklınıza, sokakta mendil satıp aynı anda ödevini yapmaya calısan cocuklar oluyor, biraz daha genis düsünün.
cevaplanmayı bekleyen sorular var evet, yardımın yapıldıgını belgeleme, gerekirse ödenen paranın makbuzunu kesme vs vs. ama dedigim gibi, ilk olarak bu iste birlikte hareket edecek olan grup benim yakın cevrem, o yüzden bu tip seyleri kafaya takacak insanlar degiliz hicbirimiz, he aynı ise buradan birisi dahil olmak isterse sayet, bir sekilde yapılan yardımın kanıtı o kisiye ulasır veya tam tersi o kisiye para aktarılır ve diger arkadaslar bilgilendirilir gibi.
benim ilk asamada istedigim sey, etrafınızda zor durumda olan bir insanı / insanları bana bildirmeniz.
Zor durumda olan insan çoook. illaki yardım etmek istiyorsanız hocam, an itibari ile dışarı çıkın ve bankamatiklerin dibinde veya otogarlarda yatan birçok evsiz,barksız,kimsesiz insan görebilirsiniz. Adamların yardıma muhtaçlığını bırakın, bu soğukta hayatta kalma mücadelesi veriyor.Biz yataklarımızda mışıl mışıl uyurken, onlar Bir yumuşak döşek, bir sıcak duş bile alamıyor düşünün. Allah yardımcıları olsun. Hayat çok zor... :(
-
fikir güzel,tebrik ederim bu açıdan.
Benim başıma şöyle ilginç bir olay geldi anlatmak istedim. Yolda ayakkabısı olmayan çıplak ayakla gezen adama,yada içkiciye, en azından para değil ayakkabı alalım dedik. Aldık adama verdik. Birkaç saat sonra adamın o ayakkabıyı aldığımız yere iade edip o parayla şarap aldığını gördük hocam.
İlginç insanlar var,iyi niyetinizi suistimal ettirmeyin.
-
Fikir güzel, hikaye de güzel. İzninle paylaşıyorum hikayeyi
-
http://alkislarlayasiyorum.com/icerik/166455/canakkalede-evi-yanan-yasli-cifte-yardim-kampanyasi
su sanirim.
yazik uzuldum vallahi. tebrik ederim yardim edenleri 80 bin tl felan olmus.
-
kişisel olarak insanları bu duruma düşüren sisteme karşıt mücadele vermek daha mantıklı geliyor.
ama bence yaptığınız iyi bir şey ama eksik. mesela atıyorum kıyafet alacaksınız, kazova işçilerinden alabilirsiniz. bir taşla iki kuş. hem işçilere dayanışma olur, hem daha uygun fiyata alırsınız. bunun gibi böyle dayanışma sağlayacağınız yerleri ayarlayıp basit bir mikro-kooperatif kurmanız herkesin işine gelecektir.
http://meydangazetesi.org/direnis/2013/07/kazova-iscileri-fabrikayi-isgal-etti/
http://meydangazetesi.org/direnis/2013/11/kazova-iscileri-kooperatiflesiyor/