Yardımınız Lazım Millet [Güncellendi]
-
Millet Selam.
Şimdi şöyle bir durum var, yazdığımız bir yazılımda, pclerin tekil özelliklerini almaya çalışıyoruz, bu noktada, sistemin Harddisk ve System Partition Serial Numberlarına ihtiyacımız var,
Bu noktada, disk serial number okuma, partition serial okuma yetki problemi vs cıkatabiliyor bu bir.
İkincisi, bazen sisteme FlashDiski taşınabilir disk fln taktığında, onun seri numarasını alabiliyor bu iki.
Şimdi ne istiyorum :)
www.tahribat.com/download/SerialTest.zip programını indiriip, bi çalıştırırsanız, karşınıza bi console ekranında
HDD Serial Number : JA100W
C:\ Volume Number : 252381
şekilde yazacak.
1. ) Program yetki problemi vs hata veriyor mu?
2. ) PC'ye flash yada taşınabilir disk taktığınızda seri numaraları değişiyor mu?
Windows 7 üstü ister, şimdiden sağolun :)
Not : Viruslu değildir, 100 satır kod var içinde zaten
Güncelleme :
Bazı arkadaşlar güvenli yazılım değil uyarısı aldıkları için, 3 farklı uygulama koydum içerisine üçüde aynı
Önce Normal Klasöründekini, Sonra Signed Klasöründekini, Sonra Confused-Signed klasörlerindekini çalıştırırsanız,
3. uygulama imzalandığı zaman smart screen filtresini geçiyor mu?
4. Confuse edildiğinde virüslü olarak görülüyor mu?
sorularınıda cevaplayacaktır.
İlginiz için çok teşekkürler, güncellenme sebebi demin ki mesajları sildim.
Eğer bu 3. ve 4. sorularıda cevaplarsak bununla ilgili bi döküman yazabilirim. Baya yararlı olacaktır.
-
Win 8 ve 8.1 test ettim. SmartScreen takılıyor hocam. Kullanıcı denetimi açık ve kapalı 2 farklı denedim yemedi. Bill amcaya takılıyosun.
-
aynı dediğin gibi. hdd ve volume.
ne işe yarıycak ki. -
interfector bunu yazdı
Win 8 ve 8.1 test ettim. SmartScreen takılıyor hocam. Kullanıcı denetimi açık ve kapalı 2 farklı denedim yemedi. Bill amcaya takılıyosun.
Yeni klasörü indirip Confused ve Signed-Confused klasörlerini dener misin?
Onlarda takılıyor mu?
-
kaygusuz bunu yazdı
aynı dediğin gibi. hdd ve volume.
ne işe yarıycak ki.1. Problem : Şimdi şöyle bir sıkıntı vardı, eski versiyonda dağıttığımız uygulamada, bazı pclerde, okuma yetkileri olmayan kullanıcılarda program hata vermişti.
2. Problem : Kodu değiştirdik bu seferde, normalde WMI ile windows Serial number alırken hep aynı standart numarada almasını bekliyorduk ama, PC'ye bazı flashları taktığımızda, ilk o flashı bulup onun seri numarasını veriyordu ama, bu herzaman olmuyordu.
Kodu güncelledik fakat olabildiğince farklı konfigurasyonda deneyebilirsek, patlatmaz bizi ilerde :)
Sağolun.
-
win 7 ultimate 32 bit'de hepsi sorunsuz çalıştı.
Edit:
Flashsız denedim hocam, flash yok.
coLin tarafından 05/Ağu/14 19:07 tarihinde düzenlenmiştir -
renegadealien bunu yazdıinterfector bunu yazdı
Yeni klasörü indirip Confused ve Signed-Confused klasörlerini dener misin?
Onlarda takılıyor mu?
Hocam indirim 3 klasörü tekrar test ettim. Hepsinde sonuç aynı SmartScreen :S
Test ettiğim sistem Windows 8.1 Industry Pro, Kullanıcı denetimi kapalı.
Edit : Ek bilgi diyip programa güven dememle artık deney faren olamayacağım hocam :( Program güvenilir listesine girdi artık bu imzayla ne göndersen çalışır :D
interfector tarafından 05/Ağu/14 19:09 tarihinde düzenlenmiştir -
win 7 ult 64 bit te denedim hocam dediğin sırayla uac kapalı sistemde ilk normal olanı açtığımda biraz bekledi sonra bilgiler geldi diğerleride direk açıldı. flash yok deneyemedim onu.
-
Win 8.1 64bit, üçünüde denedim, çalışıyor.
Bitdefender herhangi bir uyarı vermedi.UAC açık ama herhangi bir uyarı almadım
Jilet_Boris tarafından 05/Ağu/14 19:07 tarihinde düzenlenmiştir -
- signed olanda herhangi bir sorun yok. usb takılınca serial aynı.
- normal olanda herhangi bir sorun yok. usb takılınca serial aynı.
- confused olanda herhangi bir sorun yok. usb takılınca serial aynı.
-
w7 64 bitte denedim hocam.
hepsi düzgün çalıştı.
daha sonra 16 lık fb taktım. sıkıntısız ve seri numaraları değişmeden çalıştılar.
daha sonra, 64 lük fb taktım (sistemim bunu hdd olarak gördüğünden test edeyim dedim ) sıkıntısız ve seri numaralar değişmeden çalıştı.
umarım yardımcı olur.