Yarı Finalde Misiniz 2
-
EmQceR bunu yazdı:
-----------------------------
yasin_55 bunu yazdı:
valla onu bunu bilmem de biraz önce 5 dakka olmadı
mustafa denen adamın yaptığı olayda dumara uramış bulunmaktayım :|
-----------------------------yuh yemin ediyorum Türkiye yerinden oynamalı :D
kısa özet :
acun adama 4 basamaklı 12 sayı yazdırcak adam bunları toplayacak
adam dioki siz ilk dördünü söyleyin ben size 12 sayının toplamını sölim.sadece 4 tanesi yazdırıyor geri kalan 8 taneyi yazdırmadan cevabı sölüyor.
-----------------------------ya aynen hacı
acun önce 4 tane 4 rakamlı sayı söledi başkahiçbir sayı sölemedi
adam dedi ki biraz sonra söyleceğiniz 8 tane 4 rakamlı sayının ve başta söylediğiniz 4 tane 4 sayının toplamı şu olcak dedi hatta şu sayı çıakcka dedi
109.088
sonra adam bu sayıyı söledikten sonra
4 tane hülya söledi 4 rakamlı
sora da 4 tane ali taran söledi
lan sonç bu çıktı ii mi :|
-
bi aralar fenomen adlı programda da bu tarz gösteriler oluyodu. hayret edilesi durum :S
-
toplama yapan adamdaki numarayı anlayamadım.Bi karışıklık oldu orada. Bilen varsa yazsın lütfen
-
Toplama işlemi matematik oyunlarından biriydi ama çarpma işleminde harbiden iyidi. Ordan alıyo oraya koyuyor, kendi kendine konuşuyor kulağını büküyo ne yapıo ne ediyo sonucu veriyo adam. Nasıl bir işlemciye sahipse artık :D
-
adamın biraz özürü var galiba ali taran işi curcuna yaptı o anda millet tam çakamadı olayı ancak derince bi düşününce hayret edilecek bir durum :S toplayacağı sayıları bilmeden sonucu söledi :S
-
BRK35 bunu yazdı:
Toplama işlemi matematik oyunlarından biriydi ama çarpma işleminde harbiden iyidi. Ordan alıyo oraya koyuyor, kendi kendine konuşuyor kulağını büküyo ne yapıo ne ediyo sonucu veriyo adam. Nasıl bir işlemciye sahipse artık :D
-----------------------------nasıl yav matematik oyunlarından biriydi derken ??
valla merak ettim :)
-
yasin_55 bunu yazdı:
BRK35 bunu yazdı:
-----------------------------nasıl yav matematik oyunlarından biriydi derken ??
valla merak ettim :)
-----------------------------Hocam elemanın dikkat ettiysen kıstasları var. Yani 4 basamaklı olacak, kendisi 4 tane veriyor karşıdan 8 tane istiyor. Bunun basamak veya sayı değerleri ile ilgili mantıklı bir açıklaması vardır. Hani şu meşhur aklından bir sayı tut ben onu bulucam hikayeleri var ya onun gibi birşey. Mantığını çözseydim açık açık yazardım ztn buraya. Ama eminim bunu deşifre edebilecek matematikçi müridlerimiz vardır.
-
mustafa ilk 2 de juri tarafından seçilecek bakalım ama adam ilkokul mezunu abi.
edit: yazık ya elediler adamı
-
beyler kusura bakmayın caps alamadım zahmet olmazsa
http://www.maviseker.org/yari-finalde-misiniz-13-subat-2-elemeleri-izle-yetenek-sizsiniz-turkiye-13-subat-2010-cumartesi.html
linkindeki videoda 3.46 . saniyedeki saati ogrenmek istiyorum
ayrıca mustafa reise de saygılarımı iletiyorum :)
-
4 sayının toplamı sıkıyorum 7.000
Söyleyecekleri diğer sayıların toplamıda 40.000
adam tüm sayıları aklından topladı ve sonra buna 60 bin küsür ekleyecez dedi.
47.000 + x =109.000
Adam toplamada bunu yaptı sanırım.
Tüm sayılara birde 60 bin küsür birşey ekledi..