Yasak Hakkinda
-
artık tütünsüz nargile var..Arkadaşım ithal etmiş süper bişey.
-
:) Cok guzel alkisliyorum sizleri ispikcileri sevmez diyenleri vs Pekiyi soruyorum adam 5. sinifa giden cocuga parasiyla nargile veriyorsa ben mi delikanli degilim gelen cocuklara paket sigara satiyorsa ben mi delikanli degilim ortama gelen kizlarin arkasindan oyle boyle diye dedikodu cikariyorsa ben mi delikanli deegilim benim kastim sadece bir kafeye neden mi Gecenlerde kiz arkdasimla gittigimde arkasindan laf ceviren herifte bu yuzden simdi siz karar verin kim daha delikanli
-
Claros bunu yazdı:
-----------------------------
:) Cok guzel alkisliyorum sizleri ispikcileri sevmez diyenleri vs Pekiyi soruyorum adam 5. sinifa giden cocuga parasiyla nargile veriyorsa ben mi delikanli degilim gelen cocuklara paket sigara satiyorsa ben mi delikanli degilim ortama gelen kizlarin arkasindan oyle boyle diye dedikodu cikariyorsa ben mi delikanli deegilim benim kastim sadece bir kafeye neden mi Gecenlerde kiz arkdasimla gittigimde arkasindan laf ceviren herifte bu yuzden simdi siz karar verin kim daha delikanli
-----------------------------Öyle Karaktersiz Gördüysen Sende İspiyonlamazsın Gözünün içine baka baka Polis Ağabeyler le Gelirsin Ahha Bu Şerefsizdir dersin... Ekmeğinde işinde Gücünde Esnafı Karalamayalım lütfen...
Zaten Yaptığının Ayıp ve Şerefsizlik Olduğunu Farkına Vardığından Senlede Dava yapamaz.
-
o cafeci orada nargile satışı yapmaz gider devletin vergisinden kısar. adisyon yakar. fiş kesmez. işçinin sigortasını yapmaz. hatta işçinin iznini bile kaldırır izin vermez. mekan sahibi kıçını her türlü kurtarır. olan vatandaşa olur. açlık sınırı artar. moderenleşme gibi bir lüx olmaz. sosyal hayat sıfıra iner. devletin bütçesi azalır. hatta ve hatta senin cebinden daha fazla para çıkar birader. herkes ot gibi olur.
konuyu açan arkadaş şimdi nargile satıyorlar diye şikayet etsin. burası türkiye kardeşim. burada bu devirde susacan dalgana bakacan. ekmek aslanın ağzında /:
-
ShockMan bunu yazdı:
TekBuluT bunu yazdı:
ShockMan bunu yazdı:
-----------------------------Savunmak değil gaye, Sigaranın Dumanını Kimsede Senin içine Üflemiyor, Bir Tiryakiye Odamda içme dediğinde içmez emin ol... Vaziyet Algılama Kapasitenin üzerinde Görünüyor. Vaziyet Sağlığa Zarar olmasından Ötürü Geliştirilmiş bir Vaziyet değil.
Ekonomiye Darbe olması Baabında Geliştirilmiş ben daha fazla Artık Söylemeyecem, Anlamamakta Israrcısınız, Ekonomiye Her Bakımdan Zarar bir Uygulamadır Şu an için. Şu an İçin Doğru değil demekteyim. Çünkü Halkın Ticari Yapısı Alt yapısı Zamansız Yakalandı bu olaya.
Ve Toplumsal Olaylar Patlak verecek Özellikle Muhbirlik Sevdalısı Kişiler Ve Muhbirlerden Nefret eden Kişiler Arasında Gelişen Olaylarda Canlar Yanacak. Umarım Ben Yanılırım Sen Haklı Çıkarsın ama Bence Bu yasa Çok Can yakacak, Sigaradan kaynaklı Sebeplerden de Daha fazla.
-----------------------------bırak hocam Allah aşkına ya. sen bu yasağı anlamamakta ısrar ediyosun asıl. "odamda içme" meselesi değil bu. odanda içmeni istemiyosan kimse içemez zaten. ama halka açık kahvehanedir, restorandır vb. mekanlarda kısaca kapalı alanlarda içmenin yasaklanması durumu var.
sen bu yasaktan önce bi kahveye gittin mi hiç. herhangi birine de bakayım ben rahatsız olayorum dumandan, sigara içmeseniz olur mu acaba diye.bak n'oluyo. ama şimdi istediğin kapalı alanda bu hakkını isteyebilirsin.
ekonomiye darbe gibi komlo teorileri üretmeyi de bırakın.
-----------------------------Hoca Özellikle Kıraathane Sigara İçilen Nargile Tüketilen yerlerdir, İçenlerden Rahatsız oluyorsan Sen Gitmezsin Senin gibi 3 Müşterisi Muhtemelen Cimri Az Çay İçen :) Gelsin diye Tüm Bu Durumlardan Vazgeçemez Esnaf. Kafe benzeri Entel Köşeler Öneririm Sana... Daha ne diyim.
Her neyse Gönlünüz Bayram Etsin İstediğiniz Oldu Yasa Çıktı, Ama Bu Yasa Geri Teper Diyorum bu bir Mantıktır, Bir Fikir.... Umarım ben yanılırım.
hocam dediğin gibi yani kıraathaneler sigara içilen yerlerdir. sigara içmeyip de kahveye takılan nadir durumda. bu bi kaç kişinin kahve egolarını tatmin etmek için mi yapıldı diye düşünüyorum bazen:) kahveler bomboştu bugün. biz bile arkadaşlarla çıktığımızda bi çay içip kalktık hemen. ha çok temiz havası olmuş ortamın ona bişey diyemem. ama yasanın bu kadar sert gelmesine aklım ermedi açıkcası. bi de toplum alışır mı alışamaz mı sorusu var onada gelince bi zaman toplu taşımalarda da yasaklansın denmiş. bugünlerde yaşandığı gibi nasıl olur mümkün değil sigara içilmez mi gibi şuankinden daha büyük tepkiler doğmuş. ve yine bakın ki her şeye alışan yurdum insanı onada alışmış. demek istediğim aslında sigarayı milleti rahatsız ederek içelim değil. sırf nargileyle iş yapan kafeler var. bu tarz yerlerde yasak yerine havayı temizleyen sistem kurmayı zorunlu kılınsaydı. onu geçtim zaten bu illetin bağımlılık yaptığı söyleniyo yasakda.madem yasaklandı en azından tedavi noktaları. sigarayı bıraktırma noktaları vs hizmet noktalrı oluştursalar, hastahanelere teşvik etseler falan filan işte.. -
Sen Hiç Düşünmezmisin Adamın evi parkı cocukları vardır diye kolaymı bu zqamada 5 bin lirayi ödemek ama senin için sorun değil tuzun kuru nasıl olsa seninde bi cafen olsa ne yapardın acaba merak ediyorum ..
-
ayva_z bunu yazdı:
Sen Hiç Düşünmezmisin Adamın evi parkı cocukları vardır diye kolaymı bu zqamada 5 bin lirayi ödemek ama senin için sorun değil tuzun kuru nasıl olsa seninde bi cafen olsa ne yapardın acaba merak ediyorum ..
-----------------------------Sende hic okumazmisin sen cafe sahibi olsan cocugun yasindaki insanlara parasi icin nargile satarmisin bak yukarda yazdim oku bu arada tamam lo cok ustume geldiniz ispiyonlamiyom :W