Yatırım Tavsiyeleri..
-
JiggSaw bunu yazdı
Meblag nedir?
Gel Ankara dan benim aldigim yerden tarla alalim sana hocam , suanda 2 donum uygun yer var , acil satilik...
Yer :
Yeni yapilacak olan Yildrim Beyazit Universitesinin 3 yada 4 km yakini...
nereye yapılıyor bu okul ? Ozel okulmu yoksa devlet okulumu
-
h2run bunu yazdıJiggSaw bunu yazdı
Meblag nedir?
Gel Ankara dan benim aldigim yerden tarla alalim sana hocam , suanda 2 donum uygun yer var , acil satilik...
Yer :
Yeni yapilacak olan Yildrim Beyazit Universitesinin 3 yada 4 km yakini...
nereye yapılıyor bu okul ? Ozel okulmu yoksa devlet okulumu
Ankara - Cubuk - Güldarbi tarafina hocam ...
Yani Havaalaninin paraleline ....
Tabiki Devlet okulu ...
Ve bayagi buyuk bir okul , ihale bitti yavastan basliyor artik ...
-
AnilCarkci bunu yazdımRBerkay bunu yazdı
Bu hayatta değerlendikçe değerlenip, azalıpta çoğalmayan tek şey nedir?
petrol :)
Bunu zamanında dedeme yahudi bir tüccar sormuş :)
ama cevabı arsa :)
-
Ev fiyatları çok şişti ben tavsiye etmem ev alınmasını, arazi olabilir arsalarda da şişkinlik mevcut, düzenli temettü veren şirketler, tupras turktelekom çimentoculardan bazıları, cocacola falan detaylı listesini internetten bulabilirsin. Ayen'i araştırmanı tavsiye ederim, rüzgar gülü yatırımları var borcu bitince güzel meblağlar bırakacak yatırımcısına.
-
hocam yatır faize çoğalsın uğraşma boşuna :) enpara.com da faize verdim ben kafasına göre takılıyo paralar uğraştırmıyo beni :)
-
Arsa al hocam. 5 sene evvel 60bin'e arsa aldı benim peder şimdi 150bin veriyorlar ve şu an götü kalkmış satmıyor adam.
-
Yaz geldi dkk yada nok al kışın en aşağı 20 30 tl yuksek olur hatta biraz iyimser konuşursam en az 70 80 lira yuksek olur,kışın geri satarsın
-
Dolar al seçim sonrası düşecek ama seçim zamani yükselecek
-
arsa al 5 yıl sonra apartman dikerler :D
-
Meblağ ne kadar bilmiyorum ama eğer çok yüksek bir paradan bahsediyorsank; boş arsanın olmadığı bir yerde DÜKKAN al. Örneğin İstiklal Caddesi, Kadıköy Boğa'ya çıkan yol. 20 metrekare bile olsa güzel kira getirir.
Para orta derecede ise yani dükkan alacak kadar çok değilse; enpara'nın yastık altı hesabına yatır. Totalde %10.5 gibi bir faiz veriyor. Para çok değerlenmeyebilir ama DEĞER KAYBETMEZ.
Lizing& Factoring şirketlerine borç olarak verebilirsin. Lizing işi yapnaların büyük bir çoğunluğu eski tefecidir. Senin paranı satın alıp başkalarına borç verir. Sende verilen bu borçtan komisyonunu alırsın.
Gazetelerde ki haciz-satış ilanlarını takip edip ihalelere girebilirsin. Özel şartlar istemiyorsa ve şansın yver giderse güzel birşey yakalayabilme ihtimalin var. Bir tanıdığım bu şekilde İzmir Mordoğan'da denize nazır villa aldı. Hemde bir Tofaş araba fiyatına.
Paran çok azsa (bir kaç bin lira kadar) küçük yatırımcısın demektir. Paran atıl vaziyette değilse; nakit olarak tutmak daha makul. Sattığında kar edebileceğin veya en kötü zarar etmeyeceğin şeyler satın alıp işleyip satarak paranı değerlendirebilirsin. Örnek istersen; senin yerinde olsam, İzmir gıda çarşısına gider 2-3 palet Erikli su alırım şu 200ML'lik 50 kuruşa satılan sulardan. Daha sonra trafiğin kilitlendiği noktalarda satış yapacak adamlar bulurdum (herhangi bir kahvehaneye gidip günlük 30-40 lira yevmiye vereceğini söylesen seni yıkarlar :) )ve bu adamlara sattırırdım. Suyun tanesi sana 15-20 kuruşa gelecektir. 50 Kuruştan sattığına göre otomatikman paranı 2ye katlarsın...
Daha çok fikir var da kaç paran var amk senin onu de hele...