Yavru Dogo Argentino
-
Dogo alacağına örjinal olmak üzre Tibet Mastiff i tavsiye ederim. 500 bin doları silin kafadan.
Şaka bi yana dogo öyle al kardeşim sahiplen bunu diye ücretsiz verilecek bi köpek değil. -
valla evim müsait olsa bende çok istiyorum domuz avında özellikle silahtan daha etkili dehşet bir köpek ;)
-
Selamlar hocalar bildiğiniz gibi ben çok köpek besledim ve 8-9 yıl kadar geçmişim var. Ve benim hayatımda en değer verdiğim 2 köpek ırkı... Dogo Argentino ve Rottweiler
Öncelikle şu kadarını söyliyeyim dogo argentino dünyanın gelmiş ve geçmiş en sağlam köpeğidir. Her yönden ultra güvenliktesiniz demektir. Bildiğim kadarıyla sıralıyayım sizlere
Dogo argentino , ortalama iyi bakılırsa 12-15 yıl yaşarlar. Erkekleri sağlam 50-55 kilo arası değişir , dişileri ise 40-45 kilo yetişkinler bunlar. Lakabı Beyaz Ölüm Meleği. Avını içeri alır bu kim olursa olsun ister hırsız , ister size zarar vermek isteyen birisi. İçeri alır ve o etrafı savaş alanı ilan eder ve nereden tutarsa tutsun iki dişini aradan birbirine değirmeden bırakmaz. 13 Özel köpeğin çiftleşmesi ile özel laboratuar ortamında meydana gelmiştir. Sağır olabilirler buna dikkat et aldığında eline alıp ıslık çal , çağır duymuyorsa mecburen tasma eğitimi gerekecek. Ve sakın ola tavuk etiyle besliyeyim deme bunların bir çoğunun alerjisi var. Şimdilik bildiklerim bunlar
Rottweiler e gelirsek :)
Rottweiler ; Aşırı korumacı , tam bir bodyguard köpeği duruşu ve şehveti ile. En büyük özelliği gece kamuflaj olabilmesidir. Orjinal tüyleri Siyah ve kahve kızılı karışımıdır. Oyuncudurlar. Büyükleri 70-80 KG ye kadar çıkabiliyor ki benim köpeğimi öyle yaptırmıştım çift zincirle gezdiriyordum :) Saldırı anında sinsiliği ile ön plana çıkar. Özellikleri arasında sakinliği ve soğuk kanlılığı dikkat çeker.hırsız olsun vesaire olsun İçeri alır , dışarı bırakmaz :) o derece sinsidir. Oldukça da zeki hayvanlardır polis , gümrük , askeri görevlerde yer alıyorlar. Şimdilik aklımda kalanlar bunlar hocalar :)
UNUTMADAN ; Adana Atatürk parkında yazın bilenler bilir köpekleri getirip buluşma yapanlar vardır. 2 kangal köpeğini paramparça eden Dogo Argentino yu kendi gözlerimle gördüm. Öyle yani uyuzumsu çoban değildi Hakiki sivas kangalıydı :)
Tariqat_Sapiii tarafından 06/Ara/14 01:49 tarihinde düzenlenmiştir
-
Dogo güzel köpektir falan da gelmiş geçmiş en sağlam köpek falan değildir.
-
rhodostethia bunu yazdı
:) Söylesene bi en sağlam köpek hangisi ?
-
Benden daha yakışıklı pezevenk.

-
Tariqat_Sapiii bunu yazdırhodostethia bunu yazdı

Al hocam :)
NoToLeRaNcE tarafından 06/Ara/14 11:38 tarihinde düzenlenmiştir -
NoToLeRaNcE bunu yazdıTariqat_Sapiii bunu yazdırhodostethia bunu yazdı

hoca bence sağlımlıkla güç arasında fark var .
kangal güçlü olabilir fakat dogo bencede sağlamdır yani dayanıklıdır hani dövüşse bile yaralansa bile garip bi köpek yaralandıgına pek
aldırış etmiyor.
benim kiracımda da var dogo dişi eger yavrularsa aklmda olsun haber veririm .
-
NoToLeRaNcE bunu yazdıTariqat_Sapiii bunu yazdırhodostethia bunu yazdı

senin bu bahsettiğin köpekten 2 tanesinin Dogonun önüne gözümün önünde attılar Adana Atatürk Parkında yazın köpekleri getirip buluşma yaparlar bilenler bilir. 2 Tane kangal köpeği tam bu boyuttaydı , Dogo birinin bacağını paramparça etti kemik parçasını ağzından aldık , diğerininde alttan girip boğazından yapıştı ALLAH 'tan deriyi tutmuş kitlemiş. Deriyi delmişti yoksa nefes borusuna yapışsaydı çoktan ölmüştü ki sahibi dogonun sahibine yalvarıyordu nolur çek köpeği kardeş diye. Yani kendi gözlerimle gördüm o yüzden kim ne derse desin Dogo Argentino Dünya'daki en dayanıklı , en sağlam , en vahşi köpek. Boşuna demiyorlar :) BEYAZ ÖLÜM MELEĞİ diye :) Google ye yaz Beyaz ölüm meleği diye direkt ne çıkacak otur seyret :)
http://www.izlevideo.net/kopeklerin-efendisi-dogo-argentino-beyaz-olum-melegi--161960.html
http://www.youtube.com/watch?v=UF0SxDq18zo
Tariqat_Sapiii tarafından 06/Ara/14 12:49 tarihinde düzenlenmiştir -
cane corsa.