Yavuz Sultan Selim Hakkında Kitap Önerisi?
-
ZoRKaYa bunu yazdı:
-----------------------------
Sencer bunu yazdı:
-----------------------------Okuyacak çok bulursun da okumaman gerekenleri yazayım :
Okay Tiryakioğlu - Yavuz
İskender Pala - Şah ve Sultan
Ne icin hocam digerleri de tavsiye etmis niye okumamaliyiz?
ben iskender palanın kitaplarını genel olarak tavsiye etmem. bi kitabını okuyup 2 ay kitaptan soğuduğum oldu. Şah sultan güzel gibi baştan ama ilerleri inanılmaz sıkıyor. bende hiç sevmedm. zorla zorla 1 ayda bitirdim ki en az haftada bi kitap okuyan adamıım. -
ZoRKaYa bunu yazdı:
Sencer bunu yazdı:
-----------------------------Okuyacak çok bulursun da okumaman gerekenleri yazayım :
Okay Tiryakioğlu - Yavuz
İkisi de tarih adına beş para etmez de ondan.Hele Okay'ınki tam bir fiyasko.Bi' arkadaş Uzunçarşılı'yı önermiş,doğrudur.Alanında en sağlam kaynaklardan biridir fakat giriş için hayli ağır olur. -
Feridun Emecen'in Yavuz Sultan Selim isimli yeni bi' eseri cikmis.Kitapcida inceledim biraz bugun,guzel calisma olmus.
-
Yavuz'u temel kaynağından öğrenmek istiyorsan Halil İnalcık ve Uzunçarşılı birebir dir.
Yavuz'u Osmanlı klasik çağından ayırmak olmaz.
Fatih,Yavuz ve Kanuni'yi bir arada okumalısın.
-
Peki arkadaşlar Yavuz sultan selim hanın bilinmeyen yönlerini dehasını günlük hayatını anlatan okuya bileceğimiz bir kitap varmı,
-
tarihi olayları roman tadında veren kitaplar okumak lazım esasında hem kültürel açıdan hem de bilginin bütünlüğü açısından faydalı olur
-
livane bunu yazdı:
-----------------------------ZoRKaYa bunu yazdı:
Sencer bunu yazdı:
Okay Tiryakioğlu - Yavuz
ben iskender palanın kitaplarını genel olarak tavsiye etmem. bi kitabını okuyup 2 ay kitaptan soğuduğum oldu. Şah sultan güzel gibi baştan ama ilerleri inanılmaz sıkıyor. bende hiç sevmedm. zorla zorla 1 ayda bitirdim ki en az haftada bi kitap okuyan adamıım.
-----------------------------Hacı Pala'nın iki kitabını da üst üste okudum, gayet güzeldi. Katre-i Matem ve Od'u okudum... Ben beğendim şahsen..
-
oktay tiryakioglu - yavuz
iskender pala - sah & sultan
ikiside kurgu romanlaridir birebir gercek hikayeler degildir. sultan selim hakkinda ilginc bir syler ariyorsan okumani oneririm. siradan tarih kitaplari gibi sikici gelmez, okumayi sevmeyen adamlar icin bile surukleyicidir.
gercek tarih ile kurgu tarihi karistirmaman gerekir.