Yaww Hala Çözüm Bulamadım.Yoqmu Bilen??!!
-
Yaww arkadaşlar daha öncede sormuştum cvp gelmemişti çounuzdan.Adsl bağlantısı kuramıyom şu linuxta ben.Nasıl olcağını biliyomusunuz?Linux yüklüycem elimdeki daıtımlar bunlar;ubuntu,opensuse,pardus.Opensuse dışındakilerden biri için modem tanıtma lazım bana.Nasıl olcak yokmu bilen bi Allah'ın kulu şu forumda :( linuxtan soudum a.q.
-
Bilgisayarinda Ethernet kartimi takili?
yoksa usb ilemi modeme baglisin? -
Valla modem combo.Şu anda hem ethernet hemde usb kabloları takılı :D
-
Nasıl hem ethernet hem usb kabloları takılı ? Modem'in combo olabilir ama sen ethernet ile mi internete bağlanıyorsun yoksa usb ile mi ?Ethernet ile bağlanıyorsan zaten otamatik olarak bağlantı algılanıyor yok ben usb ile bağlanıyorum diyosan modem icin driver araman lazım ve usb modem driver'ni bulmakta bir hayli zahmetli bir iş.
-
Yaa modem biraz cins ama driver sorunum yok.Cdsinde linux driverı var ama yükleyemiyorum,nasıl olcaını bilmiyorum.Yükleyebilsem usbden bağlanırım.Ethernete gelince onu kendi tanıdıı halde oda bağlanmıyo.Yani sorunum driver deil,modemi tanıtmak.
-
Yahu modem'in etherneti ile bağlanıyrsan modem tanıtma diye bir olay yok.Usb ile bağlanıyorsan modem'in driver'i da elinde varsa onu kurucaksın.Onun içinde kaynak kodları derleyip calıştıracaksın.
-
Biliyorum ethernet sürücüsü görmedimde,şunu soruyorum;adsl accountumuzu girmicezmi ethernete bağlanırken?Girceksek nereye gircez???
-
Ethernet ile bağla, sorun olmaz..
-
ağa o dediğin şifreler modem hafızasına gaydedilir. sistemle ilgisi yohtur. şu anda adls bağlı ise modem sürücüsü gurulduğunda veya ethernete bağladığında (ethernet modem driver'ı gerktirmez)otomatik bağlanacaktır yani.
-
Kurulum sırasında ağ bağlantıları ile ilgili kısımda modem'in ip'sini giriyorsun artık kaçsa.Zaten aynı bilgisayarda iki işletim sistemi kullanıyorsan adsl kullancı adın ve sifren modem'de saklıdır.Eğer değilse windows'taki gibi modem'e bağlanıp gerekli bilgileri gireceksin.
-
İki sistem kullanmıyom.Benim modemin default ipi yok,o yüzden kayıtlı değil adsl şifrem ;) nereye gircem,gircek yer yok?
Toplam Hit: 3899 Toplam Mesaj: 17