Yaz Lastiği Seçemiyorum

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ekerci
    Ekerci's avatar
    Erkek
    MhmdAlmz bunu yazdı

Lastik konusu açılmışken. Yaz kış ayrı lastik mi mantıklı yoksa dört mevsim lastik mi? İstanbul için soruyorum. Kış lastikleri 5. Yılını doldurdu ömürleri 5 seneymiş galiba attım kışları. Yaz da son demlerini yaşıyor. Dört mevsim mi alsam, yine ayrı ayrı yaz kış mı alsam bilemedim. Kış lastiğinin pek faydasını görmedim açıkcası...

5 olduğuna emin misin bana 3 demişlerdi. bende 3. seneye girdim kış lastiği ile. malum fiyatlardan dolayı yaz kış kış lastiği kullandım. 

normalde yaz kış ayrı lastik takmak gerek, yaşadığım tecrübeden anlatim, kış lastiği yazın pek yer tutmuyor çünkü kış hava şartlarına göre sertleşip yumuşuyor. kış lastiği ile yazın yokuşta pati atıyordu lastik.

türkiye şartlarında çok soğuk/yağışlı bi yerde değilsen 4 mevsim al geç. kış lastiğinin olayı su kanallarının olması. bu durumda yağışlı havalarda daha yavaş gidersen bir şey olmaz

Konu ID: 112846 Konuyu Acan : Ekerci Konu Başlığı : Tahribatın en sevdiği adam ? Silinme Sebebi : 3 sayfadır takip ediyorum beni seven kimse çıkmadı. alacağınız olsun müridler
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MhmdAlmz
    MhmdAlmz's avatar
    Erkek
    Ekerci bunu yazdı
    MhmdAlmz bunu yazdı

Lastik konusu açılmışken. Yaz kış ayrı lastik mi mantıklı yoksa dört mevsim lastik mi? İstanbul için soruyorum. Kış lastikleri 5. Yılını doldurdu ömürleri 5 seneymiş galiba attım kışları. Yaz da son demlerini yaşıyor. Dört mevsim mi alsam, yine ayrı ayrı yaz kış mı alsam bilemedim. Kış lastiğinin pek faydasını görmedim açıkcası...

5 olduğuna emin misin bana 3 demişlerdi. bende 3. seneye girdim kış lastiği ile. malum fiyatlardan dolayı yaz kış kış lastiği kullandım. 

normalde yaz kış ayrı lastik takmak gerek, yaşadığım tecrübeden anlatim, kış lastiği yazın pek yer tutmuyor çünkü kış hava şartlarına göre sertleşip yumuşuyor. kış lastiği ile yazın yokuşta pati atıyordu lastik.

türkiye şartlarında çok soğuk/yağışlı bi yerde değilsen 4 mevsim al geç. kış lastiğinin olayı su kanallarının olması. bu durumda yağışlı havalarda daha yavaş gidersen bir şey olmaz

Hocam lastik ömründe sanırım tufaya düştüm. 5 yıllıktı benim lastikler hiç sıkıntısı yoktu maksimum 15k km yol yapmışımdır. Lastikçi abi 5 yıl oldu falan filan muhabbeti yaptı iyi dedim al napıyosan yap. Herif sahibindene 2020 lastik dişleri sağlam diye 7 bin TL ye sattı :D yılın bir önemi yok. Tamamen iş dişlerde ve km de bitiyor. Bu arada pirelli aldım ben de kış lastiği olarak. 

Andolsun kuşluk vaktine ve dindiği zaman o geceye ki, Rabbin sana veda etmedi ve darılmadı! Ve kesinlikle senin için sonu önünden (ahiret dünyadan) daha hayırlıdır. ileride Rabbin sana verecek de hoşnut olacaksın! O, seni bir yetim iken barındırmadı mı? Seni, yol bilmez iken (doğru) yola koymadı mı? Seni bir yoksul iken zengin etmedi mi? Öyle ise, sakın yetime kahretme (onu horlama)! El açıp isteyeni de azarlama! Fakat Rabbinin nimetini anlat da anlat!
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ekerci
    Ekerci's avatar
    Erkek
    MhmdAlmz bunu yazdı
    Ekerci bunu yazdı
    MhmdAlmz bunu yazdı

Hocam lastik ömründe sanırım tufaya düştüm. 5 yıllıktı benim lastikler hiç sıkıntısı yoktu maksimum 15k km yol yapmışımdır. Lastikçi abi 5 yıl oldu falan filan muhabbeti yaptı iyi dedim al napıyosan yap. Herif sahibindene 2020 lastik dişleri sağlam diye 7 bin TL ye sattı :D yılın bir önemi yok. Tamamen iş dişlerde ve km de bitiyor. Bu arada pirelli aldım ben de kış lastiği olarak. 

lastik kauçuğunun kullanmasan bile zamanla deforme olduğunu söylüyorlar. aslında lastik önemli, yerle temas eden tek yer. gpt'ye sordum 5 yıl ömrü olur dedi. 3 yıl değilmiş ama benim gibi yaz kış, kış lastiğini kullanırsam 3 yılda yermişim lastiği. lastik dişlerinin boşluğuna bak 4mm güvenli limit demiş. eve gidince bakacam artık.  

Konu ID: 112846 Konuyu Acan : Ekerci Konu Başlığı : Tahribatın en sevdiği adam ? Silinme Sebebi : 3 sayfadır takip ediyorum beni seven kimse çıkmadı. alacağınız olsun müridler
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kanoonline
    kanoonline's avatar
    Erkek

continental asla önermem onun yerine yeni üretim petlas al 2 sene kullan at daha güvenli.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AnaMuhalefet
    AnaMuhalefet's avatar
    Erkek
    Ekerci bunu yazdı
    MhmdAlmz bunu yazdı
    Ekerci bunu yazdı
    MhmdAlmz bunu yazdı

lastik kauçuğunun kullanmasan bile zamanla deforme olduğunu söylüyorlar. aslında lastik önemli, yerle temas eden tek yer. gpt'ye sordum 5 yıl ömrü olur dedi. 3 yıl değilmiş ama benim gibi yaz kış, kış lastiğini kullanırsam 3 yılda yermişim lastiği. lastik dişlerinin boşluğuna bak 4mm güvenli limit demiş. eve gidince bakacam artık.  

10 yıla kadar gideri olabilir, uzerinde lastik kaucugun halinden anlarsınız. Ozellikle yanaklarda kilcal catlaklar var mi yok mu, elinizle catlak bolgeyi gevsetip sıktığınızda esneklik nasil, yipranmislik görüyor musun gibi kontrollerle lastik durumunu anlarsın. Kilcal catlak olmamali ideal olarak. Az km ile daha uzun dayanabilirdi belki ama risk almayıp değiştirmişsiniz canımızdan onemli degil. 5-10 yıldan sonra özellikle güneş de görüp sertlesip yumusuyorsa ayni uzun süre beklemis naylon torbanin yirtildigi parcalandigi gibi lastik de parçalanip ufalaniyor.

Yol tutus, ekonomi, ses etiket degerlerine bakin minimum c,b,a gibi olanlardan hosunuza gideni alın.

Continental, Michelin, Goodyear iyi markalar. Japonlar da fiyat performans.

Ama her firmanin bile degisik model ve sinif lastigi var karsilastirirken buna dikkat edin.

Bir işi: " BİLMEYEN " ELEŞTİRİR, " AZ BİLEN " AKIL VERİR, " YAPAMAYAN " ÇAMUR ATAR, " BİLEN " YAPAR.
Toplam Hit: 3032 Toplam Mesaj: 46
araba papucu