folder Tahribat.com Forumları
linefolder Eğitim & Ödev & Bilimsel Döküman
linefolder Yaz Stajım Konusunda Kararsız Kaldım Fikirleriniz?

Yaz Stajım Konusunda Kararsız Kaldım Fikirleriniz?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GNDZYRYN
    GNDZYRYN's avatar
    Erkek

Arkadaşlar Mekatronik 3. Sınıf ' ım. Bu yaz otomasyon stajım var ve iki seçenek arasında kaldım.

1. Firma Romak Makina : büyük firmalara (Ford, Hyundai, Tofaş) otomasyon hattı kuran bir firma. Uluslarası çalışıyormuş ben ilk defa duymuş olsam da alanında büyük bir firmaymış. Gittim konuştum proje ekibinde olacaksınız proje yapacaksınız dediler. Mesleki eğitim için uygun görünüyor.

2.firma Hyundai Assan : zaten biliyorsunuz bildiğimiz Hyundai fabrikası. Daha önce staj yapan arkadaşlarım sadece yattıklarını söylüyorlar. 30 günlük stajı 3 hafta yapıyorlarmış. Ama burası da İsim olarak iyi.  

Şimdi kararsız kaldım hangisinde staj yapayım fikirleriniz almak istiyorum? 

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    samaccc
    samaccc's avatar
    Erkek

bence hundai deki stajın sana bişey katmaz .tahminen yapacakların fotokopi işi tolantı odası hazırlık vs saçma sapan ayak işleri .ama cv de hundai iyi duracaktır .

1 firmada soledikleri gibi çalışacaksan olayı anlamak adına sana çok şey katacaktır fakat dediğin gibi ismi duyumamış olduğundan cv de o kadar iyi durmayacaktır. 

ben olsam (3 staj yapmış biri olrak) en hızlı ve en prestijli olanı seçerdim .

Minimalist Değilim, Tembelim ( Artık yazmanın anlamı yok, açık hedef oluyoruz. Konuşarak, yazarak, kumda siyasetçilik oynayarak yapılabilecek şeyler bitti.)
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    futurist
    futurist's avatar
    Dişi

çok seni zorlayacak bir firma olan ikinci tercihe yönel bence.

hundai isim olarak iyiymiş ama birşey öğrenemiyeceksen bir faydası olmaz

1. firma için şunu söyleyim bunlar çok firmayla çalıştığından orada çalışarak müşterileri karşılaştırmayıda öğrenirsin. çok iş yapanlar daha iyidir.

Arkadaş uğruna ölmek kolaydır, ama uğruna ölünecek arkadaş bulmak çok zordur
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bartimaeus
    Bartimaeus's avatar
    Erkek

Bence birşeyler öğreneceğin firmaya git hocam. CV'ni düşünüyorsan bile, öğrendiğin bilgiler stajı yaptığın yerden daha iyi gözükecektir CV'inde. Staj üniversitede adam akıllı birşey öğrenebileceğin en önemli yerdir bana göre. Diğer dersler filan uçar aklından mezun olunca ama yaptığın projeler, tecrübelerin kalıcı olur.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GNDZYRYN
    GNDZYRYN's avatar
    Erkek

Dediğiniz gibi hyundai cvde iyi Romak eğitim açısından iyi. Peki mezun olup işe gireceğim zaman staj önemli bir etken mi? 

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tosun
    tosun's avatar
    Erkek
    GNDZYRYN bunu yazdı

Dediğiniz gibi hyundai cvde iyi Romak eğitim açısından iyi. Peki mezun olup işe gireceğim zaman staj önemli bir etken mi? 

Madenciyim.Staj yaptığımız kurumlar staj süresi boyunca sürekli not alıp staj bitince puan verirler.
    Puanları iş alma sürecinde göz önüne aldıklarını biliyorum.Staj diyip geçmeyin.
    Cv yazarken staj yaptığınız kurumları da yazıyorsunuz,referans olabiliyor.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    redsox
    redsox's avatar
    Erkek

Romak büyük bi firma. Senin alanında zaten ismi çok fazla bilinen ve kaliteli bir şirket. O yüzden hyundai falan diye kasma sakın. Cv'ye Romak yazdığında da en az Hyundai kadar hatta bazı durumlarda cok daha iyi olur. Proje oluşturma, proje yönetimi ve takibi konularında deneyim kazanırsın.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Gizem
    sLeymN
    sLeymN's avatar
    Erkek

ben olsam 1. seçeneği seçerdim hocam, staj boyunca da amele gibi çalışır öğrenebildiğim her boku öğrenirdim.

Cehennemin dibine kadar yolum var daha.. || Nasılsa her yalnız kendine sürgündür Asmera unutma.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FireFly.
    BaBe
    BaBe's avatar
    Erkek
    redsox bunu yazdı

Romak büyük bi firma. Senin alanında zaten ismi çok fazla bilinen ve kaliteli bir şirket. O yüzden hyundai falan diye kasma sakın. Cv'ye Romak yazdığında da en az Hyundai kadar hatta bazı durumlarda cok daha iyi olur. Proje oluşturma, proje yönetimi ve takibi konularında deneyim kazanırsın.

aynen romak iyidir 

,,,lel,,,
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GNDZYRYN
    GNDZYRYN's avatar
    Erkek

Çok sağolun beyler. Romakda 20 gün otomasyon stajı  hyundai da 10 gün işletme organizasyon stajı yapıcam. En iyisi bu oldu gibi  :) 

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    futurist
    futurist's avatar
    Dişi
    GNDZYRYN bunu yazdı

Çok sağolun beyler. Romakda 20 gün otomasyon stajı  hyundai da 10 gün işletme organizasyon stajı yapıcam. En iyisi bu oldu gibi  :) 

öyle birşey vardı da ne soruyorsun :)))

hayırlı olsun diyelim

Arkadaş uğruna ölmek kolaydır, ama uğruna ölünecek arkadaş bulmak çok zordur
Toplam Hit: 2018 Toplam Mesaj: 21