folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Yaza İspanya...

Yaza İspanya...

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    patates
    patates's avatar
    Erkek

yaza doğru ispanyada 4 ila 7 günlük bir tatil gezmek için yeterlimi kız arkdaşla gitmek için ne kadar bütçe lazım toplam yol filan ne kadar eder maliyet?

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ~$
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Hocam saglam butcen, bankada paran, teminatlarin yoksa ispanya vizesi almak hayal.

Butceni biraz arttirip, Buenos Aires'e falan gidin, askin,muzigin,baskaldirinin baskentine :)

Hep denedin. Hep yenildin. Olsun yine dene , yine yenil ama daha iyi yenil !
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    7-19
    7-19's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

bende cine gitmeyi cok istiyorumda biletler pahali, yine Turkiye yollari gorunuyor  : D

la liberte ne meurt jamais.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    patates
    patates's avatar
    Erkek

ComputerWolf bunu yazdı:
    -----------------------------

Hocam saglam butcen, bankada paran, teminatlarin yoksa ispanya vizesi almak hayal.

Butceni biraz arttirip, Buenos Aires'e falan gidin, askin,muzigin,baskaldirinin baskentine :)

dostum bu tur şirketleri ile filan gidemezmiyim?

bizim arkdaş interrail ile gitti bir sürü yere ispanya dahil ben sadece direk ispanya yapıp dönmek istiyorum

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    7-19
    7-19's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

hoca ben okuldayken gitmistim lloret de mar'a gittik 5gece icin 430€ vermistik. yani indirimini falan sen dusun zaten ucuz bi yer barlar bedava : D

la liberte ne meurt jamais.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaviGozluDev
    MaviGozluDev's avatar
    Erkek

interrail i bi araştır derim hocami interraille git.

.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GICIKCAN
    GICIKCAN's avatar
    Erkek

bekar isen vize almak için zorluk çıkarıyorlar özellikle schengen vizesi almaya bakın ilk defa alıyorsanız bir sürü evrak isteyeceklerdir. ilk defa schengen vizesi alırsan sonraki schengen vizesinde zorluk çıkarmazlar. hiç pasaportun yoksa ;

- lacivert pasaport en az 2-3 yıllık olacak tahminim harç parasıyla beraber maliyeye yatırılan tutar vardı 500-600 TL vardır ayrı ayrı şuanki fiyatı tam bilmiyorum 2009 fiyatlarından hesaplıyorum arkadaşlar yanlış anlamasın.

vize için gerekli belgeler bildiklerimi söylüyorum.

- schengen vizesi ankaradan alınacak 100-150 TL vize parası tek kişilik

- geliş gidiş uçak rezervasyonu yaptıracaksın uçak fiyatları genelde değişkendir en düşük fiyat 200-500 euro arası değişken tek kişilik gidiş geliş

- otel rezervasyonu otel ücretleri baya pahalı 1 haftalık otel parası tek kişilik 200 eurodan aşağı olmaz, değişkendir.

- öğrenci isen ; öğrenci olduğuna dair belgeler

- çalışıyorsan ; şirketin imza sirküleri, son 6 aylık maaş bordrosu fotokopisi, banka cüzdanı (bankada paran olduğuna dair belge en az 3 000 TL den aşağı olmayacak), ticaret odası belgesi, ispanyayı ziyaret amaçlı olarak şirket müdürüne imzalanacak dilekçe, (dilekçede her türlü sorumluluk şirketimizce karşılanacaktır v.s. diye dilekçe var),

- 35.000 euroluk seyahat sigortası tek kişilik (sigortacılardan alınıyor fiyatı 35-50 TL arası)

- schengen vizesi formu (konsolosluktan alınıp doldurulacak)

- fotoğraf kaç adet bilmiyorum ama her ülkenin farklı fotoğrafı olur mesela ; abd sadece yüzünün yani çenenin altı görünmeyecek şekilde önden çekilmiş foto isterler, avrupa ülkeleri ise boğaz tarafından altının çekilmesini istemezler yakın çekim istiyorlar genelde)

- bu masraflar dahil geliş gidiş yemek yol dahil sana toplam 6.000 - 9.000 TL arası masraf olur gibi.

Bunlar bittimi hayır bitmedi ülkeye giriş yaptığındada sorgudan geçeceksin nakit para almış mı kredi kartı var mı dönüş bileti almış mı onlara bakacaklar yanına nakit para almazsan giriş yapmana izin vermezler geldiğin gibi bir odada bekletilirsiniz bir başka uçakla geri dönüşünüzü yaparlar. yeterki yanında nakit para olsun, kredi kartı olsun birde geri dönüş uçak bileti olsun sonra rahat rahat gezersiniz.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    patates
    patates's avatar
    Erkek

GICIKCAN bunu yazdı:

bekar isen vize almak için zorluk çıkarıyorlar özellikle schengen vizesi almaya bakın ilk defa alıyorsanız bir sürü evrak isteyeceklerdir. ilk defa schengen vizesi alırsan sonraki schengen vizesinde zorluk çıkarmazlar. hiç pasaportun yoksa ;

- lacivert pasaport en az 2-3 yıllık olacak tahminim harç parasıyla beraber maliyeye yatırılan tutar vardı 500-600 TL vardır ayrı ayrı şuanki fiyatı tam bilmiyorum 2009 fiyatlarından hesaplıyorum arkadaşlar yanlış anlamasın.

- geliş gidiş uçak rezervasyonu yaptıracaksın uçak fiyatları genelde değişkendir en düşük fiyat 200-500 euro arası değişken tek kişilik gidiş geliş

- otel rezervasyonu otel ücretleri baya pahalı 1 haftalık otel parası tek kişilik 200 eurodan aşağı olmaz, değişkendir.

- çalışıyorsan ; şirketin imza sirküleri, son 6 aylık maaş bordrosu fotokopisi, banka cüzdanı (bankada paran olduğuna dair belge en az 3 000 TL den aşağı olmayacak), ticaret odası belgesi, ispanyayı ziyaret amaçlı olarak şirket müdürüne imzalanacak dilekçe, (dilekçede her türlü sorumluluk şirketimizce karşılanacaktır v.s. diye dilekçe var),

- 35.000 euroluk seyahat sigortası tek kişilik (sigortacılardan alınıyor fiyatı 35-50 TL arası)

- fotoğraf kaç adet bilmiyorum ama her ülkenin farklı fotoğrafı olur mesela ; abd sadece yüzünün yani çenenin altı görünmeyecek şekilde önden çekilmiş foto isterler, avrupa ülkeleri ise boğaz tarafından altının çekilmesini istemezler yakın çekim istiyorlar genelde)

- bu masraflar dahil geliş gidiş yemek yol dahil sana toplam 6.000 - 9.000 TL arası masraf olur gibi.

Bunlar bittimi hayır bitmedi ülkeye giriş yaptığındada sorgudan geçeceksin nakit para almış mı kredi kartı var mı dönüş bileti almış mı onlara bakacaklar yanına nakit para almazsan giriş yapmana izin vermezler geldiğin gibi bir odada bekletilirsiniz bir başka uçakla geri dönüşünüzü yaparlar. yeterki yanında nakit para olsun, kredi kartı olsun birde geri dönüş uçak bileti olsun sonra rahat rahat gezersiniz.

yeşil pasaport var uzatmam lazım sadece

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GICIKCAN
    GICIKCAN's avatar
    Erkek

patates bunu yazdı:

GICIKCAN bunu yazdı:

yeşil pasaport var uzatmam lazım sadece

sadece senin mi? kız arkadaşının lacivert ise yukarıdaki evrakları tamamlamak zorunda. senin yeşilpasaport olduğuna göre vize almana gerek yok. yeşil pasaportlularda bazı avrupa ülkeleri vize istemiyor geçen sene bir abimiz vize almadan uçağa binip ispanya'ya gitmişti ama sadece senin 35.000 euroluk seyahat sigortası yaptırman gerekli.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaviGozluDev
    MaviGozluDev's avatar
    Erkek

NovalgiN bunu yazdı:

interrail ile yaza düşünüyorum. daha ucuza gelir vize sorununu hafifletir ve daha maceralı olur.

http://interrail.genctur.com/

benide götür hocam :)

.
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GICIKCAN
    GICIKCAN's avatar
    Erkek

hep uçaklarla gidiyordum bir kerede interrail ile avrupa ülkesinden birine gitmeyi düşünüyorum bakalım hayırlısı. yollarda gezip görmüş oluruz. 

Toplam Hit: 2324 Toplam Mesaj: 15