Yazı Dizisi : Matrix Nedir ?
-
bu yazıyı yazanlar bişey bilmiyo akıllı olmak lazım mesela;
ben yapay zekalı robot yapsam her ihtimale karşı on/off düğmesi koyarım
baktım robot artistlik yapıyor basarım off a 2-3 gün kapalı kalır şerefsiz sonra aklı başına gelir bak bakalım savaş çıkıyo mu çıkmıyo mu ?
ileride aramızdan birisi yapay zeka robot yaparsa bu dediklerimi dikkate alsın.
-
RhiFaT bunu yazdı:
-----------------------------bu yazıyı yazanlar bişey bilmiyo akıllı olmak lazım mesela;
ben yapay zekalı robot yapsam her ihtimale karşı on/off düğmesi koyarım
baktım robot artistlik yapıyor basarım off a 2-3 gün kapalı kalır şerefsiz sonra aklı başına gelir bak bakalım savaş çıkıyo mu çıkmıyo mu ?
ileride aramızdan birisi yapay zeka robot yaparsa bu dediklerimi dikkate alsın.
-----------------------------yapay zekalı bir robot yapıp on off dugmesşi koyarsan robotto bu dugmeyi çıkartır kullanılamaz hala getirir yapay zeka boyle bişey demek zaten
-
dedigi gibi zaten anlatıldığı gibi robotlar kontrolden çıkıyor kesinlikle yazı dizisinde saçma bir durum yok
-
işte öyle bir düğme yapacaksın ki robot ta bilmeyecek zaten yapay zekayı tasarlayan adam bunu yapabilir
-
madem robot kendi düğmesini kendi kapatamayacak o zaman tam yapay zeka olmaz :D
-
Yazılan yazı matrix in ana hikayesidir anlatılan her şey animatrix le birebirdir yani ortada bi hikaye yok wachowski kardeşlerin matrix üçlemesinden sonra çıkardığı animelerde anlatılıyor bunlar.
-
birgün anime matrix te dahil olmak üzere matrix serisini paylaşmak istiyorum birde matrix müziklerini :)
-
ütopya
-
iMPaLa bunu yazdı:
-----------------------------
ütopya
-----------------------------Bazı yerler başka film vb yerlerden alıntı yapılmış :D
-
Güçlü olmak için yasayan insan hiç bir zaman kendisni kontrol edebilcek güçte bir mekanizma yaratımıyacaktır.Çünkü ne insan yaratılısı geregi buna müsade edebilir nede doganın binlerce yılda eleyerek deneme yanılma yönetemiyle saf hale getirdigi insan zekasının benzer bir zeka yaratmasına olanak tanır.
Yüksek zeka aynı aronda egozimdir.Hizmet için geliştiribicelecek bir mekanizmayı insaa edebilecek bir insan zekası onun kontrolden çıkıp kendisine hükmedebilcek bir hatayı yapmasına olanak tanımaz.Bu hem yaratıcı zekaya aykırdır hemde teorik olarak Tanrıya hükmedebilcegmiz anlamına gelir.Dogal olarak insan zekasınından insana hukmedebilcek bir yapı cıkabilcegine inanan Tanrıyı da kontrol edebilcegine inanır ki bu soyut olan bir düşünce üstü teoriye inanmak kadar aptalcadır.