Yazıcılar Hakkında Bilgisi Olanlara Sorum Var
-
lazer yazıcı almaya karar verdim ama bazı şeylerin ne demek olduğunu bilmiyorum benim kafam eski mürekkep püskürtmelilerde kaldığı için hangisinin iyi hangisinin kötü olduğunun karşılaştırmasını yapamıyorum.
şimdi bu toner dedikleri şey kartuş mu oluyor?
lazer yazıların kartuşuda doluyor mu?
birde bu çipli diye bişi gördüm onu hiç anlamadım?
benim görmediğim başka bir özellik varsa onuda açıklayabilir misiniz?
-
xylgn_ bunu yazdı:
-----------------------------
lazer yazıcı almaya karar verdim ama bazı şeylerin ne demek olduğunu bilmiyorum benim kafam eski mürekkep püskürtmelilerde kaldığı için hangisinin iyi hangisinin kötü olduğunun karşılaştırmasını yapamıyorum.
şimdi bu toner dedikleri şey kartuş mu oluyor?
lazer yazıların kartuşuda doluyor mu?
birde bu çipli diye bişi gördüm onu hiç anlamadım?
benim görmediğim başka bir özellik varsa onuda açıklayabilir misiniz?
-----------------------------lazer yazıcı kullanmadım yalnız sunu söyleyeyim
evet kartuşu dolduruluyor
kartuş = mürekkeb
toner = tozyani birbirinden farkı şeyler
-
bizim eczanelerin lazer yazıcı hp'nin toner bunlar dolumu yapılıyor toz olarak
15 liraya dolduruyorlar yıllardır bunlar var gayet memnunuz
-
peki bu çip neyin nesidir? çipli kartuşta doluyor mu?
-
chipli kartuslara dolum yapılmaz normal sartlarda ancak;
dolum yapıldıktan sonra yeni bir chip takılır tahmini fiyatı 2-3 tl. arasında
Tonerler ise canon'un bir kaç modeli hariç hepsine dolum yapılır ancak bıçak atma yada dram çizilme gibi sorunlar 10 dolumdan sonra baş göstere bilir yeni bir toner fiyatı ise 80 tl. den başlayarak yazıcı marka ve modeline göre 190 tl. ye kadar çıkabilir.
-
BROTHER
HL-2040 Mono Laser Yaziciöneririm
-
Son 1 sene içerisinde firmaların çıkardığı yazıcıların içerisinde chip denilen bir sistem oluşmaktadır.bu da dolumu engellemektedir.kartuşlu ve tonerli makinalarda bu böledir.Ancak piyasada dolaşan ve bikaç makinanın içerisinde çip olmadığı için ona dolum yapılıyor.
Yukarda arkadaşın önerdiği brother 2040 modeli 2500 syfa tm dolu toner ile gelmesi avantaj ve fiyatı piyasada 165-170 lira civarı ..
meseLa bşka bi önerim asıL önerim xerox 3117 modelidir..Şuanda piyasada pek bulunmayan ve firmaların şuan göndermedikleri bir üründür..
-
Kardes en iyisi sen hp 1020 veya samsung ml 1610 al . ikisindede cip derdi yok.
tonerlerini doldur doldur kullan .
-
-
drum elektro statik olarak yüklenebilen bi alüminyum silindir.bu drum baska bi silindir tarafından pozitif yüklenio lazer ışığıylada bazı noktalara negatf yüklenio buda kağıdın aynadki goruntusu oluo
not: drum makinenin en pahalı ve en önemli parçasıdır :|
-
Hepsi bölünmüş bilgi olmuş...
Mürekkep püskürtmeli yazıcılar içerisinde bulunan mürekkebi püskürterek yazarlar
Lazer yazıcılar ise içinde bulunan tozu elektrostatik olarak kağıt üzerine transfer ederek calışırlar...
MP li aletlerin kartuşları ile büyüklükleri ile orantılı olarak 100 ile 200 sayfaya kadar cıktı alabilirsin
Tonerlerde ise başlangıc tonerlerinde 500 civarında tam dolu tonerlerde ise 2500- 3000 sayfaya kadar cıktı lırsın..
bu sayıbir a4 kağıdın %5 ini dolu olduğu hesaplanarak alınmıştır...
Chip nedir?
üreticiler printerda printerdan değil sarf mlzemesinden asıl para kazanmaktadır...
Ama biz 1 printer 1 toner alıp o toneri defalarca doldurmaktayız...
üreticilerde bunu için tonerlere chip yerleştirdiler...
bu ne işe yaramakta?
aldığın tonerdeki chipe bir sayı yüklü 2000 mesela... bu her cıktıda 1 düşmekte...
bu sayete tonerin içinde toz bittiğinde sen doldurtsan bile toner 2000 sayfa baskı aldığında, toner boş demekte...
fakat piyasada cakma chipler icat edildi, tonerin chipini değiştirerek yeniden dolum yaptırabiliyorsun...
Her printerın toneri dolmaz her dolan tonerin chipi olacak diye birşey yok her chipde değişecek diye bir şart ok bu arada...
Ondan dolayı alırken, toneri chiplimi chipsizmi chipliyse chipi değişebiliyormu bunlara dikkat etmek lazım...
Drum ise tonerin kağıda basması için gerekli bi alet.. bi drum ortalama 10000 sayfada bir değişmeli...
bazı tonerlerde toner biraz daha farklı fakat drumu üzerinde, bazı yazıcılarda ise drum ünitesi ve toner ünitesi farklı...
bu kadar bilgi sanırım şimdilik yeter...

25-04-2010 19:59:59