Yazılım Geliştiriciye Apple Ürünü Tavsiyesi
-
Bir senedir bakınıyordum maclere, şu sıralar almayı düşünüyorum ama mac dünyasından, dedikodularından çok haberim yok. IOS8 geliyor kafam o yüzden karıştı, belki ürünlerde değişikliğe gidebilirler dedim, sizin aldığınız haberler nedir (mümkünse takip ettiğiniz kaynakları paylaşırsanız iyi olur), "şu model macbook pro'ya para vermeye gerek yok, şu şuda iş görür" gibi cümleler var mı yok mu merak ediyorum, 15"lerden düşünüyorum. Macbook pro konusunda sizi dinliyorum.
-
Retina ekranlı, 13", SSD diskli olanlar iş görür. Öğrenci indirimi yapıyordu sanırım Apple Store. Orda 3.999 TL olarak görünen modeli 3.600 civarına alabilirsen işini görür.
Kaynak: alıp da memnun olan yan masa çalışanı.
-
JPriest bunu yazdı
Retina ekranlı, 13", SSD diskli olanlar iş görür. Öğrenci indirimi yapıyordu sanırım Apple Store. Orda 3.999 TL olarak görünen modeli 3.600 civarına alabilirsen işini görür.
şimdi şöyle, windowsta takılıyorum şu an, benim masaüstüne linux kurayım, programlama işlerini orada halledeyim + blender ile modelleme yapayım, mac'tede adobe ürünlerini kullanayım, mobil uygulama geliştireyim diyorum. Adobe ürünleri için 13" sıkıntı olabilir yoksa retinadan dolayı büyük duruyorda 13" yine de emin değilim.
-
VBDream bunu yazdıJPriest bunu yazdı
şimdi şöyle, windowsta takılıyorum şu an, benim masaüstüne linux kurayım, programlama işlerini orada halledeyim + blender ile modelleme yapayım, mac'tede adobe ürünlerini kullanayım, mobil uygulama geliştireyim diyorum. Adobe ürünleri için 13" sıkıntı olabilir yoksa retinadan dolayı büyük duruyorda 13" yine de emin değilim.
http://www.stableytimes.com/news/new-macbook-pro-2014-release-date-intel-ceo-offers-broadwell-hints/18110/
yeni modelleri ağustos-ekim arası çıkacakmış, almak için biraz daha bekleyin -dedikodu-
ios8 propagandası olarak "yazılım geliştiricelere büyük olanaklar" sunulduğuna göre, yeni macbook pro'ların ağustos-ekim arası çıkması mantıklı, bekleyelim madem. -
normal laptop kullanışsan daha önce 13 inc küçük gelecek, ben de 15 inç macbook pro var, gayet memnunum, bootcamp ile hem mac hem windows var (parallel desktops ile de yapabilirsin..)
yeni modeller çıkarsa eskilerin fiyatı düşer ama gözlemlediğim kadarıyla maclerde çok fiyat düşüşü olmuyor. alacağın modelin retina ekran olması ve de ssd diskin olmasına özen göster. yeni nesillerde dvd-rom, ethernet girişi yok. ama cihaz kaliteli, insan kullandıkça zevk alıyor.
-
Hocam elimde bir macbook pro var hatta fiyat araştırması yapmıştım şu konuda: http://www.tahribat.com/Forum-Macbook-Pro-Icin-Fiyat-Arastirmasi-195637
Ekran retina değil ancak Mat ekrandır. Retina ekranlar gibi 178 dereceye kadar kayıpsız görüş açısına sahip ve aynı zamanda arkadan gelen ışıktan etkilenmez.
Fiyat olarak 3700 düşünüyorum hocam. Bu fiyatın içerisinde Parallel Desktop lisansı ve Windows 8.1 Pro lisansı dahildir.Söylediğinize bakınca Parallel Desktop sizin için ideal bir çözüm olacak kanaatindeyim. Mac le beraber aynı anda Windows da çalışıyor ve tek bir parmak hareketi ile iki işletim sistemi arasında geçiş yapabiliyorsunuz (Ben ayrı bir pc gibi kurdum. Parallel kurulumu yaparken mac içinde çalışsın programlar gibi bir seçenekde mevcut. Hangisi kolayınıza gelirse.) Ayrıca Parallel ile sadece Windows değil, Mac ile eş zamanlı çalışan linux veya android işletim sistemide kurabilirsiniz. Dahası hepsini aynı anda çalıştırabilirsiniz.
Fiyat araştırması yaptığım linkini verdiğim konuda tüm detaylar mevcut hocam.
Yazilimci tarafından 01/Tem/14 23:49 tarihinde düzenlenmiştir -
Yazilimci bunu yazdı
Hocam elimde bir macbook pro var hatta fiyat araştırması yapmıştım şu konuda: http://www.tahribat.com/Forum-Macbook-Pro-Icin-Fiyat-Arastirmasi-195637
Ekran retina değil ancak Mat ekrandır. Retina ekranlar gibi 178 dereceye kadar kayıpsız görüş açısına sahip ve aynı zamanda arkadan gelen ışıktan etkilenmez.
Fiyat olarak 3700 düşünüyorum hocam. Bu fiyatın içerisinde Parallel Desktop lisansı ve Windows 8.1 Pro lisansı dahildir.Söylediğinize bakınca Parallel Desktop sizin için ideal bir çözüm olacak kanaatindeyim. Mac le beraber aynı anda Windows da çalışıyor ve tek bir parmak hareketi ile iki işletim sistemi arasında geçiş yapabiliyorsunuz (Ben ayrı bir pc gibi kurdum. Parallel kurulumu yaparken mac içinde çalışsın programlar gibi bir seçenekde mevcut. Hangisi kolayınıza gelirse.) Ayrıca Parallel ile sadece Windows değil, Mac ile eş zamanlı çalışan linux veya android işletim sistemide kurabilirsiniz. Dahası hepsini aynı anda çalıştırabilirsiniz.
Fiyat araştırması yaptığım linkini verdiğim konuda tüm detaylar mevcut hocam.
sağol teklifin için şu an tercihim belirsiz, eylül başına kadar beklemeyi düşünüyorum.
Yeni macbook pro alacak arkadaşlar varsa beklesinler, bu sonbahar yeni modelleri bekleniyormuş.
http://www.macrumors.com/roundup/macbook-pro/