Yazılım Mühendisliğimi Bilgisayar Mühendisliğimi ??
-
büyük şehir > yazılım mühendisliği > bilgisayar mühendisliği
en makul kıstas bugünün türkiyesi için bu.
türkiyede 2-3 üniversite dışında eğitim veren kurum zaten yok.
devlet eğitimi gelir kalemi olarak görüyor. her ile üniversite açtılar şehrin ekonomisi canlansın kafasıyla.
o yüzden tercih yaparken bölümün ismine kanıp ufka bi şehirde okuma.
istanbulda otobüse binmek bile sana farklı perspektif katacaktır.
geçinemem falan diye düşünme. çok pasif bi adam değilsen istanbuldan ekmeğini çok rahat çıkarırsın.
-
Türkiye sınırları icerisinde "su daha iyidir" diye kıyaz yapamazsınz, "bilgisayar mühendisligi mezunu daha kolay is bulur" cümlesine de itibar etmene gerek yok, cünkü öyle bir sey yok.
bu ülkede bilgisayar, yazılım, elektrik-elektronik, bilisim sistemleri mühendisligi, matematik mühendisligi ve yönetim bilisim sistemleri bölümlerinden mezun olup da aynı alanda calısanlar var.
kod mu yazmak istiyorsun ? yönetim bilisim sistemleri mezunu olup bircok bilgisayar ve yazılım mühendisligi ögrencisinden daha iyi kod yazan tanıdıgım var. elektrik-elektronik mezunu olup su an sistem ve veritabanı yöneticisi olarak calısan tanıdıgım var. matematik mühendisliginde okuyup kod yazan, veri madenciligiyle ilgilenen tanıdıgım var. ben de yazılımdayım, aynı sekilde sistem ve veritabanı yöneticiligi ve ek olarak bilisim güvenligi alanında ilerliyorum.
bu bölümlerin keskin sınırları yok. söyledigin iki bölümde de aynı alanda kendini gelistirebilirsin.
ders olarak tabii ki farklılıkları olacak, onu da mavigözlüdev belirtmis.
-
İşini iyi biliyorsan bir farkı yok.
Soru bmw mi daha iyidir mercedes mi gibi oluyor.
-
Unbalanced
Ben yazılım mühendisliği bölümünde okuyorum.
-
Aklima biran otomasyon programlari geldide... Yazilim muhendisligi iyi para kazandirir
-
bilgisayar mühendisliği.net.
-
sen "mi" yi ayrı yaz da sonra bakarsın.
-
WebJas bunu yazdı
sen "mi" yi ayrı yaz da sonra bakarsın.
OOOO Bak şimdi karşiiiimm :)
ben sayısal öğrencisiyim yani dil anlatımmış edebiyatmış tarihmiş cart curt umrumda değil.Zaten umrumda olsa gider öğretmenlik okurum,başka birşey okurum.
O yüzden burası ne TDKnin forumu nede dil ve yazım yanlışları düzeltme merkezi.Şimdi konuyu sulandırmadan yavaşça git iftarını aç.
-
GodKlaus bunu yazdıWebJas bunu yazdı
sen "mi" yi ayrı yaz da sonra bakarsın.
OOOO Bak şimdi karşiiiimm :)
ben sayısal öğrencisiyim yani dil anlatımmış edebiyatmış tarihmiş cart curt umrumda değil.Zaten umrumda olsa gider öğretmenlik okurum,başka birşey okurum.
O yüzden burası ne TDKnin forumu nede dil ve yazım yanlışları düzeltme merkezi.Şimdi konuyu sulandırmadan yavaşça git iftarını aç.
Türkçeyi düzgün yazabilmek için edebiyat bilmene gerek yok zaten dostum.
