Yazilim Öğrencisine Notebook
-
SUPERBICO bunu yazdıwhopper bunu yazdı
Abi 5-7 bin ne :D ben ilk 2 sınıfta 600 liralık cihazla lablara gidiyordum sıkıntı olmuyordu. Okulda yapacağı en ağır şey ne olabilir ki programlamaya dair
dolar kurundan haberin yok galiba reis :) 5binle ancak giriş seviyesinin az üstü alınıyor artık
Oha harbiden saglam artmis fiyatlar. Gecen sene 3e aldigim cihaz 5.5 olmus. Kurun bu derece etkiledigini dusunmuyordum
-
Thinkpad T serisi öneririm. Ancak şuan ki döviz kurları nedeniyle 10-11 K civarına bulunabilir.
-
Thinkpad yerine bu modellere yönelin derim. Thinkpad, Dünyanın en sağlam telefonu mottosuyla piyasaya sürülen askeri şartlara dayanıklı gereksiz pahalı android telefonlar gibi.
3d modellemeye merak salabilir, kafa dağıtmak için dünyanın en iyi oyunu olan The Witcher 3: Wild Hunt oynayabilir gpu gücüyle. :P Soyulma sorunu da eskide kaldı artık, organik kimya sağolsun. 15 aydır dell 7567 kullanıyorum. Ayrıntılı temizlesem, üstündeki etiketler hariç 0 laptop görünümüne kavuşur. Kyk yurtlarında kalıyorum. Çok fazla laptop görüyorum arkadaşlarımda lenovo y520, monster(Clevo) vs. O laptoplar da aynı şekilde. zaten yeni cihazlarda hissediliyor o yeni plastik. 2013'te babam samsung laptop almıştı. Kullanılan plastikler arasındaki fark çok rahat hissediliyor.
İşlemci: İ7 7700hqRam: 16GB, 2400MHzEkran kartı: Gtx1050Ti, 4GB vramHDD: 2TB, 5400rpmSSD: 256GBİşlemci: İ7 7700hqRam: 16GB, 2400MHzEkran kartı: Gtx1050, 4GB vramHDD: 2TB, 5400rpmSSD: 128GBİşlemci: İ7 7700hqRam: 16GB, 2400MHzEkran kartı: Gtx1050, 4GB vramHDD: 1TB, 5400rpmSSD: 256GBİşlemci: İ7 7700hqRam: 8GB, 2400MHzEkran kartı: Gtx1050Ti, 4GB vramHDD: 1TB, 5400rpmSSD: 128GBBenim önerim yukarıdaki dell 7577. Cpu-z programı kurup, mevcut ram değerlerini öğrenin. Uyumlu ekstra 8 gb ram daha takarsınız. 550-750₺ arası değişiyor 8 gb 2400MHz ram. Canavar gibi makina olur.
laptoplarda kasa plastik mi alüminyum mu bulamadım. forum mesajlarına göre zayıf bölgelerde metal, diğer kısımlarda plastik kullanılmış çoğu laptopta. Çözemedim. Ürünlerin kendi sitesinde bile yazmıyor :P
-
Şunu da belirteyim kodlamaya ünide başlayacak bir öğrenci ve hedefleri de yüksek ise oyun vs zaman ayırmadan patır kütür çalışması lazım. Millet oyun bilgisayarı önermiş resmen. Thinkpad, vostro gibi serilerden alın geçin.
-
LynXMaSTeR bunu yazdı
ulan ne arkadaşlar var bee (=