folder Tahribat.com Forumları
linefolder Eğitim & Ödev & Bilimsel Döküman
linefolder Yazilim Okuyanlar Bilgisi Olanlar İceri Pls

Yazilim Okuyanlar Bilgisi Olanlar İceri Pls

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unix
    Andrei
    Andrei's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    u235 bunu yazdı
    Andrei bunu yazdı

bunu ben bundan 5-6 ay önce söylediğimde çok net hatırlıyorum tam tersini yazmıştın konumun altına.Şimdi fikrin değişmiş.

hangi konunsa ac tekrar oku bence mesajımı. ben bölümü secmeden önce farkındaydım neyin ne oldugunun.

orada demek istedigimi yanlıs anlamıssın, o konuda yazdıgım yeni mezunların %90'ının kalifiye olmamasından kaynaklı bazı ögrencilerin görünürde "aman cok mezun var is bulunmuyor" gibi yakınmasına yönelikti. ben de öyle bir durum olmadıgını, isi gercekten bilenlerin bilmeyenlere göre isi öncelikli olarak kaptıgını söyledim.

bu konu altında yazdıgım yıgılma da kalifiye olmayanların olusturdugu, hatta sadece resmi olarak o bölümde okuyanlar. oradaki mesajımla burada yazdıgım arasında bir fark yok, sadece zıt kutuplardan desteklemis oldum.

%40 indirimli olarak "Centos Sistem ve Sunucu Yönetimi" adlı kitabımızı satın alarak, Linux üzerine yapılacak olan devam projeleri icin destekte bulunabilirsiniz : http://www.hepsiburada.com/centos-sistem-ve-sunucu-yonetimi-oku-izle-dinle-ogren-p-KKODLAB01579
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fdumanli
    Fdumanli's avatar
    Erkek

bu soruyu soran herkese söylüyorum kesinlikle para için, gelecek için vs yapılacak bir meslek değil. veritabanı, it pro bir şekilde yapılır. ama developer'lık, yazılım mimarlığı, analistlik vs yapabilmen için ilgin, alakan ve öğrenme şevkin olması gerekiyor ve sürekli yeni şeyler öğrenmen gereken bir alan.

türkiye'de bitirme projesi olarak e-ticaret sitesi yapan herkes sektöre bodozlama daldığından nitelikli bir developer olmak için sürekli yeni şeyler öğrenmek gerekiyor. zaten üniversitelerdeki eğitim ortada. şahsen ben okuldan yazılım anlamında hiçbir şey almadım. sadece low level mühendislik konusunda bana yardımcı oluyor(mesela mikroişlemciler dersi). yazılım derslerinde gösterdikleri şeyler 10-15 yıllık teknolojiler.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    efecan123
    efecan123's avatar
    Erkek

işini iyi ve severek yaptığın sürece ne okuyacağının pek bir önemi yok neye ilgiliysen onu oku yazılım veya türevlerini yapıp yıllarca aynı maaşta kalanlarıda çok iyi yerlere gelenleride biliyorum sektörde çalışan biri olarak ilgin varsa yardır derim :)

Benim evim valizimdir. http://efecetir.info
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    slanger
    slanger's avatar
    Erkek

ben de daha lise sona geçiyorum ama ya istediğim bölümler tutmazsa diye özel sektör için odtü veya hacettepede bilgisayar "öğretmenliği" bile düşünüyorum eşit ağırlıkçıyım bide :D yazılım müh + - değil bilgisayarla ilgili işler yapmak istiyosan güzel bölüm izmir de okunacak şehir kendini de geliştirirsen çok güzel işler yapabilrisin ilerde bence

Toplam Hit: 1909 Toplam Mesaj: 15