YDS 2016

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RaNGeR
    RaNGeR's avatar
    Erkek
    SkynetX bunu yazdı
    Dryrock bunu yazdı

Bence belli bir dil seviyesinde olmayan arkadaşlar sadece Türkiye de geçerliliği olan kıytırık bir sınava hazırlanmak yerine gidip TOEFL gibi hem yds de denkliği olan hem de uluslar arası bir geçerliliği olan sınava hazırlansalar bence daha iyi. Açıkçası ben öyle yapmayı planlıyorum. Madem bir sınava hazırlanmak için 7-8 ayımı harcıycam, bu sınavın buna değmesi gerekiyor. Yanlış mıyım?

TOEFL sonucu YDS sonucu olarak kullanılabiliyor mu hocam?

Denkliği kullanılabiliyor hocam. Ama denkliğinin hesaplaması tam bir facia. TOEFL dediğiniz sınav 120 üzerinden, YDS 100 üzerinden değerlendiriliyor, denkiğini de buna oranlı olarak yapmışlar. Mesela bir yerimizi yırtıp TOEFL'dan 80 puan alsak YDS'de 64 civarı bir puana tekabül ediyor malesef.

Diğer taraftan ÖSYM'nin merkezi sınavlarındaki İngilizce puan etkisine yansır mı diye soracak olursanız benim bildiğim yansımıyor. TOEFL ve YDS denkliği elinizde harici olarak bir İngilizce puan oluyor ama mesela KPSS P7 gibi İngilizce puanının da hesaba katılması ile elde edilen puan hesaplamalarında TOEFL kendiliğinden görünmez. Bunun için muhtemelen ÖSYM merkezine gidip TOEFL sonucunuzu kaydettirip denkliğini sisteme girmelerini sağlamanız gerekir. Muhtemelen diyorum, çünkü ilgili sınav kılavuzunda yalnızca "YDS sınavı" ibaresi geçiyorsa bu bir işe yaramaz. Ama "YDS veya YDS denkliği olan diğer yabancı dil sınavları" şeklinde ibare varsa yapılabilir.

Forumda mesaj yazarken lütfen imla kurallarına uyalım, düzgün bir TÜRKÇE ile yazışalım. TÜRKÇE bizimdir, dilimize sahip çıkalım.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SkynetX
    SkynetX's avatar
    Erkek
    RaNGeR bunu yazdı

Sağolasın hocam.

Şu ülkede iki tane bela kurum var.

1. SGK 2. Yök

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Dryrock
    Dryrock's avatar
    Erkek
    SkynetX bunu yazdı
    Dryrock bunu yazdı

Bence belli bir dil seviyesinde olmayan arkadaşlar sadece Türkiye de geçerliliği olan kıytırık bir sınava hazırlanmak yerine gidip TOEFL gibi hem yds de denkliği olan hem de uluslar arası bir geçerliliği olan sınava hazırlansalar bence daha iyi. Açıkçası ben öyle yapmayı planlıyorum. Madem bir sınava hazırlanmak için 7-8 ayımı harcıycam, bu sınavın buna değmesi gerekiyor. Yanlış mıyım?

TOEFL sonucu YDS sonucu olarak kullanılabiliyor mu hocam?

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SkynetX
    SkynetX's avatar
    Erkek

@Dryrock;

Eyv. hocam.  Bunu öğrendiğim iyi oldu. 

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bektas
    x-files
    x-files's avatar
    Erkek

Bende iş güvenlik ve askeri polis ayakabısı yada botu anladım. Dedim 2016 koleksiyonu mu var elinde satıyor güzel bişi varsa alak

//Hayat Bazen Tatlıdır//--//Aşıksan vur saza şoförsen bas gaza// https://zulfumehmet.com/ Kişisel bir olay
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    iQsuz
    iQsuz's avatar
    Erkek

100 almışım. 

Hiç çalışmadım. 

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    literatur
    literatur's avatar
    Erkek
    iQsuz bunu yazdı

100 almışım.