Yedek Subay Mı ? Kısa Dönem Er Mi ?
-
R3D bunu yazdıkajmerpac bunu yazdı
hocam öncelikle ne mezunusun bu önemli çünkü meslek gruplarına göre ihtiyaca göre alıyorlar yedek subaylığa .bende nisanda gidiyorum bilgisayar mühendisiyim bizim meslekte ara vermek çok iyi bişey değil o yüzden kısa dönem istiyorum ama nisanda başvuru sayısı az diye yedek subay yapabilirler nisanda belli olcak artık herşey .
Hocam ben istatistik ve bilgisayar bilimleri mezunuyum ama askerlik kağıdında sadece istatistik yazmışlar uzun dönem gitmek maddi açıdan daha iyigörünüyor ama yinede sizlerinde fikrini almak istedim.
uzun dönem maddi açıdan daha iyi birde rütben oluyor yerine göre memur gibi calısabiliyorsunda.ben bir yıldan fazladır çalışıyorum askerlik uzun olursa unutcam bi cok seyi o yüzden istemiyorum ne kadar kısa o kadar iyi.
yedek subaylığın dezavantajlarından biri de sorumluluk olması.tabi düştüğün yere göre rahat da olur zor da tercih senin
-
Eğer yapabiliyorsan uzun dönem yedek subay olarak yap, kardeşim yeni geldi askerden onlarca kez kendisine yedek subay yap dedim yapmam dedi, ingilterede çalışıyordu 3 sene daha kal bedelli yap dedim onuda yapmam abi dedi, zaman çok işime gücüme bakım bir an önce kısa dönem olarak gidim gelim dedi. İyi sen bilirsin dedim geldi kısa dönem yaptı askerliğini, şu an abi kafamı sikim keşke senin sözünü dinleseydim deyip duruyor,
-
Robinson_Crusoe bunu yazdı
Eğer yapabiliyorsan uzun dönem yedek subay olarak yap, kardeşim yeni geldi askerden onlarca kez kendisine yedek subay yap dedim yapmam dedi, ingilterede çalışıyordu 3 sene daha kal bedelli yap dedim onuda yapmam abi dedi, zaman çok işime gücüme bakım bir an önce kısa dönem olarak gidim gelim dedi. İyi sen bilirsin dedim geldi kısa dönem yaptı askerliğini, şu an abi kafamı sikim keşke senin sözünü dinleseydim deyip duruyor,
Eyvallah hocam bende uzun düşünüyorum ama bakalım alırlarsa. Müridlerin tecrübeleride önemli tabi.
-
gemi inşa mühendisiyim istanbulda yedek subayım.maddi yönden uzun dönem çok faydalı ama kendi işini yapabileceğin bir birliğe düşersen tabi.benim sınıf arkadaşlarım alakasız yerlerde uzun dönem yaptılar köreldiler, ben tersanedeyim işimi yapıyorum.tamamen şans olduğundan yönlendirmek doğru olmaz pek.ama zaman önemli diyosan 5 ay 10 gün karşı 12 ay,fark çok.bunu da hesaba katıp kısa dönem seçebilirsin.ha şunu da söyleyim ben kısa olması için herşeyi yaptım.sınavda en geç ben çıktım bütün soruları yaptım ki yanlış cevaptan emin olayım diye ama yinede uzun çıktı :) ihtiyaca göre alınıyor.
-
m_cey bunu yazdı
gemi inşa mühendisiyim istanbulda yedek subayım.maddi yönden uzun dönem çok faydalı ama kendi işini yapabileceğin bir birliğe düşersen tabi.benim sınıf arkadaşlarım alakasız yerlerde uzun dönem yaptılar köreldiler, ben tersanedeyim işimi yapıyorum.tamamen şans olduğundan yönlendirmek doğru olmaz pek.ama zaman önemli diyosan 5 ay 10 gün karşı 12 ay,fark çok.bunu da hesaba katıp kısa dönem seçebilirsin.ha şunu da söyleyim ben kısa olması için herşeyi yaptım.sınavda en geç ben çıktım bütün soruları yaptım ki yanlış cevaptan emin olayım diye ama yinede uzun çıktı :) ihtiyaca göre alınıyor.
Hocam şuan boştayım maddi açıdan iyi olur uzun, artı benim bilgisayar konusunda körelebilmem cidden çok zor ama olursada çok üzülmem. Hayatıma yeni bir yön verme derdindeyim zaten, bilgisayardan çok sıkıldım. Yinede sağol bilgilerin için.
-
Manyak mısın hocam ne uzun dönemi ya? Ne kadar az askerlik o kadar iyi. 12 ay kölelik yapacağına 6 ay yap kurtul bir an önce, işine gücüne bakarsın sonra.
-
en kısa olan olsun mümkünse .
ha diyosan ben vatan millet için 15 ay yaparım sağlığın ve akli dengen yerindeyse her türk erkeği gibi seninde hakkın .
can tehliken olmadığı sürece (çatışma riski yüksek yerler)
askerlik yaptığın yerdeki rütbeliler ve askerlik arkadaşların kaliteyi belirler
rütbeliler deliyse zikilirsin , askerler xiç bi kadroya denk gelirsen zikerler bu işş böyle
ben usta birliğinin ilk gününde teskereci askeri nöbet tutarken görmüştüm benim teskere günümde nöbet tutan devrelerim v ardı yani herkes eşitti bizim kışlada gibi.
-
Tabiki kısa dönem.
bu arada sınava 3. gün girersen büyük ihtimalle kısa dönem çıkıyor bana demişlerdi inanmadım. ben ve kuzenim öyle yaptık ikimize de kısa dönem çıktı.
Sakın uzun döneme heves etme. Para veriyorlarsa öbüründe de çalışırsan kazanırsın.
Bugün askere yeniden gidiyor olsam seçim şansım olsa uzun dönemde verdikleri parayı üstüne verir yine kısa dönem seçerim. Hatta öyle bir şansım olsa o paranın 5 katı için krediye de girip kısayı da yapmam=)
-
HolyOne bunu yazdı
Tabiki kısa dönem.
bu arada sınava 3. gün girersen büyük ihtimalle kısa dönem çıkıyor bana demişlerdi inanmadım. ben ve kuzenim öyle yaptık ikimize de kısa dönem çıktı.
Sakın uzun döneme heves etme. Para veriyorlarsa öbüründe de çalışırsan kazanırsın.
Bugün askere yeniden gidiyor olsam seçim şansım olsa uzun dönemde verdikleri parayı üstüne verir yine kısa dönem seçerim. Hatta öyle bir şansım olsa o paranın 5 katı için krediye de girip kısayı da yapmam=)
Şeyhim haklısın fikirlerinede cidden saygı duyarım ama öpe öpe zaten bir 6 ay yapacağız kalan 6 ay için 20 bin civarı para kazanmak benim açımdan çok önemli en azından geldiğimde yine aynı maddi sıkıntıları çekmem hatta askerlik zor geçerse o paranın bir kısmıyla güzel bir tatilde yapabilirim. Ama kısa gidersem 5 ay 10 gün sonra gelirim ama aynı gelirim ve hemen iş bulabilme imkanımda acaba olacakmı ? Burası malatya o kadar çabuk iş bulunamıyor + ücretlerde çok düşük.
Ama yinede özellikle uzun yapmış müridlerin tecrübelerini öğrenmek isterim.
-
Astek olarak yapan müridler yazın yaşadıklarınızı ki bende ona göre karar vereyim kazığın kısa kalın olanınımı yoksa uzun ince olanınımı seçelim :)