Yediklerimizin Manevi Zararları..!
-
Arkadaşlar şimdi yıllardır herkes doğdugundan beri yiğip içiyoruz,yani yeme içmeye dayalı olarak bir nevi eskiyoruz çürüyoruz yaşlanıyoruz bağzı gıdalardan ötürü farklı gelişmeler ve tam tersi gıdadan kaynaklanan ve bir ömür boyu devam eden zararlar.Bunların hepsi maddiyata dayalı yani bedenimize olan zararlar.Peki bu yediklerimiz hiç maneviyatımıza yani ruh halimize zarar vermiyormu,sizce hiç düşündünüz mü?.
-
Dogru soyluyorsun sigarayi icinde ferahliyorum bir rahatlama hissi geliyor..
Tabi maddiyata vurmuyorum..
-
açıkçası hiç düşünmedim bir patates kızartmasının ruhumda bırakabileceği derin darbeyi
ama alkollü içecekler psikolojiyi doğrudan etkiler tabiki
mesela içimizden biri Salvia Divinorum adlı bitkiyi tütün gibi koklasa hayatına 5 dakikalık ara verebilir.. yaşarken ölümü merak edenlere tavsiye ederim
-
god bunu yazdı:
-----------------------------açıkçası hiç düşünmedim bir patates kızartmasının ruhumda bırakabileceği derin darbeyi
-----------------------------aynen katılıyorum hocam :)
-
-
god bunu yazdı:
-----------------------------açıkçası hiç düşünmedim bir patates kızartmasının ruhumda bırakabileceği derin darbeyi
mesela içimizden biri Salvia Divinorum adlı bitkiyi tütün gibi koklasa hayatına 5 dakikalık ara verebilir.. yaşarken ölümü merak edenlere tavsiye ederim
-----------------------------
Nedir bu? Salvia Divinorum. Nasıl temin edilir? sigara gibi rulo edip mi içilir napılır? Araştırdım ilgimi çekti ama birşey anlamadım :) -
SPY-CX5 bunu yazdı:
god bunu yazdı:
Nedir bu? Salvia Divinorum. Nasıl temin edilir? sigara gibi rulo edip mi içilir napılır? Araştırdım ilgimi çekti ama birşey anlamadım :)
-----------------------------vikipedide yasal olduğu söylense de ben pek inanmıyorum hoca. zaten nerden temin edilir bilmiyorum bilmek de istemiyorum. boşver sen de isteme:) hakiki absinthe içkisinin içinde az miktarda bulunduğu söylenir bildiğim bu.
birde youtube salvia trip yazdığında bişeyler çıkar karşına
-
serime bi salvia katamadım. onunda kısa bi süre içersinde kanallarına ulaşıp yaşamak istiyorum..
-
Cok guzel soyluyorsunda benim anlamadigim sey, bu yeme icme arttikca, ortalama insan hayatida uzamakta. (http://en.wikipedia.org/wiki/Life_expectancy) 1800 lu yillarin sonundan bu yana ortalama yasam ikiye katlanmis bir durumda.
Ki son 100 yilda bu bahsettigin gidalar bukadar yaygin olmaya basladi, eskiden millet topraktan ektigini bicip yiyordu.
-
mtz bunu yazdı:
-----------------------------Cok guzel soyluyorsunda benim anlamadigim sey, bu yeme icme arttikca, ortalama insan hayatida uzamakta. (http://en.wikipedia.org/wiki/Life_expectancy) 1800 lu yillarin sonundan bu yana ortalama yasam ikiye katlanmis bir durumda.
Ki son 100 yilda bu bahsettigin gidalar bukadar yaygin olmaya basladi, eskiden millet topraktan ektigini bicip yiyordu.
-----------------------------doğrusun hoca muhakkak yaşam süresini etkiler fakat yediklerimizin maneviyata etkisinden bahsediyoruz
-
Ben mesela haşlanmış yumurta yerken kendimi çok kötü hissediyorum, o tavuk, o koku..Maneviyatım yerle bir oluyor yani resmen :) Bencede gıdaların kesinlikle manevi zararı vardır,katılıyorum..