Yeni Aldığım Hdd'yi Bios Görmüyor
-
Yeni bir harddisk aldım 1 gün kullandım şuan bios hard diski görmüyor. 2 tane disk takılı 80gb'lık olanı görüyor sorun yok ama yeni aldığım hardiski biraz çalışıp donuyor du şuan hiç görmüyor.
Aldığım Harddisk : Barracuda 7200.12 SATA 6Gb/s 500GB
Anakartım : Gıgabyte GA-M61SME-S2ne yapmam gerekiyor.
-
Bios'tan yeni aldığın HDD için sata özelliğini açmamış olabilir misin acaba bi kontrol et belki ondan görmez...
-
Açık zaten diğer hdd'de sata ama ben sorunu buldum galiba anakart 2 x SATA 3Gb/s destekliyor ama harddisk SATA 6Gb/s acaba orun bu mu ?
-
Aloryan bunu yazdı:
-----------------------------
Açık zaten diğer hdd'de sata ama ben sorunu buldum galiba anakart 2 x SATA 3Gb/s destekliyor ama harddisk SATA 6Gb/s acaba orun bu mu ?
-----------------------------alakası varmıdır bilmiyorum ama bence sen kablolarını bir değiştir...
-
bende düşündüm 2 tane sıfır paket atım ama gene aynı sorun
-
jumper varmı ? 2. hdd nin jumperini çıkar.
SAtalı hddlerin bi kısmında jumper oluyor çünkü.
-
abi sen en iyisi diğer hdd'leri çıkar onu tek çalıştırmayı dene.
-
Aloryan bunu yazdı:
-----------------------------
-----------------------------sata hdd lerin ustundeki jumper yuvalari sus icin degil(bunla alakasi yok diyen arkadasa yazdim bunu)
hdd nin ustunde idelerdeki master slave yuvalarina benzer jumper yuvalari var ordan sata 2 ye dusur hizini calisir hdd nin ustunde bi semasi falan olmasi lazim yoksada ortaya falan tak dene yanma ihtimali yok korkmayasin
-
hayır jumperden kaynaklanmıyor sorun tek olarak takdığımdada durum yine aynı. zaten bütün jumperleri denedim.
-
Sorun SATA 6 GB, yanlış bilgilendirmeyin.
-
bende bundan şüphelenmiştim. arkadaşım bunu çalıştırmanının bi yöntemi yokmu elimdemi kaldı şimdi cihaz