Yeni Başlayacağım İş İçin Fikirler
-
thekurdo bunu yazdı
Şimdi evet tedarikçiden mal çıkartma hedefiyle, belli bir rutin içersinde fırsat ürünlerini ön plana çıkaracak şekilde bir kampanyalar bütünü oluşturacaksın. Sanırım doğru anladım bu kısmını.
AMa sonuç itibariyle satıcı sensin, güvence sensin ve işin bütün muameleside sende. o sebeple bu kadar sorumluluğu bir marka'da birleştirmen ihtiyaçtan da öte bir şey. Sosyal medyada markalaşma için en kıymetli aracımız. GoogleAdw 'de hedef satıştır büyük oranda; ama sosyal medya satış hedefini barındırsa da öncelikli getirisi markadır/olmalıdır bence.
Samsung'a gelince.. Bir kampanyalarına denk gelmiştim. Facebook Samsung Tr sayfasında ilk başvuran 50.000 kişiye orjinal galaxy s3 kılıfı veriyordu. Başvurdum. İsim soy isim adres bilgisi ve email bilgisi istedi bir facebook app üzerinden. 4 gün sonra orjinal deri bir kılıf geldi orjinal samsung kutusunda hoş ve ucuz bir promosyon. ama hala kullanıyorum ve bu promosyon beni sürekli samsung'u sosyal medyadan ve internetten takip etmeye dürtülüyor. her gördüğümde hatırlıyorum çünkü nerden nasıl aldığımı. bu markanın bilinçaltına güvenle oturması demektir. bu tip şeyler geliştirebilirsin/uyarlayabilirsin kendi işinde ürünlerine sektörüne markana hikayene ya da iddiana vs göre.
Evet hocam haklısın. Samsung'un olayını daha önce netvarium'da yapmıştı - benzeri bir promosyondu. Saat veriliyordu ordada yanlış hatırlamıyorsam. Sonuçta onlarda kendi markaları olmamasına rağmen , site adıyla bir marka oldular sayılır.
Bu güzel bir öneri. Bir sponsor bulunduğunda da elbette değerlendirilir :) Bunu yazdım kafaya. Teşekkürler fikrin için kardeşim.