Yeni Başlayanlar İçin KDE & GNOME ?
-
GNOME + COMPİZ yaptığında harika oluyor. Ben debian kullanıcısıyım. Şu sıralar farklı linux dağıtımlarını da kurup deniyorum. Bu hafta içinde sanırım 7-8 tane kurup deniyeceğim.
Linux kullanmaya başladığım günden beri gnome tercih ediyorum. Şu ana kadar büyük bir sorun yaşamadım. Bi ara compiz i bi türlü çalıştıramamıştım ama o da benim hatammış çözdüm olayı.
Bende zamanında senin gibi linux e geçişi düşünürken sordum soruşturdum genelde gnome tavsiyesi geldi. kde de çok ii ama tema değiştirirken falan genelde sıkıntı çıkarıyor. Sapıtıyor. gnome ile mutluyum. Tavsiyemdir.
Edit: gnome + compiz ile neler yapabileceğini şu videoda görebilirsin. Yüzlerce effectten bazılar...
https://www.youtube.com/watch?v=olGls3XZJQw
-
KDE çünkü şekillidir artizdir. yeni başlayan birine de böyle şekilli şeyler göstericen ki sevsin. zaten kullanım için de çok iyi. gnome daha çok yavaş bilgisayarlarda kasmasın diye kurulan bişey.
edit : gnome + compiz hakkaten görselliğin allahıdır üstelik en yavaş makinelerde bile çalışır
Prometheus tarafından 04/Ara/12 02:32 tarihinde düzenlenmiştir -
opusdei bunu yazdı
GNOME + COMPİZ yaptığında harika oluyor. Ben debian kullanıcısıyım. Şu sıralar farklı linux dağıtımlarını da kurup deniyorum. Bu hafta içinde sanırım 7-8 tane kurup deniyeceğim.
Linux kullanmaya başladığım günden beri gnome tercih ediyorum. Şu ana kadar büyük bir sorun yaşamadım. Bi ara compiz i bi türlü çalıştıramamıştım ama o da benim hatammış çözdüm olayı.
Bende zamanında senin gibi linux e geçişi düşünürken sordum soruşturdum genelde gnome tavsiyesi geldi. kde de çok ii ama tema değiştirirken falan genelde sıkıntı çıkarıyor. Sapıtıyor. gnome ile mutluyum. Tavsiyemdir.
Edit: gnome + compiz ile neler yapabileceğini şu videoda görebilirsin. Yüzlerce effectten bazılar...
https://www.youtube.com/watch?v=olGls3XZJQw
oo compiz demişken harbiden;
windowsun o boktan dünyasından sıkılanlar için güzel bir çözüm compizfusion;
Windows'un o süper(!) efektlerinin dışına çıkmak isterseniz...
https://www.youtube.com/watch?v=VvfRpmqKRbs
Heeee, videodakiler güzel ama ben fare ile üstüne geldiğinde ilkokul bebesi gibi sağa sola zıplayan abuk subup border ve background efektleri veren tarzı seviyorsanız takılmaya devam (:
-
centOS 5 kullandım. Gnome ile istediğim herşeyi yapabiliyodum. Çok teknik bilgiler veremiycem ama gnome bana sıkıntı yaşatmadı.
-
joe_black bunu yazdı
müritler 3 saattir arıyorum ubuntu 12,04 yüklü. ekran kartını tanıtamadım. nvidianın sitesinden otomatik driver bulması için de java yüklemek gerekiyomuş.
farklı farklı bi sürü java indirdim hiç birisini çalıştıramadım yükleyemedim, ya da yükledim ff de çalışmıyo ki hala driver için eklentiyi çalıştıramıyorum.
kısaca ubuntu 12,04 de java nasıl kurulur ve aktif edlir ?
Aynen benim sorunum.
1920x1080 lik ekrani 800x600 ile 4-5 gun kullanmistim. Mk internetinde Nvidia nin linux driverini bulamayacagimi anladigim an, linux u cope atmistim.
O gunden buyana yaklasik 5 yildir bir tek gun bile kisisel kullanim icin linux u kurmayi dusunmedim.
Herhalde; linux adam gibi driver sorununu halledene kadarda kullanmayacagim asikardir.
-
kısa kısa şöyle söyleyim, hocam bir arkadaşın fedora 17 önermiş iyi sistem,
ama yeni başlayacaksan çok daha geniş alternatif bilgi kaynağı için mutlaka ubuntu öneriyorum bu fırsatla zaten kde gnome tartışmasından da kurtulmuş oluyorsun. ubuntuda gnome var. bence linux un kendisine bir miktar alıştıktan sonra her ikisini birden ortaya koyup denemen ve karar vermen senin açından çok daha iyi olabilir. kde 4.0.1 den sonra çok şeyin iyiye gideceği söylendi açıkçası denemedim durum nedir bilmiyorum.
-
yeni bi sisteme formatla uğraşmadan deneyip bilgi sahibi olmak, tecrübe edinmek isteyenler için
büyük ihtimal biliyorsunuzdur ama bilmeyenler için .. Oracle VM VirtualBox
öneriyorum.. istediğiniz işletim sistemini sanal kurup keyfini çıkarın hocalar..not : windows 'a verilen destek kadar hiç bir işletim sistemi uygulamalara, yazılımlara destek vermiyor. pek önermiyorum..
farklı bi işletim sistemi = para ( her uygulamaya her programa her carta curta para)