Yeni Başlayanlar İçin Programlama E-Kitabı Yazıyorum
-
unbalanced bunu yazdı
@u235, bu kitaptan sonra öyle bir düşüncem daha var ileri seviye bi konuda yazmak. Ama bu kitabın faydalı olacağı düşüncesindeyim. Senin bahsettiğin onlar sadece birer yazı ve detaylı bir araştırma yok. ben daha çok bilimsel yaklaşıp ciddi ciddi bir kitap yazmayı düşünüyorum. Yani araştırmalar v.s. yapacağım bu konuda.. Bahsettiğin kaynaklarda sadece 3-5 paragraf yazıyordur en fazla. Ayrıca diğer yerlerde olmasa bile sadece tahribat da bile bu yeterli olur. Bu tarz soru soranlar elbette olacaktır ama kaynak olarak yazdığım şey verilebilir, çünkü çoğu kişi aynı şeyleri yazıyor ve işin kötüsü yeni başlayan birisi de uzmanlık tavsiyeleri verebiliyor.
Anladım hocam.Kolay gelsin.
Bide senin çinli arkadaş noldu o gün bi kayboldunuz daha sesiniz çıkmadı ? )
-
u235 bunu yazdıunbalanced bunu yazdı
@u235, bu kitaptan sonra öyle bir düşüncem daha var ileri seviye bi konuda yazmak. Ama bu kitabın faydalı olacağı düşüncesindeyim. Senin bahsettiğin onlar sadece birer yazı ve detaylı bir araştırma yok. ben daha çok bilimsel yaklaşıp ciddi ciddi bir kitap yazmayı düşünüyorum. Yani araştırmalar v.s. yapacağım bu konuda.. Bahsettiğin kaynaklarda sadece 3-5 paragraf yazıyordur en fazla. Ayrıca diğer yerlerde olmasa bile sadece tahribat da bile bu yeterli olur. Bu tarz soru soranlar elbette olacaktır ama kaynak olarak yazdığım şey verilebilir, çünkü çoğu kişi aynı şeyleri yazıyor ve işin kötüsü yeni başlayan birisi de uzmanlık tavsiyeleri verebiliyor.
Anladım hocam.Kolay gelsin.
Bide senin çinli arkadaş noldu o gün bi kayboldunuz daha sesiniz çıkmadı ? )
O arkadaş zaten pek buralarda değil hocam, almanya da çalışıyor o yüzden çok göremiyorum zaten. Ayrıca yaptığımız e-government projesinde yarı yolda bıraktı bizi :) şimdi service tarafını benim yazmam gerekecek tekrar. Tuhaf insan yani
-
epey güzel olur hocam bundan sonra bir de tasarım prensipleri, desenleri ile ilgili bir şey yazsan harika olur
-
teşekkürler hocam, bakalım henüz karar vermedim tam olara ne yazacağıma ama bir kaç design pattern inceleyebilirim ve de örnek bir proje yapabilirim.
-
Konu başlıkları bana göre uygun bittiğinde okumak isterim hem bişiyler öğrenirim.
-
Hocam çok sevindim senden böyle bir kaynak gelmesine. Zamanı geldiğinde kitabın kapağın tasarımı konusunda yardımcı olabilirim zevkle.
-
@swalker, teşekkürler hocam, kapak olayını halledebilirsen güzel olabilir :)
-
unbalanced bunu yazdı
@by_TET, teşekkürler hocam incelerim, wiki tarzı bir şey sanırım bu
@Aress, eksik gördüğün noktaları söylersen daha iyi olur hocam. Muhakkak ki gözden kaçırdığım şeyler vardır. Hani bu konu da olsa iyi olur diyebileceğiniz şeyler
Yok hocam web sitesini wiki ile yapmışlar normalde program. Linux ve windowsta stabildi sanırım macte de var. Pdf hazırlayıcılar gibi bişey ama dergi oluşturulsun diye yapnışlar. Okul dergisini 2 yıl çıkartmıştım ilkokulda cidden profesyonel dergi gibi şablon oluşturabiliyorsun. O dönemin publisher ile frontpageine bin basardı güzel editleme fonksiyonları vardı.
Yani e kitabı da bunla daha hızlı oluşturabilirsin hem tipi de okunaklı göze hoş gelir
-
Hocam veri yapıları ve algoritmalar kısmınada değinirsen güzel olur şahsen yaklaşık bir kaç aydır uğraşıyorum pek türkçe kaynak bulamadım ben ingilizce bulduklarımıda kendi anlayacağım şekilde türkçeye çevirdim. Boş bir vaktimde düzenleyip bende foruma eklemeyi düşünüyorum. Genel olarak birkaç üniversitenin ders sununmlarından yararlandım birde rıfat çölkesen in kitabından.
-
slim_38 bunu yazdı
Hocam ileri düzey anlatımlar bence de daha güzel olur daha çok ilgi çeker
mesajını görmemişim hocam kusura bakma :) evt öyle ama bir sürü konu var .. diğerinde ise tek bir konu var ve hitap ettiğin kitle daha fazla. İleri seviye konulardan da bir şeyler anlatmay çalışacağım.. Her şey zaman ile ilgili..
@by_Tet, anladım hocam bakayım uygulamasına. windows da var ben de sorun değil mac için. Ama latex i seviyorum. :)
@Altair, hocam bu biraz yazılıma giriyor. Ben daha çok tanımlamalarla ilgileneceğim. Basitçe bir kaç kod örneği eklerim ama bu konu farklı. Sen de bu konuda güzel bir kaynak oluşturabilirsin. :)