Yeni Başlıyan Biri Olarak Ubuntuya..
-
beni az cok taniyaniniz varsa zaten oyun sevdalisi degil oyunlarla yatip kalkan biri oldugumu bilir. Fakat nereye kadar windows :/ gercekten sıkıcı ve onun yaninda bir ton virusle ugrasmak zorunda kalıyorsunuz. Bİttimi hayir bide duzenli olarak patch cekmezsen virus yiyorsun tek sevdigim ytani media playeridir baska da bi sikimeyaramiyor kimse kusura kalmasin. :)
-
dostum oncelikle linuxu tercih ettiğin için teşekkür ve tebrik ederim. hem windows hem linux kullanıcısı olarak derim ki, linux herşeyi ile windowstan üstündür. oyun hariç... ama oyunlardaki üstünlük windowsun üstünlüğü değil, oyun yazarlarının oyunları windows için yazmasından kaynaklanmaktadır. eğer birgün oyun yazarları linux için adamakıllı oyunlar yazarlarsa windows kullanmanın hiçbir cazibesi kalmayacaktır. peki şimdi ne yapmalı ? eğer oyun düşkünü iseniz bilgisayarınızda mutlaka windows kurulu olmalıdır. yanına da linux kurmanız halinde, oyun oynamak istediğiniz zaman windowsu açarsınız normal işlemler için örn: intrnette gezinmek, film izlemek, müzük dinlemek.... linuxu açarsınız. bilgisayarı kapatıp açarsınız windows açılır, tekrar kapatıp açarsınız linux açılır. detaylı bilgi için bakınız: google= çift işletim sistemi. yani reçetene iki tane ilaç yazıyorum.
1- windows xp
2- linux ubuntu
-
hocam eyw ama artik cidden bir uzun bir sure windows istemiyorum :) son yaptigim tyaramada 400 ustu civari toplamda virus buldum (ad-aware/nod32/kaspersy) 3 lusunden zaten saolsunlar virusleri silerken windowsun anasinida bellemişler :) ne yapalim artik idare edicem :)
-
ben yaklaşık iki senedir linux kullanıyorum bi tane bilem virüs felan göremedim xD linux iyidir.
-
Msn > Pidgin
Utorrent > qBitTorrent
Winamp > Audacious2
-
libmimic adli bir program eksik diyor webcam acmaya calistigimda acaba bunun kolay cozumu nedir ?
-
synaptic paket yöneticisine gir, eksik dediği paketin ismini arama çubuğuna yaz arat. çıkan programı işaretle ve "kur" de. şifre isteyince yönetici şifreni girersin kendi kendine kurar.
-
KlamAV ne olur ne olmaz kur bi av.iptables karışık gelebilir firewall istersen KmyFirewall.Ince ayarlar için UbuntuTweak.