Yeni Bir Ev Mi Almalı Kredi Borcu Mu Kapamalı?
-
ev al borç bir şekilde kapanır.
-
LynXMaSTeR bunu yazdıNmC bunu yazdı
Kredi mredi verecek olsalardi 31 Marttan once verirlerdi. Devlete para lazim su sira faiz politikasi falan degismez. Bi sure daha kemer siktiracaklar, faiz yukselmese bile yatay seyreder ama dusmez yani. 2025ten once piyasada ciddi bi hareketlilik beklemeyin.
Bu arada ev icin de ben olsam biraz daha beklerdim. Bir suredir takip ettigim ilanlar surekli fiyat kiriyor. Fiyatlar bi sure daha dusecek veya yatay seyredecek gibi. Yani tl disinda herhangi bir yerde durdugun surece alim gucun artacak. Emlakci arkadaslarin hepsi yaprak kimildamiyor diyo.
hocam bekledikçe zarar edilir bence. seçimden sonra dolar 40 lirayı aşınca ev fiyatları daha fazla oranda artacak diye düşünüyorum.
Abi kime satacaklar evi tam olarak? Acin sahibinden'de ev ilanlarini bi takibe alin ya. Kredi verilmiyor faizler yuksek. Simdi dolar 30'dan 40'a cikinca sence su an 6 milyon olan ev 8 milyon mu olacak?
1+1 veya ucuz 2+1'ler belki bi miktar daha doner de. Su vakitten sonra kimse buyuk paralari eve baglamaz. Zamaninda cok sisti simdi iniyor iste.
Fatihte Istanbulun gobeginde takip ettigim birkac ilani birakayim buraya.
Bak mesela bu ilan hala yayinda 5.5 oldu satilmiyor. (Arsa bu arada)
Bu mustakil ev
Bu deniz manzarali mesela. (Bu ozellike dolar bazinda 500kdan 300k civarina dustu hala yaprak kimildamiyor.)
Emlakci tanidiginiz varsa onlara sorun ozellikle. (Size mal satmaya calisacak degil ama yakin tanidiklariniza.) Piyasa bok gibi su an ve devlet kredi mredi acmazsa bi sure daha boyle gider.
-
NmC bunu yazdı
Kredi mredi verecek olsalardi 31 Marttan once verirlerdi. Devlete para lazim su sira faiz politikasi falan degismez. Bi sure daha kemer siktiracaklar, faiz yukselmese bile yatay seyreder ama dusmez yani. 2025ten once piyasada ciddi bi hareketlilik beklemeyin.
Bu arada ev icin de ben olsam biraz daha beklerdim. Bir suredir takip ettigim ilanlar surekli fiyat kiriyor. Fiyatlar bi sure daha dusecek veya yatay seyredecek gibi. Yani tl disinda herhangi bir yerde durdugun surece alim gucun artacak. Emlakci arkadaslarin hepsi yaprak kimildamiyor diyo.
Şu konuda haklısın bugüne kadar düşük faizle ev vermedilerse yakın zamanda da vermezler.
-
Arazi al hocam. Şu an en makul arazi.
-
Nakit candır.
-
Ek sıkılaşma emri geldi , o krediler artık daha uzak ;( ve daha pahalı olac Ak tır.