Yeni Dolandırıcılık Yöntemi
-
2 'ci tip dolandırıcılık yapısı duygu sömürüsü üzerinden oluyor , Dini günlerde açım derler , Sırdan günlerde bölgeye göre 3 ' ürünün 2'sini pazarlarlar nasılmı ; Nufus dağılımına göre yapılıyor mesela bölge gelişmiş bir bölgeyse , Merkezse ve Kafa adamlar varsa Atatürk kart postalı veriyorlar , Bölge nufusu dine elverişliyse Ayetel kürsü satmaya çalışıyorlar bu 2 'yöntem sık yapılır diger 3'cü yöntemse size uzatıp reflex olarak tutmanızı sağlıyorlar ve sonucunda para istiyor ,ben bunu yemem derseniz daha farklı yöntemler geliştirdiklerinide biliyorum , o kadar iyiler dolandırma konusunda ve en büyük hamleleri Cumhuriyet için önemli olan günlerde Bayrağı olmayan kişilere bayrağı verip tuttuktan sonra ne kadar verirsen dediklerinde bozuk para verdiginizde tribe girip bayragı almaya çalışmaları ;) yöntem çok bunlar hiç birşey kanser vakfı için para topluyorum ayağına 2018 'İn koçanlarıyla 2020 'de koçan kesiyorlar makbuz hesabı belki ben yemem dersin makbuz ver dersin alırsın ama o küçük yazılarda tarihi okudugunda gülerek arkadaşına anlatırsın ;) bunlar sadece 1 'ci tip çakallıkları ,Düşünün ve elinizi cebinizden çıkarıyorsanız ya vurmak için yada tehdit olan canlıyı uzaklaştırmak için olsun aksi halde çok sıkıntılı durumlara soka bilirler :D Knight oynamak kurtarmaz adamı ...
-
Lukko bunu yazdı
2 'ci tip dolandırıcılık yapısı duygu sömürüsü üzerinden oluyor , Dini günlerde açım derler , Sırdan günlerde bölgeye göre 3 ' ürünün 2'sini pazarlarlar nasılmı ; Nufus dağılımına göre yapılıyor mesela bölge gelişmiş bir bölgeyse , Merkezse ve Kafa adamlar varsa Atatürk kart postalı veriyorlar , Bölge nufusu dine elverişliyse Ayetel kürsü satmaya çalışıyorlar bu 2 'yöntem sık yapılır diger 3'cü yöntemse size uzatıp reflex olarak tutmanızı sağlıyorlar ve sonucunda para istiyor ,ben bunu yemem derseniz daha farklı yöntemler geliştirdiklerinide biliyorum , o kadar iyiler dolandırma konusunda ve en büyük hamleleri Cumhuriyet için önemli olan günlerde Bayrağı olmayan kişilere bayrağı verip tuttuktan sonra ne kadar verirsen dediklerinde bozuk para verdiginizde tribe girip bayragı almaya çalışmaları ;) yöntem çok bunlar hiç birşey kanser vakfı için para topluyorum ayağına 2018 'İn koçanlarıyla 2020 'de koçan kesiyorlar makbuz hesabı belki ben yemem dersin makbuz ver dersin alırsın ama o küçük yazılarda tarihi okudugunda gülerek arkadaşına anlatırsın ;) bunlar sadece 1 'ci tip çakallıkları ,Düşünün ve elinizi cebinizden çıkarıyorsanız ya vurmak için yada tehdit olan canlıyı uzaklaştırmak için olsun aksi halde çok sıkıntılı durumlara soka bilirler :D Knight oynamak kurtarmaz adamı ...
-
mkyb bunu yazdıLukko bunu yazdı
Kesinlikle bu en saf halleri madde bağımlısı bunu havada yersin ama anlattığım insan tipleri çok farklı ,İçtenlikle belirte bilirim ki çıtanın en yüksek kotasını (gasp) devlet kapattı yoksa gerçekten çok derin kaygılar yaşardı insanlar .
-
Aynı olay başıma geldi. Bu adam yürüyor çarpıştı işte telefonu gösterdi aynı hikaye.
Arkamdan geleceğini biliyordum. Benim çantada da kırık mobil cihazlar çok test cihazı olarak kullanıyorum. Bizim mahallenin çocukları çok yapardı. Ordan biliyorum hissettim zaten. Gelirken bana bakıyordu.
Neyse bir geldi arkamdan kardeş bir saattir bağırıyorum duymuyormusun falan.. Kusura bakma telefonun camı kırıldı moralim bozuldu duymadım dedim. Adam suratıma baktı. Ya kusura bakma bir şeyin var mı diye soracağım dedi çekti gitti ahahaha ha..
Bu konularda deneyimliyim. Hatta 10 yaşında felan etilere 3 4 arkadaş gidip tam yanımızdan biri geçerken ulan 1 2 TL olsa da döner yesek derdik adamların vicdanı sızlardı dönüp 4 5 tl para verirlerdi. Akşama kadar 50 60 TL para topladık kişi başı. Genelde cumartesi günü yapardık okul harçlığı çıkardı. Ulan ne şerefsizmişiz hahahah.
MhmdAlmz tarafından 18/May/20 22:03 tarihinde düzenlenmiştir -
Haluk leventi bile kandırmışlardı böyle , yok kanser hastasıyım zart zurt.... Millet şerefsiz.
-
do_som bunu yazdı
hayatında en az 1 yıl knight online oynamış biri dolandırılmaz. sende ko cusun heralde yemediğine göre :D
+ ek olarak ticareti ko sayesinde öğrenen nesil :D
-
Eskişehir'de öğrenciyken bir sabah mahalle arasından derse gidiyordum. Eli yüzü düzgün, giyimi düzgün, babam yaşında bir adam yanaşıp oğlum çok utanıyorum bir şey söyleyecem derken daha diyemeden gözyaşlarına boğulmuştu. Paraya ihtiyacı olduğunu anlamıştım ama belki başka bir şey der sonra gururu kırılmasın diye direkt cüzdanıma yönelmemiştim. Uyku sersemi olduğumdan mı yoksa adamın düzgün aile babası görüntüsünden midir nedir bana çok inandırıcı ve etkileyici gelmişti hatta benim de gözlerim yaşarmıştı. Öğrenci halimle cüzdanımda toplam 20-30 tl gibi bir para vardı, hepsini vermiştim.
Üzerinden 6-7 sene geçti, ulan gerçek miydi tokatlandık mı acaba diye düşünürüm arada.
İstanbul'da yolda yürürken bazen tipi düzgün olan biri bir şey sorabilir miyim diye yaklaşıyor, bu bazen ufak bir çocukta olabiliyor, belki amacı farklıdır gururu kırılmasın diye hep şans verip dinliyorum, her defasında para istiyorlar.Eğer tipi bozuk, dızo, çingen bir tip gelmişse kardeşim benim de 500bin tl borcum var nasıl vereyim sana para diyorum, her defasında allah yardımcın olsun diyip uzatmadan vazgeçiyorlar :D Bunun dışında birçok yalan denemiştim hiçbiri ısrarlarından vazgeçirmiyordu.
GusFring tarafından 19/May/20 00:52 tarihinde düzenlenmiştir -
EmQceR bunu yazdı
Selam hocalar,
r10 sitesindeki konuya istinaden açıyorum çünkü aynı olay Aralık 2019'da başıma geldi ama ben dolandırıcı olduğunu anlayınca para vermedem uzaklaştım.
elemanın yaşadığı olayı aşağıya bırakıyorum.
------
Dün akşam 17:00-18:00 civarında mecidiyeköy viyadük altında kaldırımda yürürken karşımdan gelen adamla yan yana çarpıştık ve ben önemsemeden devam ettim. 2 dk sonra arkamdan geldi ve ışıklardan karşıya geçerken kardeşim az önce bana çarpıp geçtin 2 saattir arkadan sesleniyoruz, orda ki kadınlarda bağırdı arkandan duymadın dedi. Açıkcası ben hiç ses duymadım ama kusura bakma abi dalgınım farketmedim dedim.
Sonra elinde iphone 5 ekranı gördüm, sadece cihazın ekranı vardı. Baksana nasıl vurduysan elimde ki cam yere düştü kırıldı, bide nasıl becerdiysen dizinle vurdun resmen dedi. Bende bunun arkası nerde ne alaka falan diye sorguladım. Hanımın telefonun ekranı kırılmıştı bende sanayi mahallesine gittim ve çin malı 130 liraya cam aldım. Kendim takabildiğim için camı aldım eve dönüyordum dedi.
Napalım şimdi falan dedi. Ne istiyosun sen söyle yani dedim. 2-3 dk duraksadık falan sonra şey dedi 80-90 lira ver üstüne tamamlar yenisini alırım falan dedi. Bende valla kusura bakma çalışmıyorum mümkün değil yani dedim. O ara cüzdanını falan gösteriyor bana sürekli baksana kardeşim 39 yaşında evli adamım cüzdanımda 5-10 lira anca var benim bunu yaptırmam lazım, benim hanım Trabzon'lu tam bir osmanlı kadını ve biliyosun onların karı dırdırı çekilmez falan diye saçmalıyor. Ama tüm bu olaylar yaşanırken benim nutkum tutuldu çünkü hayatımda böyle birşey yaşamadım. Tamam al 70 lira daha da veremem dedim. Şerefsiz herife 70 lira kaptırdım. İnanın polis çağırmak falan aklımdan geçti ama viyadüğün tam ortasında kimse yoktu ister istemez gerildim ve uğraşmak istemedim.
Sizinde başınıza gelir böyle bir durum yaşarsanız doğrudan polisi arayın ve beni de bilgilendirin bu adam icraatlarına devam edecektir.
Tipik özellikleri: Uzun boylu (1.80-1.85cm) esmer, koyu renkli ve yırtıklı bir kot pantolon tarzı bişey vardı. Boyuna göre fit kiloda.
------
benim yaşadığım da şu şekildeydi: saat 18 de iş çıkışı eve giderken şişli camii'nin duvarından giderken karşıdan bu elemanın geldiğini gördüm ve beni sıkıştırmaya yönelik duvarın dibine doğru geldi ve çarptı. bende niye böyle yaptı diye düşünürken böyle çakmak düşer gibi bir ses oldu ve hemen arkama baktım o da hemen uzanıp aldı bişey var mı dedim el sallayıp yok diyerek devam etti.
1 dk sonra sırtıma dokunarak birader hayırdır aşık mısın dalgın mısın bana çarptın ve elindeki telefonu göstererek kırdın dedi. bende hayır değilim olur mu öyle şey bakayım telefona dedim baktım samsung bir cihaz ve üstünden sanki 10 kere araba geçmiş o derece eski bir telefon.
bende bunun şimdi bu hale gelmesinin imkansız olduğunu söyledim ve hemen karşı savunma olarak 3 çocuğunun olduğunu onların üzerine yeminler ederek asgari ücretle çalıştığını tamir etmeye kalksa 120 TL falan tutacağını zırvaladı. böyle bir olayda çocuklarının üzerine yemin etmesi hoşuma gitmedi bende dolandırıcı olduğunu düşünürekten kusura bakma birader olmuşsa da kazadır diyerek uzaklaştım.
Dikkat edin yani her yerden bir şekilde para kazanmaya çalışıyor bu lavuklar.
Benzer bir olay da benim başıma geldi, Kadıköy de ki AYI disco da kız arkadaşımla çıkmıştık, Dans ediyoruz kolum yan masadaki bira şişesine çarptı şişe boş devrildi. Sonra kusura bakma kardeşim dedim istersen yenisini alırım. Zaten boştu dedi. Sonra ama telefonumun üstüne geldi (iphone) ekranı çatladı dedi. Kusura bakma kardeşim dedim telefonu masaya koymasaydın dedim üstüne üstlük şişe boştu dedim oradan şişe düşmesiyle o telefon camı kırılmaz dedim. Masada da 3 erkek 1 kız vardı. Bana bir yürümeye çalıştılar. Bu ekranı nasıl halledicez en az 200-300 liradır dediler. Yine tekrarladım bende de o kadar para yok dedim. O zaman telefonunu bana ödünç vereceksin dedi. Dedim belki numaramı veririm de telefonu vermem dedim. O zaman bunu dışarı da halledelim dedi. Ben de tamam önce kamera kayıtlarını izleyelim sonra bu duruma karar veririz dedim. Aralarında konuştular biraz sonra ben o sıra garsonu çağırmıştım içki söylemek maksadıyla yan masa sorun çıkarttığını dile getirdim. Kamera kayıtlarını incelenmesini istiyorum dedim o zaman oranın müdürü olan salih i çağırın dedim Salih geldi iki korumayla dedim arkadaşlar sorun çıkartıyor durumu anlattım çocuklar biz çıkıyoruz dediler o sıra da olay büyüdü korumalar kayıtlar incelenmeden çıkamazsınız dediler. 2019 eylül de gerçekleşti olay, kameralarda olaydan çok önce telefonun kırık olduğu görüldü. Bana numara yapmak maksadıyla bira şişesini masanın en köşesine kolumun çarpacağı noktaya kadar koydukları tespit edildi. Telefon sahibini o akşam mekanın dışına atıp çok fena sopalarla dövdüler ağzından burnundan kan gelmeye başlamıştı diğer mekanlardaki korumalarda tekmelerle haşat ettiler, bizi de arka kapıdan taksi çağırıp eve göndermişlerdi.
Bu olaydan sonra yaklaşık 3 hafta sonra tekrar gittim ve daha da gitmeye devam ettim mekana bu sefer çok güzel karşılandım en güzel masayı verdiler falan :DD Herkes selam veriyordu :D
-
do_som bunu yazdı
hayatında en az 1 yıl knight online oynamış biri dolandırılmaz. sende ko cusun heralde yemediğine göre :D
Knight ne alaka :)
-
Benimde bu tip olaylar başıma çok gelir özellikle bu tip mekanlarda böyle olaylarla karşılaşırsanız, hemen önce garsona ulaşın yada korumaya yan masa sorun çıkartıyor deyin kamera kayıtlarını incelenmesini istiyorum. Demeniz herşeyi çözüyor. Tedirginliğe kapılıp o an yanınızda kim olursa olsun boşluğuna denk gelirseniz sizin o an çok güzel eğleniyorsunuzdur geceniz mahvolmasın diye sizden koparmak istediklerini koparmaya çalışırlar. Uyanık olun burası türkei :D
Bir kere de bir mekan da masadaki şişeyi yürütmüşlerdi :D Allahtan telefon değilde şişe, napcan vodka şişesini mk götüne mi sokacaksın.. Yine kamera kayıtlarından çözmüştük olayı yenisini vermişti mekan sahibi.
Bodrum da bir mekan da masadan zippo mu çaldılar :D sinirden insan gülüyor artık, çoğu insan telefonunu masaya koyar mesela bu sebeplerle hiç bir yerde telefonumu yada özel eşyamı masaya koymuyorum. Akıllandım.
Ben artık bir gece kulubunde yer ayırtırken özellikle ilk sorduğum soru, kameralar olduğum masayı görüyor mu? Görmüyorsa gören masa bulun diyorum :D