Yeni Ev İçin Kombi Tavsiyesi İstiyorum
-
Hocam petekleri isiyi tutmasindan daha onemli olan ev isiyi tutabiliyor mu o onemli. Eski tip evlerde yalitim yok o sikinti oluyor. Hele bizim gibi Adana gibi yerlerde yalitim falan hak getire 2 ay kis oluyor onuda siklemiyoruz zaten :) Kombiyi hic kapatmayin diyorlar ama ben gunduz genelde evde olmadigimdan ya da adana'da gunduz 30 derece oldugu icin gece yatmadan 1 saat once kombiyi kapatiyorum ertesi gun ogleden sonra-aksama kadar. Eve gelince kombiyi 50-55 derecede aciyorum yarim saate ev isiniyor, sonra 45-48 arasina getiriyorum. Boyle gunluk ortalama 4-7 metre kup gaz yakiyor, diger turlu full time actigim zaman 9-13 metrekup civarina cikiyor. Ben evde yokken isitan kombinin amk. Eve gelince 15-20 dk soguk oluyor ondan sonra rahat yari yariya daha karli benim icin boyle. Aylik faturam 190 tl gelmis. Gayet evdeyken rahat konforlu oturuyorum. + bazi gunler full time evde olursam geceden minimum dereceye getiriyorum suyun isisini sabah uyaninca 45-48 bandina cekiyorum.
Yani kombinin markasi kadar bulundugum iklim sartina gore kullanmakta onemli diye dusunuyorum, dogalgaz sirketine kalsam full time acmak daha ekonomik. Evet belki erzurumda - ankarada daha ekonomik olabilir ama burada degil.
-
Viessman
Ariston
E.C.A