folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Yeni Ev İçin Kombi Tavsiyesi İstiyorum

Yeni Ev İçin Kombi Tavsiyesi İstiyorum

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ~$
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Hocam petekleri isiyi tutmasindan daha onemli olan ev isiyi tutabiliyor mu o onemli. Eski tip evlerde yalitim yok o sikinti oluyor. Hele bizim gibi Adana gibi yerlerde yalitim falan hak getire 2 ay kis oluyor onuda siklemiyoruz zaten :)  Kombiyi hic kapatmayin diyorlar ama ben gunduz genelde evde olmadigimdan ya da adana'da gunduz 30 derece oldugu icin gece yatmadan 1 saat once kombiyi kapatiyorum ertesi gun ogleden sonra-aksama kadar. Eve gelince kombiyi 50-55 derecede aciyorum yarim saate ev isiniyor, sonra 45-48 arasina getiriyorum. Boyle gunluk ortalama 4-7 metre kup gaz yakiyor, diger turlu full time actigim zaman 9-13 metrekup civarina cikiyor. Ben evde yokken isitan kombinin amk. Eve gelince 15-20 dk soguk oluyor ondan sonra rahat yari yariya daha karli benim icin boyle. Aylik faturam 190 tl gelmis. Gayet evdeyken rahat konforlu oturuyorum. + bazi gunler full time evde olursam geceden  minimum dereceye getiriyorum suyun isisini sabah uyaninca 45-48 bandina cekiyorum. 

Yani kombinin markasi kadar bulundugum iklim sartina gore kullanmakta onemli diye dusunuyorum, dogalgaz sirketine kalsam full time acmak daha ekonomik. Evet belki erzurumda - ankarada daha ekonomik olabilir ama burada degil.

Hep denedin. Hep yenildin. Olsun yine dene , yine yenil ama daha iyi yenil !
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bygeneral
    bygeneral's avatar
    Erkek

Viessman

Ariston

E.C.A

Kimsenin kaprisini çekemem, donu falan gözükür.. :)
Toplam Hit: 2159 Toplam Mesaj: 13
kombi