Yeni Lisans Mezunu Önlisans Kpss Sınavına Girebilir Mi
-
haziranda lisans mezunu olan birisi bu seneki önlisans kpss sınavına girebilirmi bilgisi olan varmı
Mod not. Konu kategorilerine ozen gosterelim.
-
Lisans diplomasını almaya hak kazandığınızdan itibaren önlisans KPSS sınavına giremiyorsunuz. Diplomayı almasanız dahi mezun olduğunuz anda yalnızca lisans KPSS sınavına girebilirsiniz. Eğer kafanıza yatmadı ise ÖSYM'yi telefonla arayarak da bilgi alabilirsiniz.
-
atama yapılsa bile ataman iptal edilir
Geçmişte yaşandı,,,
-
kılavuzda 31 marttan önce mezun olanlar giremiyor yazıyor ama genel bilinende girememesi arayayım bakayım en iyisi
-
mezun olduğun andan itibaren giremiyorsun.
bu yüzden işin çakallığı şu:
3. sınıfta sınava girip tercih yapıyorsun atandıktan sonrada 1 yıl okuyup
lisans sınavına girip içeriden yükseliyorlar.
böylece herkes lisans sınavında sürünürken, sen basit lise mezunlarının girdiği sınavla geçiyorsun.
zamanında girip yüksek bir puan alıp tercih yapmamıştım. lisanstan sonrada avucumu yaladım ordan biliyorum :)
-
RaNGeR bunu yazdı
Lisans diplomasını almaya hak kazandığınızdan itibaren önlisans KPSS sınavına giremiyorsunuz. Diplomayı almasanız dahi mezun olduğunuz anda yalnızca lisans KPSS sınavına girebilirsiniz. Eğer kafanıza yatmadı ise ÖSYM'yi telefonla arayarak da bilgi alabilirsiniz.
Önce önlisans sonra lisans daha sonra tekrar ön lisans simdi önlisans 1 sınıf önlisans sinavına giremiyormuyum
-
Bosluk bunu yazdı
kılavuzda 31 marttan önce mezun olanlar giremiyor yazıyor ama genel bilinende girememesi arayayım bakayım en iyisi
sor sonucuda buraya yaz :B
-
erdem358 bunu yazdıRaNGeR bunu yazdı
Önce önlisans sonra lisans daha sonra tekrar ön lisans simdi önlisans 1 sınıf önlisans sinavına giremiyormuyum
Hocam ÖSYM'nin mevzuatına göre lisans diplomasını alan veya almaya hak kazananlar önlisans KPSS sınavına giremiyor. Ancak daha ayrıntılı bilgi için ÖSYM'yi aramanızı tavsiye ederim.
-
futurist bunu yazdı
mezun olduğun andan itibaren giremiyorsun.
bu yüzden işin çakallığı şu:
3. sınıfta sınava girip tercih yapıyorsun atandıktan sonrada 1 yıl okuyup
lisans sınavına girip içeriden yükseliyorlar.
böylece herkes lisans sınavında sürünürken, sen basit lise mezunlarının girdiği sınavla geçiyorsun.
zamanında girip yüksek bir puan alıp tercih yapmamıştım. lisanstan sonrada avucumu yaladım ordan biliyorum :)
Hocam böyle bir şey mümkün evet ama lisans mezunlarının atandığı zamanki aldığı maaş kadar maaş alamıyorlar diye biliyorum. Yani mutlaka bir olumsuz tarafı vardır onun için. Dahası kurum içi sınavlar ile uğraşması gerekiyor olabilir yükselmesi için.
-
arkadaşım lisansı bitirdikten 3 ay sonra önlisans sınavına girip aldığı puanla ziraat bankasında işe başladı. 2 sene sonra da lisans diplomasını verdi 150 200lira maaşı arttı.
tabi müğlakatta komisyona açıkca anlatmış ben işte 3 ay önce bitirdim üniyi önce başvurmuştum işsizim cart curt diye. torpili filan da yoktu yardımcı olmuşlar.
mülakatla ya da merkezi atamayla devlet memurluğuna giremezsin. girsen de fark ettikleri anda evrakta sahtecilik vsden dava açılır hocam..
-
Girebilirsin. Marttan önce diploma alanlar giremiyor.
bende haziranda diploma aldım. Başvuru yaptım.
başvuru klavuzunda böyle yazıyor. Klavuzu referans alacağımıza göre sorun yok