folder Tahribat.com Forumları
linefolder Eğitim & Ödev & Bilimsel Döküman
linefolder Yeni Lisans Mezunu Önlisans Kpss Sınavına Girebilir Mi

Yeni Lisans Mezunu Önlisans Kpss Sınavına Girebilir Mi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bosluk
    Bosluk's avatar
    Erkek

haziranda lisans mezunu olan birisi bu seneki önlisans kpss sınavına girebilirmi bilgisi olan varmı 

Mod not. Konu kategorilerine ozen gosterelim.

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RaNGeR
    RaNGeR's avatar
    Erkek

Lisans diplomasını almaya hak kazandığınızdan itibaren önlisans KPSS sınavına giremiyorsunuz. Diplomayı almasanız dahi mezun olduğunuz anda yalnızca lisans KPSS sınavına girebilirsiniz. Eğer kafanıza yatmadı ise ÖSYM'yi telefonla arayarak da bilgi alabilirsiniz.

Forumda mesaj yazarken lütfen imla kurallarına uyalım, düzgün bir TÜRKÇE ile yazışalım. TÜRKÇE bizimdir, dilimize sahip çıkalım.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sigortacı
    DJ_Alper
    DJ_Alper's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası
    Erkek

atama yapılsa bile ataman iptal edilir 

Geçmişte yaşandı,,, 

Sorularınızı cilginsigortaci@gmail.com a yazabilirsiniz cevaplar instagram sayfasında >>>instagram/cilginsigortaci/ █║▌│█│║▌║││█║▌║▌║
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bosluk
    Bosluk's avatar
    Erkek

kılavuzda 31 marttan önce mezun olanlar giremiyor yazıyor ama genel bilinende girememesi arayayım bakayım en iyisi

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    futurist
    futurist's avatar
    Dişi

mezun olduğun andan itibaren giremiyorsun.

bu yüzden işin çakallığı şu:

3. sınıfta sınava girip tercih yapıyorsun atandıktan sonrada 1 yıl okuyup

lisans sınavına girip içeriden yükseliyorlar.

böylece herkes lisans sınavında sürünürken,  sen basit lise mezunlarının girdiği sınavla geçiyorsun.

zamanında girip yüksek bir puan alıp tercih yapmamıştım. lisanstan sonrada avucumu yaladım ordan biliyorum :)

Arkadaş uğruna ölmek kolaydır, ama uğruna ölünecek arkadaş bulmak çok zordur
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    erdem358
    erdem358's avatar
    Erkek
    RaNGeR bunu yazdı

Lisans diplomasını almaya hak kazandığınızdan itibaren önlisans KPSS sınavına giremiyorsunuz. Diplomayı almasanız dahi mezun olduğunuz anda yalnızca lisans KPSS sınavına girebilirsiniz. Eğer kafanıza yatmadı ise ÖSYM'yi telefonla arayarak da bilgi alabilirsiniz.

Önce önlisans sonra lisans daha sonra tekrar ön lisans simdi önlisans 1 sınıf önlisans sinavına giremiyormuyum 

Yav he he
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Gastarbeiter
    ExcaliburTBT
    ExcaliburTBT's avatar
    Erkek
    Bosluk bunu yazdı

kılavuzda 31 marttan önce mezun olanlar giremiyor yazıyor ama genel bilinende girememesi arayayım bakayım en iyisi

sor sonucuda buraya yaz :B 

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RaNGeR
    RaNGeR's avatar
    Erkek
    erdem358 bunu yazdı
    RaNGeR bunu yazdı

Önce önlisans sonra lisans daha sonra tekrar ön lisans simdi önlisans 1 sınıf önlisans sinavına giremiyormuyum 

Hocam ÖSYM'nin mevzuatına göre lisans diplomasını alan veya almaya hak kazananlar önlisans KPSS sınavına giremiyor. Ancak daha ayrıntılı bilgi için ÖSYM'yi aramanızı tavsiye ederim.

Forumda mesaj yazarken lütfen imla kurallarına uyalım, düzgün bir TÜRKÇE ile yazışalım. TÜRKÇE bizimdir, dilimize sahip çıkalım.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RaNGeR
    RaNGeR's avatar
    Erkek
    futurist bunu yazdı

mezun olduğun andan itibaren giremiyorsun.

bu yüzden işin çakallığı şu:

3. sınıfta sınava girip tercih yapıyorsun atandıktan sonrada 1 yıl okuyup

lisans sınavına girip içeriden yükseliyorlar.

böylece herkes lisans sınavında sürünürken,  sen basit lise mezunlarının girdiği sınavla geçiyorsun.

zamanında girip yüksek bir puan alıp tercih yapmamıştım. lisanstan sonrada avucumu yaladım ordan biliyorum :)

Hocam böyle bir şey mümkün evet ama lisans mezunlarının atandığı zamanki aldığı maaş kadar maaş alamıyorlar diye biliyorum. Yani mutlaka bir olumsuz tarafı vardır onun için. Dahası kurum içi sınavlar ile uğraşması gerekiyor olabilir yükselmesi için.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    joe_black
    joe_black's avatar
    Erkek

arkadaşım lisansı bitirdikten 3 ay sonra önlisans sınavına girip aldığı puanla ziraat bankasında işe başladı. 2 sene sonra da lisans diplomasını verdi 150 200lira maaşı arttı.

tabi müğlakatta komisyona açıkca anlatmış ben işte 3 ay önce bitirdim üniyi önce başvurmuştum işsizim cart curt diye. torpili filan da yoktu yardımcı olmuşlar.

mülakatla ya da  merkezi atamayla devlet memurluğuna giremezsin. girsen de fark ettikleri anda evrakta sahtecilik vsden dava açılır hocam..

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    siyahbereli
    siyahbereli's avatar
    Erkek

Girebilirsin. Marttan önce diploma alanlar giremiyor.

bende haziranda diploma aldım. Başvuru yaptım.

başvuru klavuzunda böyle yazıyor. Klavuzu referans alacağımıza göre sorun yok

Yapmadıklarınıza pişman olmaktansa, Yaptıklarınıza pişman olun...Yapın pişman olun, yada yapmayın yine pişman olun.
Toplam Hit: 1806 Toplam Mesaj: 12
önlisans kpss