folder Tahribat.com Forumları
linefolder İş - Güç, E-Ticaret, Alışveriş
linefolder Yeni Model B Segment Araba Mı, Orta Model C Segment Mi?

Yeni Model B Segment Araba Mı, Orta Model C Segment Mi?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Çömez
    underzero
    underzero's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Aile olarak kullanacaksan güvenlige önem ver.

Egea vardi bende, 2021 Egea'dan 2018 C Segment araca gectim.

Egea uygun, parcasi ucuz, az yakiyor ama güvenlik konusunda cok iyi degil.

-

Bu arada yeni segmentleri karistiriyor olabilirsin. Egea B segment oluyor, Toyoto, hotnda vs C segment oluyor.

Egea 2020 B segment, Toyota Honda 2015-2020 C segment oluyor. Baslikta hata var

pist bak bi ! - Ban Golu Canavari
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKeworks
    DrKeworks's avatar
    Erkek
    BosphorusPasha bunu yazdı
    DrKeworks bunu yazdı
    BosphorusPasha bunu yazdı
    DrKeworks bunu yazdı

2024-25 model Citroen C5 Aircross öneririm

Bende 1.6 puretech benzinlisi var shine bold paket. Namussuz hem çok konforlu hem donanımlı hem malzeme kalitesi iyi hem de roket gibi.

Şu benzin fiyatları can sıkmasa tam binilecek araç, o yüzden acaba satıp dizelemi geçsem diye düşünmüyorum da değil.

c5 konforlu araç ta onun elektronik kalitesizliğini kronik citroen arızalarını ve 1.6 puretech moturunun yaktığı yakıtı nabacaz? 

1.2 desen yağlı kayışını bastınmı gidemeyişini it gibi bağırışını

dizelini desen sürekli öksüre öksüre 70 lik amcalar gibi dpf tıkanmasını vs napcaz? 

C5 aircross çok konforlu araba alınabilecek tek motoru 1.6 lakin köpek gibi yakıyor ve bence kesinlikle o araba o paraları hak etmiyor. en babasına vereceğim para 1.7m üstü haram. 

hacı dikkat edersen bende zaten yakıtından gem vurdum. 11-12 litre yakıyorum şehir içi bir depo benzin ile 400-450 km ancak gidiyor.

Senin düşündüüğnün tersine bana sorarsan parasını en hakeden araçlardan birisi C5 aircros. Beğenmeyenler gidip alternatif olarak eski kasa Qasqai veya Duster alabilir. Yani 1.7 ile 2mio arası alınabilecek en rahat, malzeme kalitesi iyi olan araç bence o. Kendi aracım diye övmüyorum ha yanlış anlaşılmasın sakın. Motor şanzıman uyumu konusunda da çok iyi. Diğer markaların aynı fiyattaki araçlarının motor kaputunu şöyle bir havaya kaldırırsan anlarsın ne demek istediğimi. En babasına 1.7m üstü haram demişsin ama sanırım senin diğer araçların fiyatlarından ve piyasadn pek haberin yok. şu an suv alacaksan 2m dan aşağı zor, ille aşağısı olsun diyorsunda ya 2018-19 model bakacaksın ya da duster filan

Ha bu arada bu araçta en çok nefret ettiğim şey ise kabosuz car play desteklememesi. 2026 modelde sanırım düzelttiler ama stellantis bu yazılım konusunda gerçekten rezil ötesi

11-12 bence iyi bir değer bu araç için. 
    parasını haketmiyor derken 2025 model de 1.7 ye araba yok en son 2.350 çekiyordu millet benim de niyetim vardı çünkü ama değmez dedim ve saldım. haketmemesinin sebebi de ileride yaşatacağı kronik citroen problemleri idi. yani şu anlık memnunsun evet ama ileride büyük dertler çekebilirsin çevrende vardır peugeot citroen aman aman diyen tipler, çoğu genelde dili yanmış insanlardır. bu arada bu aracın piyasasını yükselten bir grup var orada burada satanlara hep ucuza satıyosun 2m dan çok daha fazla eder satma gibi telkinlerde bulunuyorlar ve suni yükseliş yaratıyorlar. herneyse aracın bence en kötü noktası arka koltuktaki kemer bağlantı kopçalarının koltuğun üzerinden taşması. Carplay çözülür ama bu sorun çözülmez. 

Benim araç henüz 60binde hocam hocam belki de o yüzden memnunum bilmiyom km si aşınca belki ileride sorun yaşatır blimiyorum. Bir ara araştırdım, dha çok yeni kasalarında 2024 üzerinde sorun var peugeout ve citroen grubunda. tavanda boya atma vs.

Bu arada, kemer sorun çözülebiliyor hatta youtube'da vdeoları var, kemer tokaları aşağı indiilebiliyor ufak bir ayar ile. Bende o konudan çok rahtsızım oturanın kalçasına batıyor. Zaten bu sene sonuna doğru satıp model yükseltmeyi düşünüyorum. şimdilik devam

Cigu bigule :(
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GoQaN
    GoQaN's avatar
    Erkek
    can498 bunu yazdı
    GoQaN bunu yazdı
    DrKeworks bunu yazdı

2024-25 model Citroen C5 Aircross öneririm

Bende 1.6 puretech benzinlisi var shine bold paket. Namussuz hem çok konforlu hem donanımlı hem malzeme kalitesi iyi hem de roket gibi.

Şu benzin fiyatları can sıkmasa tam binilecek araç, o yüzden acaba satıp dizelemi geçsem diye düşünmüyorum da değil.

Elektrikli dışında hiç bir fosil yakıtlı mantıklı değil, ne bugün ne de yarın..

Üstelik sadece yakıt maliyeti ile bitmiyor.

Elektrikli araç sahipleri hep uzun yolda şarj kuyruklarında oluyor onu napıcaz? Elektrik şarj istaston ağı genişletilmeli ve evlerdeki katlanan tarifeli elektik fatura modelinden vazgeçilirse ancak elektrikli alınabilir...

:))

Uzun yolda bayramda, Opet sana 80₺ lık motorini 40₺ ye hatta bazen bedavaya verse sen ne yapardın dizel aracınla, anlayana olay bundan ibaret.. Şarj ağının gelişecek bir yeri yok, çoğu avrupa ülkesinden daha fazla araç başı soket mevcut. 

Yıl olmuş 2026 İçten yanmalı, üstten patlamalı, alttan çatlamalı, türlü işlenmiş sıvılarla çalışan, akaryakıt lobisine marka servisine sanayi ustalarına devletin ötv kdvsine mahkum, bir savaşta petrol krizinde yollarda hurdaya dönüşecek tenekelere milyonlarca TL ödemek de ne bileyim! Ancak sokağa atacakmkadar paran var ise fosil araç alınabilir cümlesi daha doğru bir tanım...

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    spybreak
    spybreak's avatar
    Erkek

Hocam o 1.5m civarında sedan olarak ben olsam Megane 1.3Tce EDC şanzımanlı araç alırdım, alternatif olarak Egea Cross 1.6Mjet DCT olabilir.

SUV ve türevi olabilecek araçlardan Kia Sportage, Skoda Kamiq vs. olabilir.

Hafif ticari isterim dersen kendim de kullanıyorum Renault Kangoo Multix 1.3Tce muazzam bir araç. 

Hayırlı olsun şimdiden,

REMEMBER! RESPECT IS EVERYTHING
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kazasker1
    kazasker1's avatar
    Erkek

Yorumların hepsini tek tek okudum. Fikirler/Bilgiler için teşekkürler. Önerilen araçları tek tek inceleyecğim.

Satın aldıktan sonra tekrar yazarım.

Karın güzelseee, ne işin var dügün evinde? Dügün senin evinde. Gir oynaaa çık oyna... Karın çirkinse, ne işin var ölü evinde? Ölü senin evinde. Gir aglaaa, çık agla...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BosphorusPasha
    BosphorusPasha's avatar
    Erkek
    kazasker1 bunu yazdı

Yorumların hepsini tek tek okudum. Fikirler/Bilgiler için teşekkürler. Önerilen araçları tek tek inceleyecğim.

Satın aldıktan sonra tekrar yazarım.

eski model C D sınıfı araçlar yeni model B araçlardan daha iyidir bu arada. Yeni tribine girenleri anlayabildiğim tek nokta bakım ve piyasa satış değeri. bunun dışındaki tüm alanlarda eski de olsa sınıf farkı tercih sebebidir. 

sıfır clio ile 2020 corolla-elantra-megane eşit tutulmaz. 

Sıfır megane ile 2020 possat-superb-talisman eşit tutulmaz

Sıfır superb ile 2020 e200-520-s90 bir tutulmaz. 

Yeni her zaman yeni değildir. 

bu arada yeni araçların kullanım ömürleri neredeyse 5 yıla indirilmiş durumda. 2016 dan sonra işler tamamen değişti her geçen sene ömürleri kısaltılıyor araçların. 
    Sanırım şu an piyasa da ömürsüz kaliteli olan tek araç togg. onun da yazılımı varmı yokmu belli değil çin malı android teyp var sanki arabada. 

Toplam Hit: 1047 Toplam Mesaj: 27
temiz 2.el araç suv