folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Yeni Notebooklara Windows 7 Kurmak - Monster Abra Windows 7 Kurmak [ÇÖZÜM]

Yeni Notebooklara Windows 7 Kurmak - Monster Abra Windows 7 Kurmak [ÇÖZÜM]

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Reklamcı.
    sezginari
    sezginari's avatar
    Erkek

Hocam bende Monster Abra v7 6.5 kullanıyorum. Son zamanlarda bi sıkıntı çıkmaya başladı. Son konumda da belirttim. Pc yi açıyorum ip almıyor ağa bağlandığımda. Sonra dnsler otomatik ise değiştiriyorum, değiştirdiğim dns ise otomatiğe çeviriyorum ip yi alıyor ve bağlanıyor. Kabloyla ise hiç bir şekilde ip yi almıyor. Hayrına bide buna çözüm bul ya :) 

Matbaa Baskı ve Promoyon İşleriniz Tbt'ye özel fiyat ile yapılır. Islak Mendil,Baskılı Kürdan, Baskılı Pipet, Baskılı Peçete, Baskılı Stick şeker üretim hanemiz mevcuttur.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ayhun
    ayhun's avatar
    Erkek
    sezginari bunu yazdı

Hocam bende Monster Abra v7 6.5 kullanıyorum. Son zamanlarda bi sıkıntı çıkmaya başladı. Son konumda da belirttim. Pc yi açıyorum ip almıyor ağa bağlandığımda. Sonra dnsler otomatik ise değiştiriyorum, değiştirdiğim dns ise otomatiğe çeviriyorum ip yi alıyor ve bağlanıyor. Kabloyla ise hiç bir şekilde ip yi almıyor. Hayrına bide buna çözüm bul ya :) 

Hocam senin sorun az biraz driver sorunu gibi windows guncellestirme ile yeni driver yuklemis olabilir. Ayni problemi ben baska bi cihazda bluetooth da yasadim driveri deneme yanilma ile degistirip bulduydum

delimiyim ben?
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Reklamcı.
    sezginari
    sezginari's avatar
    Erkek
    ayhun bunu yazdı
    sezginari bunu yazdı

Hocam senin sorun az biraz driver sorunu gibi windows guncellestirme ile yeni driver yuklemis olabilir. Ayni problemi ben baska bi cihazda bluetooth da yasadim driveri deneme yanilma ile degistirip bulduydum

Hocam ama aynı şeyi hem Wi-Fide hemde normal kabloluda yapıyor driver olduğunu sanmıyorum zaten sildim tekrar yükledim yenisini ama olmadı

Matbaa Baskı ve Promoyon İşleriniz Tbt'ye özel fiyat ile yapılır. Islak Mendil,Baskılı Kürdan, Baskılı Pipet, Baskılı Peçete, Baskılı Stick şeker üretim hanemiz mevcuttur.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ayhun
    ayhun's avatar
    Erkek

hocam sisteminin image ini al biyere at bas formati bi dene eger calisirsa senin is oldu eger calismassa iste ozaman yeni biseyler dusunmek lazim cunku donanimsal arizaya girer ki ben ihtimal vermiyorum.

delimiyim ben?
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kaan
    Kaan's avatar
    Erkek
    nurulmac11 bunu yazdı

windows 10 u sevmediğimden windows 7 kurmak istemiş herkesin (servis dahil) "yok abi kurulmuyo" demesiyle windows 10 u deneyeyim dedim. ama bayaa irrite etmeye başladı

olayın tamamen sata driveriyle alakalı olduğunu sanıyodum ama değilmiş, muhabbet tamamen windows 7 de usb3 driverlarının gömülü gelmemesinden kaynaklanıyomuş

çözümse çook basit

yüklemek istediğiniz windows 7 isosunu flash belleğe yazdırıp flash belleğinizi hazırlayın (rufus la ya da windows usb dvd writer tool ile)

sonra bunu indirin : http://download.msi.com/uti_exe/Win7_Smart_Tool.zip

msi'ın bir toolu, zipin içindeki "win7_smart_tool.exe" yi çalıştırın. gelen siyah pencerede step1 de "add usb drivers" ı seçin, step 2 den "usb storage"i seçin ve flash belleğinizi gösterin. ben alttaki "m2 genie" şeysini de işaretledim (diskim m2). sonra start diyin. 1 dk falan sürüyo, flash diski patch liyo.

sonra flashtan başlatıp windows 7 yi kurun.

Yöntem işe yarıyor, ilk denemelerimde windows hiçbir hdd'yi görmüyordu.

Bu yöntemden sonra bağlı olan 2 normal hdd'yi gördü.

Ancak Samsung 950pro nvme raid0'ı göstermeyi beceremedim bir türlü.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nurulmac11
    nurulmac11's avatar
    Erkek
    Kaan bunu yazdı
    nurulmac11 bunu yazdı

windows 10 u sevmediğimden windows 7 kurmak istemiş herkesin (servis dahil) "yok abi kurulmuyo" demesiyle windows 10 u deneyeyim dedim. ama bayaa irrite etmeye başladı

olayın tamamen sata driveriyle alakalı olduğunu sanıyodum ama değilmiş, muhabbet tamamen windows 7 de usb3 driverlarının gömülü gelmemesinden kaynaklanıyomuş

çözümse çook basit

yüklemek istediğiniz windows 7 isosunu flash belleğe yazdırıp flash belleğinizi hazırlayın (rufus la ya da windows usb dvd writer tool ile)

msi'ın bir toolu, zipin içindeki "win7_smart_tool.exe" yi çalıştırın. gelen siyah pencerede step1 de "add usb drivers" ı seçin, step 2 den "usb storage"i seçin ve flash belleğinizi gösterin. ben alttaki "m2 genie" şeysini de işaretledim (diskim m2). sonra start diyin. 1 dk falan sürüyo, flash diski patch liyo.

nvme'nin farkli driverlari var bildigim kadariyla

black implies white, self implies other, life implies death.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kaan
    Kaan's avatar
    Erkek
    nurulmac11 bunu yazdı
    Kaan bunu yazdı
    nurulmac11 bunu yazdı

çözümse çook basit

nvme'nin farkli driverlari var bildigim kadariyla

Win7 için bulamadım hocam bir türlü, iki tane daha 512gb bağlı, kıyamıyorum da,  ne yapacam  bilemedim,  windows 10 çok kötü ya. 

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    oqqanoo
    oqqanoo's avatar
    Erkek

teşekkürler. faydalı paylaşımınız için.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FiL3MAN
    FiL3MAN's avatar
    Erkek

harddiski görmüyor ne yaptıysam ya