Yeni Notebooklara Windows 7 Kurmak - Monster Abra Windows 7 Kurmak [ÇÖZÜM]
-
Hocam bende Monster Abra v7 6.5 kullanıyorum. Son zamanlarda bi sıkıntı çıkmaya başladı. Son konumda da belirttim. Pc yi açıyorum ip almıyor ağa bağlandığımda. Sonra dnsler otomatik ise değiştiriyorum, değiştirdiğim dns ise otomatiğe çeviriyorum ip yi alıyor ve bağlanıyor. Kabloyla ise hiç bir şekilde ip yi almıyor. Hayrına bide buna çözüm bul ya :)
-
sezginari bunu yazdı
Hocam bende Monster Abra v7 6.5 kullanıyorum. Son zamanlarda bi sıkıntı çıkmaya başladı. Son konumda da belirttim. Pc yi açıyorum ip almıyor ağa bağlandığımda. Sonra dnsler otomatik ise değiştiriyorum, değiştirdiğim dns ise otomatiğe çeviriyorum ip yi alıyor ve bağlanıyor. Kabloyla ise hiç bir şekilde ip yi almıyor. Hayrına bide buna çözüm bul ya :)
Hocam senin sorun az biraz driver sorunu gibi windows guncellestirme ile yeni driver yuklemis olabilir. Ayni problemi ben baska bi cihazda bluetooth da yasadim driveri deneme yanilma ile degistirip bulduydum
-
ayhun bunu yazdısezginari bunu yazdı
Hocam senin sorun az biraz driver sorunu gibi windows guncellestirme ile yeni driver yuklemis olabilir. Ayni problemi ben baska bi cihazda bluetooth da yasadim driveri deneme yanilma ile degistirip bulduydum
Hocam ama aynı şeyi hem Wi-Fide hemde normal kabloluda yapıyor driver olduğunu sanmıyorum zaten sildim tekrar yükledim yenisini ama olmadı
-
hocam sisteminin image ini al biyere at bas formati bi dene eger calisirsa senin is oldu eger calismassa iste ozaman yeni biseyler dusunmek lazim cunku donanimsal arizaya girer ki ben ihtimal vermiyorum.
-
nurulmac11 bunu yazdı
windows 10 u sevmediğimden windows 7 kurmak istemiş herkesin (servis dahil) "yok abi kurulmuyo" demesiyle windows 10 u deneyeyim dedim. ama bayaa irrite etmeye başladı
olayın tamamen sata driveriyle alakalı olduğunu sanıyodum ama değilmiş, muhabbet tamamen windows 7 de usb3 driverlarının gömülü gelmemesinden kaynaklanıyomuş
çözümse çook basit
yüklemek istediğiniz windows 7 isosunu flash belleğe yazdırıp flash belleğinizi hazırlayın (rufus la ya da windows usb dvd writer tool ile)
sonra bunu indirin : http://download.msi.com/uti_exe/Win7_Smart_Tool.zip
msi'ın bir toolu, zipin içindeki "win7_smart_tool.exe" yi çalıştırın. gelen siyah pencerede step1 de "add usb drivers" ı seçin, step 2 den "usb storage"i seçin ve flash belleğinizi gösterin. ben alttaki "m2 genie" şeysini de işaretledim (diskim m2). sonra start diyin. 1 dk falan sürüyo, flash diski patch liyo.
sonra flashtan başlatıp windows 7 yi kurun.
Yöntem işe yarıyor, ilk denemelerimde windows hiçbir hdd'yi görmüyordu.
Bu yöntemden sonra bağlı olan 2 normal hdd'yi gördü.
Ancak Samsung 950pro nvme raid0'ı göstermeyi beceremedim bir türlü.
-
Kaan bunu yazdınurulmac11 bunu yazdı
windows 10 u sevmediğimden windows 7 kurmak istemiş herkesin (servis dahil) "yok abi kurulmuyo" demesiyle windows 10 u deneyeyim dedim. ama bayaa irrite etmeye başladı
olayın tamamen sata driveriyle alakalı olduğunu sanıyodum ama değilmiş, muhabbet tamamen windows 7 de usb3 driverlarının gömülü gelmemesinden kaynaklanıyomuş
çözümse çook basit
yüklemek istediğiniz windows 7 isosunu flash belleğe yazdırıp flash belleğinizi hazırlayın (rufus la ya da windows usb dvd writer tool ile)
msi'ın bir toolu, zipin içindeki "win7_smart_tool.exe" yi çalıştırın. gelen siyah pencerede step1 de "add usb drivers" ı seçin, step 2 den "usb storage"i seçin ve flash belleğinizi gösterin. ben alttaki "m2 genie" şeysini de işaretledim (diskim m2). sonra start diyin. 1 dk falan sürüyo, flash diski patch liyo.
nvme'nin farkli driverlari var bildigim kadariyla
-
nurulmac11 bunu yazdıKaan bunu yazdınurulmac11 bunu yazdı
çözümse çook basit
nvme'nin farkli driverlari var bildigim kadariyla
Win7 için bulamadım hocam bir türlü, iki tane daha 512gb bağlı, kıyamıyorum da, ne yapacam bilemedim, windows 10 çok kötü ya.
-
teşekkürler. faydalı paylaşımınız için.
-
harddiski görmüyor ne yaptıysam ya
monster abra windows 7 windows 7 skylake skylake windows 7 kurmak hm170 windows 7 driver