folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Yeni Pc Topluyorum, Amdciler Bakabilirmi

Yeni Pc Topluyorum, Amdciler Bakabilirmi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fuzulli
    Fuzulli's avatar
    Erkek

bonzo bunu yazdı:
    -----------------------------

Yorum yazip yardim eden arkadaşlara teşekkür ederim.

Bende ilk başta 6400 mü alsam diye düşündüm yalnız bu 9750 hem en son işlemcilerinden biri olması hemde 4 çekirdekli olması beni cezbetti.Bu işlemcinin w değeri 125 olduğu için sanırım her anakartla uygunluk göstermediği için gigabyt in ilk mejımda verdiğim 2 kartan birini düşündüm. PanxeR ın vermiş olduğu intel işlemci güzel ama benim topladığım pc ortalama 1500 ytl ye denk geliyor.Yani komple sistemden daha pahalı.Evde kullandığım samsung crt 21" monitörüm artık kendini kaybetti birtek ben okuyabildiğim için onuda çöpçülere teslim edip lg 17" bir monitör almak istediğimden bütçe ıvır zıvırlarla 2000 ytlye geliyor.Asıl merak ettiğim bu sistemmi yoksa aynı seviyelerde intelmi

Amd x2 3.2 (6400) 230$

Asus m3a amd cipsetli 107$

Palit GT 8800 sonic 3xx$

2x kingstonm 800mhz 54$

Sanırım bu pc seni 5 sene idare eder (gerek oyun gerekse performans acısından)

17" Samsung yada Lg ekranla KDV dahil sadece 1550 yada 1600 YTL tutar :D

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ~$
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    Hoca amd alacaksan saglam bir anakart saglam bir ram ve saglam bir sogutma...basacan overclock'u sonrak bak gor nasil performans aliyorsun...gerce intelin quadlarda iyi oc oluyor.ama guzel amd sistem duzersen performansa sasirirsin.

Hep denedin. Hep yenildin. Olsun yine dene , yine yenil ama daha iyi yenil !
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek
    Fuzulli bunu yazdı:

bonzo bunu yazdı:

Yorum yazip yardim eden arkadaşlara teşekkür ederim.

Bende ilk başta 6400 mü alsam diye düşündüm yalnız bu 9750 hem en son işlemcilerinden biri olması hemde 4 çekirdekli olması beni cezbetti.Bu işlemcinin w değeri 125 olduğu için sanırım her anakartla uygunluk göstermediği için gigabyt in ilk mejımda verdiğim 2 kartan birini düşündüm. PanxeR ın vermiş olduğu intel işlemci güzel ama benim topladığım pc ortalama 1500 ytl ye denk geliyor.Yani komple sistemden daha pahalı.Evde kullandığım samsung crt 21" monitörüm artık kendini kaybetti birtek ben okuyabildiğim için onuda çöpçülere teslim edip lg 17" bir monitör almak istediğimden bütçe ıvır zıvırlarla 2000 ytlye geliyor.Asıl merak ettiğim bu sistemmi yoksa aynı seviyelerde intelmi

Amd x2 3.2 (6400) 230$

Asus m3a amd cipsetli 107$

Palit GT 8800 sonic 3xx$

2x kingstonm 800mhz 54$

Sanırım bu pc seni 5 sene idare eder (gerek oyun gerekse performans acısından)

17" Samsung yada Lg ekranla KDV dahil sadece 1550 yada 1600 YTL tutar :D

hocam öle diyorsunda daha 3milyarlık pc lerde crysis full grafik yüksek fps oynanamıyor bunu pc net pc magazine ve diğer oyun dergileride sölüyor 5yıl 

donanım sektöründe 5asır a denk geliyor o yüzden arkadaşın dediği şu aynı paraya intel mi amd mi 

tabiki amd alman gerekli intel sadece uçuk fiyatlı işlemcilerinden hayır gelir + olarak bir amd işlemci hiç bir zaman performans düşürmez yani pc yi 2yıl sora ram vs haricinde işlemci asla kastırmaz aynı performans dewam edersin ancak inteller zaman içinde yavaşlıyor ve performans düşüyor 

+ olarak tabiki güclü bir soğutucu ve anakart herzaman iyidir ancak ben şimdiye kadar 4kere pc topladım 4üde amd idi hiç birinde soğutma ihtiyacı duymadım 

ama artık yeni pc toplarsam büyük bütçeli bişi düşünüyorum + pc yi yoplayan arkadaş artık seni 20'' altı monitörler kesmez kendimden biliyorum 19'' im var evde artık daha küçükleri bana bir garip geliyor hiç bişi yapamıyorum o yüzden BENQ nun ucuz 22'' leri var onları tavsiye ederim 4ms  

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bonzo
    bonzo's avatar
    Erkek
    Anlaşılan amd den korkma yola devam diyorsunuz.Zaman geçtikçe inteldeki performans kaybını şimdiye kadarki 8-9 pcmde hep yaşadım.Ozaman bu pc yi 1-2 haftaya kadar toplatıyorum.Önerileriniz için teşekkür ederim.

Dünyayı güzellik kurtaracak .Bir insanı sevmekle başlayacak herşey/Gerçekçi ol imkansızı gerçekleştir.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fuzulli
    Fuzulli's avatar
    Erkek
    PanxeR bunu yazdı:
    hocam öle diyorsunda daha 3milyarlık pc lerde crysis full grafik yüksek fps oynanamıyor bunu pc net pc magazine ve diğer oyun dergileride sölüyor 5yıl 

donanım sektöründe 5asır a denk geliyor o yüzden arkadaşın dediği şu aynı paraya intel mi amd mi 

tabiki amd alman gerekli intel sadece uçuk fiyatlı işlemcilerinden hayır gelir + olarak bir amd işlemci hiç bir zaman performans düşürmez yani pc yi 2yıl sora ram vs haricinde işlemci asla kastırmaz aynı performans dewam edersin ancak inteller zaman içinde yavaşlıyor ve performans düşüyor 

+ olarak tabiki güclü bir soğutucu ve anakart herzaman iyidir ancak ben şimdiye kadar 4kere pc topladım 4üde amd idi hiç birinde soğutma ihtiyacı duymadım 

ama artık yeni pc toplarsam büyük bütçeli bişi düşünüyorum + pc yi yoplayan arkadaş artık seni 20'' altı monitörler kesmez kendimden biliyorum 19'' im var evde artık daha küçükleri bana bir garip geliyor hiç bişi yapamıyorum o yüzden BENQ nun ucuz 22'' leri var onları tavsiye ederim 4ms  

Yazdığım sistemi bir arkadasım topladı ve elemanın evine gittiğimde crysis'i

1220x1024

Kalite : Çok Yüksek

Anti-Sc..  : x16 mıydı x8 mıydi ne (tamhatırlamıyorum)

Gölge, fizik, yapzeka, ses kalitesi vs. vs. 

Kısaca herşey full oynuyordu ve tık bile demiyordu !

Sahnen bendeki pcle full oynuyorum ve banamısın demiyorum :)

sen nereye 3milyarlık makineden bahsediyon a.q :D 

Toplam Hit: 2480 Toplam Mesaj: 16