Yeni Tarayıcınız Vivaldi
-
kurdum denedim sahibindene girdim hata vermeye başladı site içinde değerleri değiştirdim tarayıcı aktifleşmedi
aynı işlemleri acaba sitedemi sorun diye diğer 3 tarayıcıda denedim çalıştı tekrar buna girdim yine yemedi bi kaç sitede yine aynı şeyleri yapınca silmek zorunda kaldım
kısa bi macera oldu zaman kaybı..
-
Sıkıntı yok gibi
-
_Dert_ bunu yazdı
Opera browser'ın eski sahiplerinin yeni browserı..
1 Yıldır betaları yayınlanıyordu. Deniyelim bakalım eski Opera tadını alıcaz mı.
bu bilgi fikrimi değiştirdi :)
ayrıca isminin neden vivaldi olduğunu açıklığa kavuşturuyor :)
edit: eklenti edin dediğimde chorme market ekenti sayfasına yönlendiroyor.
ben hayır diyorum. maalesef bizimle değilsin vivaldi.
cann tarafından 06/Nis/16 15:56 tarihinde düzenlenmiştir -
Teşekkürler bilgi için.
Yükledim şimdi, deneyelim bakalım.
-
vivalmadi bence
-
Chrome'dan kaçmak isteyenler boşuna bulaşmasın, chromium altyapısı kullanıyor. Kasa vivaldi motor chrome yani.
Not: Chrome'u seviyorum, kullanıyorum yanlış anlaşılmasın :)
-
Austen bunu yazdı
Eski sürüm firefox görünümde, alengiri, efekti falan olmayan bir tarayıcı yapmak çok mu zor?
Tarayıcının altyapısı ne? Bu adamlar kim? Tarayıcının HTML5 vb. performansları nasıl? Bir arkadaş benchmark ile bunları paylaşsa çok şükela olur. Esas önemli olan bunlar. Yoksa siteye girince sekme renk değiştirdi vaov demenin manası yok.
Şöyle bir şey yaptım ama işine yarar mı bilemem ?

-
ben böyle hızlı tarayıcı görmedim tıkmamla açılması bir oluyor. napıyor bu namusuz
-
Yaklaşık 1-2 saattir deneme amaçlı kullanıyorum.Bir sekmede youtube açık.Diğerlerinde ise ders çalışıyorum.Haliyle oradan oraya bir sürü sekme açtım.Döndüm dolaştım vs.
İlk başta sıkıntısı ad block oldu benim için.
Ama sonra bu adresten son sürümü indirdim ve zipten çıkardım : http://code.getadblock.com/releases/
Sonra bu adrese girdim : vivaldi://chrome/extensions
Geliştirici modunu açtım,uzantıyı yükledim.
İlk açılışta bana kişiselleştirme ayarlarını gösterdi.Kişiselleştirme manyağı,bütün klasörlerin orjinal iconunu bile değiştiren bir insanım.Ancak çokta görsel olarak farketmedi yani.Ama klavye kombinasyonlarını çok denemedim,orası biraz iyi gibi.
Sekme olayı güzel aslında yan tarafa almak güzel oluyor,kullanana.İki üç renk koymuşlar.
Gezinme olarak google da mikrofona basınca internet yok dedi,diğer tarayıcılarda öyle bir sıkıntı yok.Am açok hızlı,efsane hızlı.O kısma bayıldım.İnsanı böyle bir ferahlatıyor.İyi geliyor insana.Sanki windows değil gibi.
edit : bu mesajı yazdım ardından göndere bastım su içmek üzere bardağa baktım.Ben daha bardağa bakmadan mesaj karşımdaydı :D Hız efsane,bardakta tam saat 1 yönünde o kadar :D
edit 2 : Şimdiye kadar karşılaştığım eksileri:
Ben firefoxta video vs ses olan bir sekmeyi açmadan üzerindeki icon'a basarak susturabiliyordum.Burada icon var hatta hareketli felan ama tık yok.
Bağlantıya mouse tekerleğinin ortasıyla tıklayınca yeni sekmede açılıyor bilirsiniz.Benim firefoxta en sevdiğim özellik ileri geri tuşlarına da o şekilde tuşlayınca önceki/sonraki açtığım sayfaya da aynı işlemi yapabiliyordum.Bunda yok..
Mikrofon mevzusu bir de.
C-GEX tarafından 06/Nis/16 16:50 tarihinde düzenlenmiştir -
xmarks kurulumu için giriş diyorum direk tarayıcı kapanıyor. O yüzden silerim ben bunu.