folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Yeni TC Kimlik Kartları Çıktı

Yeni TC Kimlik Kartları Çıktı

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    samaccc
    samaccc's avatar
    Erkek

edit : bilgileri düzgün yazınca geçtimde martta 10 una kadar dolu her tarih  öteside açık değil

samaccc tarafından 11/Şub/16 02:22 tarihinde düzenlenmiştir

Minimalist Değilim, Tembelim ( Artık yazmanın anlamı yok, açık hedef oluyoruz. Konuşarak, yazarak, kumda siyasetçilik oynayarak yapılabilecek şeyler bitti.)
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek
    samaccc bunu yazdı

edit : bilgileri düzgün yazınca geçtimde martta 10 una kadar dolu her tarih  öteside açık değil

anladığım kadarıyla 1 aylık randevu süresi veriliyor o zaman ve şöyle bir kaç ihtimal var.

Her yenü günün başında/sonunda yeni bir tarih veriyor

ya da her haftasonu başı ya da hafta başında yeni bir haftalık tarih veriyor.. 

bunu deneyip görmek lazım

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MhmdAlmz
    MhmdAlmz's avatar
    Erkek

Güvenemem şimdi milyonlarca buna benzer site olacak ve güvenliği tehtid ediyor bence herhangi bir eklenti falan olduğunu düşünemiyorum yada siteye girişte falan hackerlar birşeyler koymuş olabilirler zamanı gelince alacağım ilk alıp sonra başımıza iş gelmesin :/ Sonuçta site ve SSL yok. Ne saçmalıktır bu. Güvenebilir miyiz ? 

EDİT : Yanlış siteye bakmışım varmış SSL :) Pardon

MhmdAlmz tarafından 11/Şub/16 02:58 tarihinde düzenlenmiştir

Andolsun kuşluk vaktine ve dindiği zaman o geceye ki, Rabbin sana veda etmedi ve darılmadı! Ve kesinlikle senin için sonu önünden (ahiret dünyadan) daha hayırlıdır. ileride Rabbin sana verecek de hoşnut olacaksın! O, seni bir yetim iken barındırmadı mı? Seni, yol bilmez iken (doğru) yola koymadı mı? Seni bir yoksul iken zengin etmedi mi? Öyle ise, sakın yetime kahretme (onu horlama)! El açıp isteyeni de azarlama! Fakat Rabbinin nimetini anlat da anlat!
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

sitenin güvenirliği ile ilgil ibir sorun yok.. zaten subdomain yaratılmış dikkatli bakılırsa..  Güvensizlik olacaksa kimlik kartlarındaki depolanan verilerde olmalı :)

bu siteye güvenmeyen arkadaşlar da ya beklesinler e-devletten çıkınca randevu alsınlar ya da 190 ı arayarak randevu alsınlar

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MhmdAlmz
    MhmdAlmz's avatar
    Erkek
    unbalanced bunu yazdı

sitenin güvenirliği ile ilgil ibir sorun yok.. zaten subdomain yaratılmış dikkatli bakılırsa..  Güvensizlik olacaksa kimlik kartlarındaki depolanan verilerde olmalı :)

bu siteye güvenmeyen arkadaşlar da ya beklesinler e-devletten çıkınca randevu alsınlar ya da 190 ı arayarak randevu alsınlar

Hocam araştırma yaptım benim de bilgim vardı kartlar ile ilgili fakat çıkmaz diye düşündüm de dediğiniz doğru imiş Şimdiki düşüncem : " Şimdi alayım da ilerde sıra beklemeyeyim :) "

Andolsun kuşluk vaktine ve dindiği zaman o geceye ki, Rabbin sana veda etmedi ve darılmadı! Ve kesinlikle senin için sonu önünden (ahiret dünyadan) daha hayırlıdır. ileride Rabbin sana verecek de hoşnut olacaksın! O, seni bir yetim iken barındırmadı mı? Seni, yol bilmez iken (doğru) yola koymadı mı? Seni bir yoksul iken zengin etmedi mi? Öyle ise, sakın yetime kahretme (onu horlama)! El açıp isteyeni de azarlama! Fakat Rabbinin nimetini anlat da anlat!
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zork.
    torpedo_XL
    torpedo_XL's avatar
    Erkek

Kalas kimlik kartlarından kurtulacağımız için iyi, global izleme sistemine dahil olacağımız için özgürlük açısından kötü bir olay.

Bkz.

https://en.wikipedia.org/wiki/Global_surveillance

https://en.wikipedia.org/wiki/Five_Eyes

Bilge insanlar konuşurlar çünkü söyleyecek bir şeyleri vardır. Aptal insanlar konuşurlar çünkü bir şey söylemek zorundadırlar. Demokrasi, bir eğitim işidir. Eğitimsiz kitlelerle demokrasiye geçilirse oligarşi olur. Devam edilirse demagoglar türer. Demagoglardan da diktatörler çıkar. --Platon, Devlet                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Elif - Efe
    undefined-01
    undefined-01's avatar
    Homo

:) Demek sonunda çıktı. yaklasık 1 milyon tane üretiminde bizzat bulundum. toplamda 3 milyon tane üretildi benim çalıştığım fabrikada. Şuan kendi şirketimin yönetici kadrosunda ben hariç herkeste bu kimlikten mevcut. ben yunanistan vatandasi oldugumdan bende yok :(

Tubitak'a bir çok adımında bulundum (kendi şirketimi kurmadan önce) Proje aslında 2011 de bitti fakat biometrik verinin saklanması ve yönetilmesi ile ilgili yasal sorunlar vardi. KEC (Kimlik Erişim Cihazı) ürünleri de hem tübitağın istediği özelliklerde hemde PCI ve türevi sertifikaya sahip değildi. En son tübittak ben vercem sertifika mantığında bir girişim ve kimlik kartı okuma cıhazı (KEC dediğim ürün) kendim de üreticem isteyen altarnatif de yapabilir gibi bir yol izledi. 10.000 tl karsılıgında (fiyat değişmiş olabilir) kart hakında kısa bir eğitim, kimlik doğrulama portalına sınırlı erişim, AKIS sdk sı veriliyor (veriliyor du mu desem daha doğru olur çünkü bu bilgi yaklasık 2-3 yil öncenin bilgisi) kimlik doğrulama portalına tam erişim için 500.000 tl isteniyordu.

Akıllı kimlik - KEC dediğimiz cihazlarda 3 farklı seviyede kimlik doğrulaması mevcut;

1. Kartı okuyucuya taktın, kartın master keyleri ile mutual authentication saglandı. Dosya yapısından kişinin minimum kimlik bilgisi diye adlandırdıkları bilgiler okundu (zaten bu adımda o kadar okunuyor.) Kartın dogrulugu onaylandı. Kart üzerindeki resim ile de kişi doğrulandı. (Bu adımı akıllı kart okuyucuya sahip bir bilgisayar ilede yapabiliyor olacağız)

2. Akış içersinde 1. adım da kart doğrulandı, fakat kişi göz ile doğrulanmıştı. Karttan okunan minimum kişi bilgisinin içinde kartı üretirken kullanıcıdan alınan bir metin mevcuttu. (kişisel gizli mesaj) bu mesaj KEC cihazının ekranında çıkacak ve kişi önce KEC cihazının tubitak standartında bir cihaz oldugundan emin olacak. Kişi kimlik cihazının pin kodunu girecek ve kişiyi de keç pin ile doğrulamış olacak.

3. adım da ise 1. adım tekrarlanıp adama 2. adımdaki kibi kişisel gizli mesajı cikartılır. fakat doğrulama için güvenlik seviyesine uygun biometrik data kullanılır. (parmak izi damar izi gibi)

AKIS güvenli mi derseniz NXP nin, G&D nin, Gemalto nun (düntanın en büyük smart card chip üreticilerinin) sertifikalı çiplerinin üzerinde koşan bir işletim sistemi. Ng10 ve Ng11 adında tübitakın geliştirdiği 2 farkli chip üzerinde de çalışabilmekte (Ng veya Nd olabilir adı yanlış hatırladı isem affola, 10 olan sadece kontaklı çip. 11 olan kontaklı & kontaksız dual interface bir çip. Yanı RFID destekli desek daha kolay anlar bir çok arkadaş). Tübitak maliyet yüzünden kendi ürettiği chipi seri üretime sokmadı az dünyanın en büyük chip üreticileri olan az önce saydığım 3 firmadan alıyor kimlik kartı chiplerini. Kendi chipini pazarlıkta fiyat düşürmek için iyi de kullandı.

Oberthur firması her ne kadar AKIS işletim sisteminde acık var kullanılmamalı, onun yerine benim mevcut IDCARD sistemimi satin alın diye ankarada uğraşmış olsada şuan sahnede yok. Ya gerçekten büyük bir problem var patlasın diye bekliyor. Yada ortaya attı bir şey, tutmadı geri çekildi.

AKIS de ki en buyuk güvenlik bence  bilinmemezlik. Kişiselleştirme komut seti piyasada olmadığı için kartın apdu komutları standart dışı. Prod statusunde kartın nasıl davrandığını herkes bilse bile en fazla kopyalama olacaktır. Üzerinde değişiklik yapıldığında kartın toplam hash i tutmadığından doğrulamadan geçmiyecek.

Kart konusu zevkli bi konu ama saat erken olmuş benim uyumam lazım :) Günaydın forumdaki herkese.

Bana balık tutmayı öğretmeyin; ben balıkçı değilim. Felsefe yapmayın. Ben şefim, aşçıyım. Bana balık verin.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Elif - Efe
    undefined-01
    undefined-01's avatar
    Homo

eklemeyi unutmuşum projede 2012 yılından beri bir görüşmüşlüğüm, bir toplantıya gitmişliğim yok. verdiğim bilgiler o zamandan kalma. 2012 yilinda kart firmasından ayrıldığımda zaten her şey hazırdı yasal prosedur bekleniyor ve KEC dediğimiz ürünün tübitak haricinde de üretilmesini bekliyoruz diyorlardı (ki gerçekten öyle bütün sistemi vs de görmüştük test etmiştik, kart üretmiştik. dişardan ben kart üretmek isteyen başka firmalara danışmanlık verdim vs vs)

birde bu güvenlik adımlarını saydiğimda sadeleştirdim. orda bir kimlik doğrulama sunucusuna gidip kartın session keyi ile bir işlem yaptırma gibi bir online iletisim ve arkada RSA li 2. bir kimlik dogrulama soz konusu idi.
    RSA den vaz gecip eliptik eğri (elliptic curve) şifreleme si mi olsa diye bir öneride bulunmuştuk o zamanki yazılım tarafının başındaki Ahmet Arslan beye. eliptik eğri daha iyi olacak şeklinde konuşmustuk yeni bir teknoloji sonunda :) SSL mantiğinda rsa yerine elliptic kullanılması vs 

Bana balık tutmayı öğretmeyin; ben balıkçı değilim. Felsefe yapmayın. Ben şefim, aşçıyım. Bana balık verin.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Pisibaliqi
    Pisibaliqi's avatar
    Erkek

Hacı istanbulda ilçeler seçilemiyor herhalde başlamamış istanbul için

Fiat Justica Et Ruat Caelum...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    THT2005
    THT2005's avatar
    Erkek

RANDEVU İÇİN: HALA TEYZE VE BABAMIN ANNNESİNİN  1,3,4,2 NCİ HARFLERİNİ İSTİYOR :)

Burası Türkiye... Yaşanacak , Yaşanmış , Yaşanan olayların hepsi normaldir.
Toplam Hit: 16007 Toplam Mesaj: 88
çipli kimlik tc kimlik kartı yeni kimlik kartı