folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Yeni Toplayacağım PC Sistemi İçin Fikirler? (Sağlam Donanımcılar Plz )

Yeni Toplayacağım PC Sistemi İçin Fikirler? (Sağlam Donanımcılar Plz )

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Erkek

Önce şimdiki sistemimden bahsedeyim koca bir kasa içinde SSD, 12 tane hdd, iyi bir ekran kartı olan i7 4770 işlemci var.

Bukadar güzel bir sistemi neden değiştirmek istiyorum. Öncelikle her ay yeni bir disk satın almaktan bıktım. Sürekli film çektiğimden falan değil.

PCyi 7/24 açık bırakıyorum. Disklerin ömrü zaten taş çatlasın 3 sene. Bütün diskleri de bir anda almadım tabi tek tek ömürleri bitiyor yada bitmeye yakın tıkır tıkır sesler gelir gelmez değiştirmek zorunda kalıyorum.

Aslında bukadar diske aynı anda ihtiyacım yok fakat lazım olunca uzaktan da erişebilmem gerekiyor. onuniçin lazım oldukça takamıyorum, portable diskler zaten daha sakat ve kısa ömürlüler.

1) PC 7/24 çalıştığı için diskleri ondan ayırıp sadece eriştiğimde çalışacakları başka bir ortama geçirmem (kullanılmadığında elektriklerini bile kessin mümkünse) lazım. O zaman disklerin ömrünü oldukça uzatacağımı düşünüyorum. çünkü bu konfigurasyodna sürekli çalışır haldeler. Hemde enerji tasarrufu sağlarım.

Mesela şunun gibi şeyler lazım
    http://vatanbilgisayar.com/my-cloud-ex4-gigabit-ethernet-disksiz-kisisel-bulut-depolama.html

Diskleri bunlarda tutarsam daha ufak bir pc kasası ile masada yer de açabilirim.

fakat bu klas cihazları daha önce kullanmadım, bunları alırken dikkat etmem gereken hususlar varmıdır?

Disklere Erişimi aktif etmek için herhangi bir exe çalıştırmak okdir, böyle bir teknoloji yoksa arduino ile uzaktaki aleti start stop edeceğim.

2) Monitor, mouse ve klavyeyi 3 pc arasında (görüntüden fln kayıp yaşamadan) switch edebileceğim güzel bir cihaz arıyorum. (Mac, PC ve SecurePC olacak şekilde)  Çünkü aletin güvenliğini düşünmekten sıkıldım, internetten indirdiğim herşeyi açmak istiyorum.  Bir diğer pcyi ise secure tutmak ve tüm accountlarıma, bankalara vs buradan giriş yapmak istiyorum.

Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YeniHarman
    YeniHarman's avatar
    Erkek

2) Teknik serviste KVM olarak http://www.dlink.com/uk/en/home-solutions/connect/kvm-switches/dkvm-4u-4-port-usb-kvm-switch adresindekini kullanıyoruz. Memnunuz.

1) http://superuser.com/questions/17228/is-turning-off-hard-disks-harmful

http://forum.qnap.com/viewtopic.php?f=55&t=77894

Windowsun uyku modundan başka bir şey kullanmak mantıklı değil anlamı çıkıyor. Windows Storage Server ile bir NAS yapmayı denemek lazım.

1,5 yıldır kesintisiz çalışan 2 diskli QNAP'ta sıkıntımız yok. Fakat gerçekten bu kadar fazla disk sorunu yaşamak yedekli RAID sistemi ile çalışmayı gerektiriyor.

YeniHarman tarafından 20/Eyl/14 13:37 tarihinde düzenlenmiştir

Olaylara karışmayın!
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tugberk
    Tugberk's avatar
    Erkek

Öncelikle doğru karar vermişsin abi NAS'a geçerek. Biz de yaklaşık 2 yıldır Asustor kullanıyoruz, arada 1Gbit bağlantı olursa (switch, kablo filan da Gbit lik olması lazım), 100 Mb/s okuma yapıyor, istediğin raid konfigürasyonunu uygulayabiliyorsun. Şuan elimiz ayağımız, kullanımı da çok rahat :)

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Erkek

Tugberk hocam:

Peki bu cihazın diski kullanmadığımda offline etmesi mümkünmü tamamen?

Nas disk mi almam lazım? onların farkı nedir?

Birde bu cihazlar SMART bilgileri veriyormu bana kalan disk ömrünü disk gebermeden görebilmeliyim. Şimdi diskler hemen yanımda olduğu için eceli gelince tıkır tıkır seslerini duyup değiştiriyorum. ama uzaktayken bi şekilde anlamam lazım sorunlarını.

YeniHarman:

Abü o verdiğin switch VGA ya ben onu en son 8 sene önce kullanmıştım =) öyle bi kablom bile yok artık. HDMI lazım.

HolyOne tarafından 20/Eyl/14 15:31 tarihinde düzenlenmiştir

Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tugberk
    Tugberk's avatar
    Erkek

Hocam bir süre erişim yapmazsan otomatik olarak kapatıyor diskleri. Ayrıca kendin de scheduling yapabiliyorsun, şu saatte kapa şu saatte aç gibi. 

Bizdeki alet şu, http://www.asustor.com/product?p_id=2&lan=en

Disk ömrü gösteriyor mu bakmadım hiç ama baya ayrıntılı bir management menüsü var, pazartesi bakar sana yazarım.

Edit: Verdiğim linkte specifications bölümünde çok ayrıntılı bilgiler var, ayrıca disk management bölümünde şunlar yazıyor. 

Scheduled Bad Block Scans, Scheduled S.M.A.R.T Scans.

Şöyle bir menüsü var. Ayrıca ssh ile kendinde bağlanıp istediğin işlemi yapabiliyorsun, atom işlemci var, ve linux çalışıyor, yani kendi programınla da içerdeki disklere erişebilir istediğini yapabilirsin.

Asustor_dvblink_shortcut.jpg%20%28990×657%29

Tugberk tarafından 20/Eyl/14 17:03 tarihinde düzenlenmiştir
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AllahinOglu
    AllahinOglu's avatar
    Erkek

bence bu alınır

www.youtube.com/watch?v=HnBbyAcrAZ8

lifetime ı putty kurup komutu yazarsın görürsün diğer hataları fln bütün diskler için

web arayüzünden kapatıp açılıp yeniden başlatılabiliyormuş mobil uygulamasıda var

dünyanın her yerinden yönet işte

switch ile uğraşacağına madem yer kaplamasın diyorsun yeni mac pro al olsun bitsin mac win lin 3ü bir arada çalışırsın

sana koymaz hocam

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    renegadealien
    renegadealien's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Savaş Madalyası Başarı Madalyası Üstün Hizmet Madalyası Developer Madalyası
    Erkek

1. Soru için;

Aynı sorunu cafede yaşadık, mevzu 2008 sunucu üzerinde var olan disklerdeki filmleri 256 makinaya paylaştırma konusunda olan sıkıntılar ve disklerin bozulması

Sağlam bi pc alıp, FreeNAS kurdum, yetkilendirmeleri vs herşeyi hallettim. File System olarak zfs kullanıyor, 3 tane 4 tb disk aldım, 8 TB alan oldu. sanıyoru ZFS2 Raid5'e tekabül ediyordu.

SMART ile oluşabilecek en udak bir sorunda alet hemen kontrol ediyor, mail atıyor, hayvani özellikleri var, opensource, ücretsiz.

Ekstra olarak eğer verileri yedekleyeceksen, Microsoft Azure'dan birde Backup alanı alıyorsun, tüm verilerin kopyasınıda oraya koyuyorsun, eşşeğı sağlama alıyorsun.

Ondan sonra PC'nin biosunda, Power On Lan'ı aktif et, 7. portu yönlendir modemden, istediğin zaman kapat istediğin zaman ac sunucuyu, yada çalışsın 7/24

Bu söylediğimi 1000$'a mal edersen, Donanımsal bir cihazı 5000$'a mal edersin. Ki ben oturdum kendi nasımı yaptım, herkez cok memnun.

Birde çift ethernet alıp Nic Teamin yaptım switch üzerinden 2 GBit bağladım sunucuyu networke :)

2. Soru için,

Digitusun KVM Switchleri var. 2 kere ScrollLocka bastıkca, diğer pcye geçiyor direk. Süper aletlerdir, hızlı geçiş sağlar ben kullanıyorum.

Sanıyorum kendi atasözümü yaptım, kaynak belirterek kullanabilirsiniz. 10.05.2013 tarihli google arama sonucu : Aradığınız - "herşeyin hayırlısı rampanın bayırlısı" - ile ilgili hiçbir arama sonucu mevcut değil. Not : Söyleyeni belli olduğu için(Ben) atasözü değil, özlüsöz oluyormuş, dolayısı ile kendi özlüsözümü yapmış oldum :)
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Liquid
    Liquid's avatar
    Erkek

Hocam bak burda bir tane tanıtmış donanımhaber

http://www.donanimhaber.com/ag-urunleri/haberleri/Synology-DS214play-NAS-Video-inceleme.htm

buna benzer bir kaç tane daha olması lazım

İmzalamazsam ne olcak?
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    murathan
    murathan's avatar
    Erkek
    renegadealien bunu yazdı

1. Soru için;

Aynı sorunu cafede yaşadık, mevzu 2008 sunucu üzerinde var olan disklerdeki filmleri 256 makinaya paylaştırma konusunda olan sıkıntılar ve disklerin bozulması

Sağlam bi pc alıp, FreeNAS kurdum, yetkilendirmeleri vs herşeyi hallettim. File System olarak zfs kullanıyor, 3 tane 4 tb disk aldım, 8 TB alan oldu. sanıyoru ZFS2 Raid5'e tekabül ediyordu.

SMART ile oluşabilecek en udak bir sorunda alet hemen kontrol ediyor, mail atıyor, hayvani özellikleri var, opensource, ücretsiz.

Ekstra olarak eğer verileri yedekleyeceksen, Microsoft Azure'dan birde Backup alanı alıyorsun, tüm verilerin kopyasınıda oraya koyuyorsun, eşşeğı sağlama alıyorsun.

Ondan sonra PC'nin biosunda, Power On Lan'ı aktif et, 7. portu yönlendir modemden, istediğin zaman kapat istediğin zaman ac sunucuyu, yada çalışsın 7/24

Bu söylediğimi 1000$'a mal edersen, Donanımsal bir cihazı 5000$'a mal edersin. Ki ben oturdum kendi nasımı yaptım, herkez cok memnun.

Birde çift ethernet alıp Nic Teamin yaptım switch üzerinden 2 GBit bağladım sunucuyu networke :)

2. Soru için,

Digitusun KVM Switchleri var. 2 kere ScrollLocka bastıkca, diğer pcye geçiyor direk. Süper aletlerdir, hızlı geçiş sağlar ben kullanıyorum.

Helal olsun hocam. Dediklerinin aynisini gecen sene ben de yaptim sadece o cift ethernet kisminin oldugu yere kadar. Senin dedigin gibi oturdum sabah aksam kendim calistim, cabaladim ogrendim hocam. Ufak tefek eksiklerimizin oldugu dogrudur ama bunlari da halletmek icin calisiyoruz cabaliyoruz hocam elimizden geldigince, zamanimiz elverdigince...

Ben de NAS sistemleri tavsiye ederim gercekten opensource ve bircok faydali ozellikleri var. Tekrar tesekkur ederim. Eli opulecek adamsiniz. :))

Edit:

hocam KVM switchlerin bazilari sorun cikarabiliyor. Donanim uyumsuzlugu mudur, kalitesizliginden midir nedir bazen mouse u gormuyor bazen bir islem yapacagin zaman direk kendi kendine pc1 den pc2 ye geciyor falan..  Onu da kullanacak arkadaslar biraz daha fazla fiyat verin ama kalitelisinden alin ilerde sorun yasamayin.

Digitus guzeldir ben herhangi bir sorun yasamadim su ana kadar hocam.

Kullandigim alet bu.

http://www.digitus.info/typo3temp/pics/f546571c7f.jpg

murathan tarafından 01/Eki/14 13:33 tarihinde düzenlenmiştir

ben istemez miydim hepinize sarılıp gülüp eglenmeyi ey tbt
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeyQirs
    HeyQirs's avatar
    Erkek

okuycam bunları bı

forumda yazmıyorum artık okuyorum yeter adam olana.
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Elif - Efe
    rakkoc
    rakkoc's avatar
    Homo

Konu aktif mi ? Nas alindi mi ??

Edit : sorma sebebim benzer bir isten dolayi gelistirdigim sistemi duzenliyip diski kapat ac (elektrigi kes) yaptirtabilirim bi usb ile

rakkoc tarafından 06/Eki/14 09:11 tarihinde düzenlenmiştir

Bu aralar fazla yogunum. Unuttugum seyler oluyorsa affola. DM vs atın.
Toplam Hit: 2304 Toplam Mesaj: 12