folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Yeni Zamlara Hazır Olun - Düzenledim - Bi Daha - Bi Daha (:



Yeni Zamlara Hazır Olun - Düzenledim - Bi Daha - Bi Daha (:

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sürpriz komutan
    qoqo
    qoqo's avatar
    Kayıt Tarihi: 30/Mayıs/2007
    Erkek
    Tayga bunu yazdı
    mkyb bunu yazdı

    Asgari maaş öyle bir rakama ulaştı ki şuan ilkokul mezunu vasıfsız adam ile 7 sene tıp fakültesi okumuş doktor hemen hemen aynı maaşı alıyor. 

    Yahu kitapta yazıyor kitapta. Hiç okuyan ile okumayan bir olur mu ?

    Doktor ne kadar alıyor ki .

    Aile hekimlerinin 15 bin civari aldigini duyuyorum ara ara yani 4250 nere 15 bin nere.

    Net maaşları 7-8 hadi olsun olsun 9-10 civarı. Geri kalanın tamamı döner sermaye, ameliyat parası ve tazminatlar vs vs.

    Geçen ay çıkarılıp sonradan iptal edilen şu doktorlara zam muhabbetinde aslında döner sermayeden tüm doktorlar 3.5k alacaktı. Halihazırda çoğu zaten 4-5 e yakın alıyor yani doktorların aleyhine bir durumdu ama malum medya bunu müjdeli bir haber gibi yansıttı.

  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Kayıt Tarihi: 06/Nisan/2007
    Erkek

    Uzun süredir diyoruz zati

    sağdan soldan alttan üstten

    Bu senin emekliliğinle alakalı değil sadece

    TL mevduat faiz ödemeleri vs

     


    Aldananlar aldanmaktan zevk aldıkları için hile ortaya çıkmıyordu Tolstoy
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nurulmac11
    nurulmac11's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Ağustos/2012
    Erkek
    ajan1111 bunu yazdı

    sa. arkadaşlar beni bilirsiniz benim malulluk olayı bitti son muayenemden sonra tamamen emekliyim, böyle güncel konuları takip etmeye başladım. net asgari ücret= 4.253 lira olmuş. asgari ücretin bizim emekli maaşıyla belli bir oranı varmış. bizede internette gördüğüm kadarıyla en düşük emekli maaşının 3000-3500 lira arası olacakmış gibi bi rakam görüyorum= kısaca özetle;  Bu durumda ikisi arasındaki makasın kapatılması için bir artış söz konusu olabilir. Burada öne çıkan rakamlar 3000 ve 3500 olarak değerlendirilebilir. Bu durumda bu gün en düşük emekli maaşı ile asgari ücret arasındaki oransal fark da korunmuş olacak.

     

    birde; Buna göre de 2022’nin başında en düşük emekli aylığı ek ödeme hariç 3.600 liraya çıkacak. 

     

    gibi yazılar okuyorum. dost acı söyler; bu kadar maaşımızı nerden çıkaracak devlet baba yeni zamlara hazır olun.

     

    bu arada sgk primlerini ödeyen her mürid her ay 5-10 liranızı ben yiyorum rahat olun (((:

    helal olsun

    cakarli arabalara gitmedigi surece okeyim

    nurulmac11 tarafından 26/Ara/21 23:36 tarihinde düzenlenmiştir

    black implies white, self implies other, life implies death.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Kayıt Tarihi: 27/Mayıs/2011
    Erkek
    Tayga bunu yazdı
    mkyb bunu yazdı

    Asgari maaş öyle bir rakama ulaştı ki şuan ilkokul mezunu vasıfsız adam ile 7 sene tıp fakültesi okumuş doktor hemen hemen aynı maaşı alıyor. 

    Yahu kitapta yazıyor kitapta. Hiç okuyan ile okumayan bir olur mu ?

    Doktor ne kadar alıyor ki .

    Aile hekimlerinin 15 bin civari aldigini duyuyorum ara ara yani 4250 nere 15 bin nere.

    Doktorlukta kıdemin yani meslekte geçirdiğin yıl sayısı arttıkça aldığın maaşta artıyor. Mesala yeni mezun bir aile hekimi sadece 5.5 bin lira maaş alıyor.


    Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı amk.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Ekim/2007
    Erkek
    mkyb bunu yazdı
    Tayga bunu yazdı
    mkyb bunu yazdı

    Asgari maaş öyle bir rakama ulaştı ki şuan ilkokul mezunu vasıfsız adam ile 7 sene tıp fakültesi okumuş doktor hemen hemen aynı maaşı alıyor. 

    Yahu kitapta yazıyor kitapta. Hiç okuyan ile okumayan bir olur mu ?

    Doktor ne kadar alıyor ki .

    Aile hekimlerinin 15 bin civari aldigini duyuyorum ara ara yani 4250 nere 15 bin nere.

    Doktorlukta kıdemin yani meslekte geçirdiğin yıl sayısı arttıkça aldığın maaşta artıyor. Mesala yeni mezun bir aile hekimi sadece 5.5 bin lira maaş alıyor.

    hocalar aile hekiminin bulunduğu bölge sağlık ocağı günlük aylık baktığı hasta sayısı ile aldığı para çok değişken

    benim çocukluğumun tamamındaki aile hekimim daha sonra daha büyük bir yere geçti sebebi ise daha fazla kazanmak

  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fatih54
    Fatih54's avatar
    Kayıt Tarihi: 16/Ağustos/2012
    Erkek
    unbalanced bunu yazdı
    Fatih54 bunu yazdı

    Sosyal demokrasi Türkiye ve tüm Avrupada çökmüş durumda. Kimse gelip Almanya şöyle güzel böyle güzel demesin hepsi bok gibi durumda.

    ABD'de sıfır tecrübeli bir mühendis yıllık net $100,000 işe başlarken Avrupada 20 yıl tecrubeli mühendis bile o parayı alma ihtimali düşük. Üstelik ABD de satış vergisi ortalama %5'ken, Avrupada VAT %18 den başlıyor.

    Vergilerin düşürülmesi, bedava sağlık sigortalarının kaldırılması, üniversitelerin paralı olması gerekiyor. Kimse kimseye vergisiyle bakmak zorunda değil. Ücretsiz olan hiçbir şey sürdürülebilir veya iyi kalitede değildir.

    aynen öyle hocam, ara sira almanya'ya geciyorum (20 dakika mesafe bana), görsen oralari mahvolmuslar, hepsi perisan durumda sokaklarda yatiyorlar, kaldirimlari kemirmeye baslamislar. Marketlerde zaten yiyecek yok, bir sürü de kuyruk görüyorum haddi hesabi yok. Bazen konusmalari da dinliyorum diyorlar ki keske türkiye'ye iltica etsek acaba kabul ederler mi.. Keske bizim de öyle bir liderimiz olsa, amerikaya diz cöktürürdük...

    Hocam cöken eden bir sey yok, tabi tüm ülkelere gidip görmedim, almanya sartlarini da cok iyi bilmiyorum ama arkadaslarim var, ben gidip geliyorum, fiyatlarda öyle gözüme carpan artislar vs yok. Ancak marketlerde artik 2G uygulaniyor (Geimpfte und Genesene) yani asi olmus ya da hastaligi gecirmeyenleri almiyorlar.. 

    Isvicre'de ise tek sikinti korona.. Restoranlar icin de test, asi ya da hastaligi gecirmis olmak gerekiyor.. Sosyal devlet cökmüs diyorsun neye dayaniyorsun bilmiyorum.. Ben nisan ayinda kendi istegimle isimden ayrildim ve issizlik kurumuna basvurdum. Kendi istegimle isten ayrildigim icin 3 ay ceza verdiler,3 ay sonra aldigim maasin %80'ini ödeyeceklerdi ama is buldugum icin para almadim... Benim maasim ki ortalamanin cok üstünde, ona ragmen adamlar yok biz sana asgari ücret verecegiz vs demiyorlar, kurallar böyle.. Senin cökmüs dedigin almanya, her yil fazla para arttiriyor, parayi nereye harcayacagini bilmiyor adamlar. Ayni sekilde isvicre'de de, para bollugu var. 

    En basitinden bizimkiler salliyor ya faiz haramdir bilmem ne, faiz orani 18-20lerde dolasiyor ama senin cöküyor dedigin avrupa'da faizler nerde? isvcire'de faiz karari gecende alindi, tahmin et nedir? -0.75.. Yani parani bankaya vadeli olarak yatirdiginda %0.75 eksik olarak geri aliyorsun.. Adamlarin paraya ihtiyaci yok ki, o paralari kullansinlar.. neyse seni severim ama cok yanlis bilgiler edinmissin..  

    Son olarak isvicre'de vergi %7.7.

    Amerik'da yeni mezun kisi 100k net aliyor demissin, indeed sitesine göre  38k 

    https://www.indeed.com/career/junior-software-engineer/salaries

    ve bu 38k net degil brüt. Bir de amerikadaki gelir vergisi nedir bilmiyorum.. 

     

    Son olarak; isvicre'deki sistem söyle: calisan kisiler emekli olan-yasli insanlara bakiyor.. Sen de yaslaninca, calisan kesim sana bakacaktir. Sosyal devlet deniyor buna.. Burda saglik sektörü tümüyle özel, aylik kisi basi 360 frank ödüyorum, hastaneye gittigimde yine ödüyorum 2500 frank'a kadar ve ocak ayindan itibaren bu süre basliyor, diger ocakta sifirlanyor. Yani ocak ayindan itibaren 2500 franka kadar ben cebimden ödüyorum, o rakam gecilirse sigorta ödüyor. Tabi bu 2500 frank düsürülebiliyor, ama o zaman da benim aylik ödedigim para artiyor.. Benim ödedigim bu cok para, yaslilarin bakimlarinda kullaniliyor. Gecen bunlarla ilgili referandum yapildi, halk devam etmesini istedi.. Yani sonuc olarak insanlar sistemden memnun..

     

    Türkiye'de kriz var. Beceriksiz ve ahlaksız yöneticiler yüzünden bu hale gelmiş durumdayız, Türkiye'nin olması gereken nokta Polonya veya İtalya gibi ülkeler.

    Batı Avrupa'da kriz yok ama dediğim gibi sistem iflas etmiş durumda, ilerlemiyor, mevcut pozisyonunu koruyor. Şu anda Avrupa'da yaşanacak iki ülke var hala bu sosyal devlet sisteminin iş gördüğü o da Norveç ve İsviçre.

    Almanya kişi başına düşen yıllık gelir 2008 seviyesinde.

    Çalışan insanların çalışmayanlara bakma sistemi, veya engellilerin pozitif ayrımcalıkla öne çıkarılması doğanın işleyişine aykırı. Kötü durumda olanın elenmesi lazım ki ülkeler gelişebilsin. Kimse kimseye vergileriyle bakmak zorunda olmamalı.

    ABD'de popülizm nedeniyle şu ana kadar yapılmış en büyük para basımı yaşandı. Stimulus çekleri neredeyse herkese gönderildi ve sonuç çok yüksek enflasyon oldu. Bu deney bile gösteriyor aslında sosyal devlet olmanın ne kadar yanlış olduğunu.

    Yıllık 38 bin dolar yazılım mühendisi ABD'de doğru bir bilgi gibi görünmüyor. Bildiğim kadarıyla adı duyulmuş firmalar 100,000 üzeri öder, vergiden düştükten sonra verilen hisseleri vb. değerlendirince net 100,000 üstü olur. Özellikle bu FAANG dedikleri 150,000 dolar seviyesine yaklaşmış durumda yeni başlayanlar için. Avrupada bu seviyede bir miktarı kazanan duymadım. Ama sağlık hizmeti bedava, paraya gerek yok derler :D Reddit'te sürekli karşıma çıkıyor Kanada'da aylar sonrası için randevu bile bulunamıyor diye.

  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    31 yaşında emekli
    ajan1111
    ajan1111's avatar
    Kayıt Tarihi: 25/Ağustos/2005
    Erkek
    can498 bunu yazdı

    ajan1111 ; ödediğim SGK priminden senin maaşına giden her kuruş helal olsun hakkındır. Ancak geçende meclise en düşük emekli maaşı asgri ücret olsun önerisi sunuldu ve iktidar tarafı ret oyu kullandığı için olamadı, keşke olsa idi. Bence günümüzde dul, yetim, gazi, emelkli vb devlet güvencesinde maaş alan herkes için min asgari ücret olması gerekiyor...

     

    sağolasın (;

    keşke keşke mübarek ağzından bal damlıyor (:

     

    @nurulmac11

    sağol. çakarlı arabalarla ne demek istediğini pek anlamadım ama yanlış, kötü bir yolda yemiyorum maaşımı. zaten evli olmadığım için çoğunu biriktiriyorum, alenen canım ne kadarını isterse o kadar kesin yiyiorum (:


    Kayalardan kayarım yoktur benim ayarım (;
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    dcpromo
    dcpromo's avatar
    Kayıt Tarihi: 05/Nisan/2017
    Erkek
    Fatih54 bunu yazdı
     

    Çalışan insanların çalışmayanlara bakma sistemi, veya engellilerin pozitif ayrımcalıkla öne çıkarılması doğanın işleyişine aykırı. Kötü durumda olanın elenmesi lazım ki ülkeler gelişebilsin. Kimse kimseye vergileriyle bakmak zorunda olmamalı.

     

     


    next next next install
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Odd Emoji 3D
    BerkayCit
    BerkayCit's avatar
    Kayıt Tarihi: 25/Şubat/2011
    Erkek

    https://youtu.be/5uC367490GU


    havalı bir şeyler yazdığımı hayal edin
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    herrero
    herrero's avatar
    Kayıt Tarihi: 06/Haziran/2015
    Erkek

    Almanya'da KDV %19 çoğu üründe. Çok ciddi sağlık personeli açığı var. Bu sebeple de sağlık sistemi çok aksamış durumda. Özellikle köy ve kasabalarda doktorlar hasta kabülü yapmamak için diretiyor. Onun haricinde enflasyon yükseldiği için 2020 Mart ayında 0,99€ olan yumurta şu an 1,89€ civarı, 1,07€ olan benzin şu an 1,56-1,65€ civarı. Paranın alım gücü olduğundan ve gıda malzemeleri çok pahalı olmadığından halk pek bu durumu derinden hissetmedi. Fakat enflasyon önceden neredeyse olmadığından şu an patronlar maaş zammı pek yapmıyor. Dolayısıyla çoğu çalışan 10 sene önce ne maaş alıyorsa aynı maaşı alıyor. Yavaş yavaş halk ama ses çıkarmaya başlayacak eğer bu korona devam ederse. Enerji ve gaz fiyatları da yükselişte çünkü. 

Toplam Hit: 5002 Toplam Mesaj: 34
yeni zamlar