folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilim Teknik Teknoloji
linefolder Yer Çekiminden Uzaklaştıkça Zamanın Daha Çabuk Geçtiğini Kanıtlandı.

Yer Çekiminden Uzaklaştıkça Zamanın Daha Çabuk Geçtiğini Kanıtlandı.

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Erkek

matematiksel hesaptan ziyade ispat da çok önelidir. çünkü bu bilim. fizikçiler birşeyler söylüyor ancak ne kadar gerçek? hesaplamalar bazen yanılabilir. 

mesela şu an CERN'de gravitonlar bulunmaya çalışılıyor. matematik denklerlerde gravitonlar var ve güzel bir şekilde yerine oturuyor herşeyi açıklıyorlar. ancak şimdiye kadar hiç graviyon parçacığı tespit edilemedi. ispatlanırsa daha ileri gidebiliriz.

zaten varsayımlarla hareket etmek bilime göre değil. bi varsayımı kanıtlamadan üstüne bir kat daha çıkılmaz.

________ inspired by love and guided by knowledge _______
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    antivir-US
    antivir-US's avatar
    Erkek
    ben de oldum olası şu zaman makinası saçmalığına inanamadım gitti.Arkadaş zaman makinası denen şey gelecekte bulunmuş olsa gelecekten de bu günlere gelenler olurdu.Zaaman makinasını şimdi bulduk diyelim,birkaç yıl gerisine gittiğimizde biz de gelecekten gelmiş olmuyor muyuz???

Camınızı kırar, duvarınıza işer, bisikletinize biner, tekerini keser, arabanızı çizer, zilinize basar kaçarım. Kısacası ben annenizin sokağa çıkarken uzak dur dediği çocuklardan biriyim.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    darq
    darq's avatar
    Erkek

hepsi saçmalık bence,dünyadaki her canlı yer çekimine göre mutasyonlarla şekillenmiştir yer çekiminin olmadıgı bir yerde canlıda var olmaz zaten bi insanı alıp yerçekimin olmadıgı yere götür orda bi kaç nesil yaşasın hızlı bi şekilde mutasyonla kas yapısı erir çok güçsüz ve zayıf olur.arıca zaman die bi kavram yok ki zaten bu insanoglunun kurdugu bir kavramdır.bunların dedigine göre ışık hızında giden birinin zamanının durması gerek kendi görüntüsüyle aynı hızla gidiyor çünkü ki insanı istediin şekle sok bence yine ömrü kadar yaşar ne artar ne azalır ha bu adamlar aptal mı diceksin ki zaten bunlar varsayımlar üzerine oldugu için istediin fikri atarsın sonuçta bunları tamamıyla ıspatlamak neredeyse imkansız

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    inside
    anonim6918524
    anonim6918524's avatar
    Banlanmış Üye
    Bilgi/Destek Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

antivir-US bunu yazdı:
    -----------------------------
    ben de oldum olası şu zaman makinası saçmalığına inanamadım gitti.Arkadaş zaman makinası denen şey gelecekte bulunmuş olsa gelecekten de bu günlere gelenler olurdu.Zaaman makinasını şimdi bulduk diyelim,birkaç yıl gerisine gittiğimizde biz de gelecekten gelmiş olmuyor muyuz???

Zaman yolculuğu konusunda bazı yanlış söylentiler var. Şu an geçmişe gitmeyle ilgili ortaya sürülmüş mantıklı birşey yok. Kısacası böyle birşey yok. Fakat geleceğe gitmek teorik olarak mümkün gözüküyor. Zaman genişlemesinden faydalanarak böyle birşey yapılabilir. Işık hızına gelindiğinde zaman hız duvarını deldirmemek için yavaşlayacak ve o hızda giden cisim için zaman daha yavaş akacak. Misal kendisi için 10 saniye süre geçtiğinde 100 yıl ileriye gitmiş olacak. Yani bu şekilde mümkün gözüküyor. Fakat bu hıza gelmek veya bu hızda nesneyi koruyabilmek mümkün gözükmüyor. Kağıt üstünde kalacağını düşünüyorum. Eğer geleceğe yolculuk yapılacaksa bunun biyolojik yollarla gerçekleşmesi daha mantıklı ve olası birşey. İnsan bedenini uyutarak ve koruyarak yüzyıllarca saklayabilecekleri bir teknoloji geliştirirlerse zamanda yolculuk mümkün olabilir.

Geçmişe yolculuğun ise hiç şekilde ve hiçbir zaman olamayacağını düşünüyorum. Gelecekten birisinin gelip ben geldim demesine gerek yok. Bu zamana ait olmayan bir kişiyi kalabalık bir kaldırımda yürütürseniz insanlar normalde olması gerektiğinden en az 1-2 saniye geç evlerine gidecekler ve zamanın akışı değişecek. Bunların gelecekte yaptıkları çocuklar farklı spermlerden meydana gelecek. O kuşaktan itibaren zincir kopar ve tüm denge bozulur.

λ
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wert
    wert's avatar
    Erkek

""""
    Amerikan bilim dergisi Science'in 24 Eylül tarihli sayısında yayımlanan deneyin sonucuna göre, kişi 33 santimetre yüksekte, yani iki basamak yukarıda bulununca biraz daha çabuk yaşlanıyor.
    """""""""

birde bunuda düşünelim
    yukarı çıkınca yer çekimi azalacak
    zaman yavaşlayacak diyor
    dünyanın ekseni etrafında dönüş hızı(açısal) w olsun
    eksen r kadar uzakta olan bir cismin hızı v=rw olur
    yani yarı çap arttıkça hızda artıyor
    gene özel görelilikten  hız arttıkça zaman yavaşlıyor :D

sanki bir denge olacak gibi

|sadece aptalların başarısı ders notu ile ölçülür|
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    antivir-US
    antivir-US's avatar
    Erkek

evet firex katılıyorum güzel bir yazı olmuş.

ancak geçmişe gitme konusunda şöyle düşünüyorum,eğer çok kısa süre içinde mesela birkaç saat içinde birkaç ışık yılı uzağa sıçrama şansımız olsa en azından müdahale edemesek de geçmişe gidebilirz.

Örneğin birkaç saat içerisinde uzayda 300-500 ışık yılı uzağa sıçrayabilseydik(battlestar galactica gibi) ve elimizde çok mükemmel bir teleskop olsaydı ve dünyaya baksaydık belki de osmanlının yaptığı savaşları izleyebilirdik.Çünkü şu an yıldızlara baktığımızda onlarca,yüzlerce,binlerce hatta milyon milyarlarca yıl önceki hallerini görüyoruz.örneğin sirius yıldızı 8.6 ışık yılı uzağımızda,yani biz onun 8.6 yıl önceki halini izliyoruz.Bunun dışında zamanda yolculuk çok mantıksız geliyor...

Bir de zamanın yavaşlatılabileceğini düşünüyorum.Dikkat ettiyseniz öyle anlar vardır ki saniyelik bir olayı sanki film izliyormuş gibi izlersiniz,halbuki o kadar kısadır ki bize çok uzunmuş gibi gelir,örneğin rüyalar.Düşünüyorum da bu sırada beyin çok daha hızlı çalışıyor/düşünüyor.Eğer böyle ise belki ilaç ile zaman yavaşlatılabilir.Düşünsenize sınava girdiniz sizin için sınavda zaman o kadar yavaş ilerliyor ki artık sınav bitmiş canınız sıkılıyor veya bir pilotsunuz ve it dalaşındasınız,zamanı çok yavaş yaşıyor o kadar çok şey düşünüyorsunuz ki mükemmel manevralar yapıyor asla yakalanmıyorsunuz...

Camınızı kırar, duvarınıza işer, bisikletinize biner, tekerini keser, arabanızı çizer, zilinize basar kaçarım. Kısacası ben annenizin sokağa çıkarken uzak dur dediği çocuklardan biriyim.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    inside
    anonim6918524
    anonim6918524's avatar
    Banlanmış Üye
    Bilgi/Destek Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Evet geçmişi izleme şansımız var. Çok zor gözükse de bu konuda umudum var. Einstein'ın teorisi de deneyle doğrulandı ya tarihi bir gün denebilir. Solucan delikleri de gelecekte doğrulanırsa bu konuda çeşitli adımlar atılabilir. Ama biz o zamana toz toprak oluruz ayrı konu :D

λ
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AntiSeptiK
    AntiSeptiK's avatar
    Erkek

o zaman hayatı boyunca yüksek bi apartmanda yaşayan insan, tek katlı bahçeli bi evde yaşayan bi insana göre daha çabuk yaşlanır? doğrumudur?

"Seni hiç tutamadım, ama hissediyorum. Hiç konuşmadın, ama seni duyuyorum. Seni hiç tanıyamadım, ama seni seviyorum."
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bulusma Fatihi
    Baracuda
    Baracuda's avatar
    Erkek

ayrıca yine einstain nin kuramının kanıtladıgına gore ısık hızına ne kadar yaklasırsanız zaman sızın ıcın hızınıla dogru orantılı olarak daha yavas akar.Buda demek oluyoki uzaya giden aractaki bir insan dünyadaki yaşıtından aynı surede daha az yaşlanıyor demek ve buda demek oluyorkı uzaya 30 yasında gıden bırı ornek olarka uzaydan dunya zamanıyla 3 ay sonra dondugunde dunyadakıler 3 aylık yaslanırken o 2 aylık yaslanıyor burdan yola cıkarak zamanda kısa aralıkalrla ılerı yolculuk yapıldıgı kanıtlandı ve uygulanıyor.Ayrıca bunun ıcın uzaya gıtmek gerkmiyor aynı hızla ankarayada gıdıs donus seferleri yapsanızsa aynı kural sizin için geçerli olacaktır...

adam bana çay verdi çay. bana çay verdi. çay veren adam kötü olur mu hiç?
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    gfb_soldier
    gfb_soldier's avatar
    Erkek

AntiSeptiK bunu yazdı:

o zaman hayatı boyunca yüksek bi apartmanda yaşayan insan, tek katlı bahçeli bi evde yaşayan bi insana göre daha çabuk yaşlanır? doğrumudur?

teoride evet gerizekalı okuduğunu anlamıyo musun?

http://twitter.com/#!/yasiinergul
Toplam Hit: 4469 Toplam Mesaj: 25