Yerel Gazete Reklam Fikirlerinizi Alabilirmiyim ?
-
Merhaba arkadaşlar ben bi matbaada çalışıyorum.
ve çalıştığım matbaada bi yerel gazetemiz var her haftalık olarak çıkarıyoruz ve yerelde önümüzde çok güçlü rakipler var biri 41 yıllık biri 35 yıllık olmak üzere 2 diğer yerel gazete daha biz ise sadece 3 yıllık bi yerel gazeteyiz.
sizden istediğim bu gazeteyi neler yaparak okunur hale getirebilir ve insanları okumaya teşvik edebiliriz?
örnek olarak mesela reklam bilbord gibi ve benim aklıma gelende okullarda öğretmenlere şiirler yazdırıp bize verdirtip biz arasından bi tane seçtiğimizi gazetenin bi köşesinde yayınlıcaz tabi bu okul zamanı olucak ben size sadece bunu nasıl bir fikirler istediğimi sizden anlatabılmek ıcın verdım sız dahada degısık fıkırler sunabılırsınız.
evet sayın muridlerim değerli fikirlerinizi bekliyorum şimdiden teşekkürler.
-
- Beleş dağıtın.
- Organizasyonlara sponsor olun/ya da adınız geçsin belediye yonetimiyle iletişime geçin.Ya da okullar arası musabaka,yarısma duzenleyebilirsiniz.
- Kahvelere bol bol verin.
- İnternet üzerinden de yayın yapın.(En iyisi bu.Çünkü bu zamanda buyuk gazeteler bile bırak satılmayı okunmuyor bile.O yüzden sizde interneti daha etkin kullanmanın yollarını arayın derim.)
- Bilbordlara reklam vermeyin.
-
sansasyon yaratın yeter.
-
Nitrous bunu yazdı:
-----------------------------
sansasyon yaratın yeter.
-----------------------------sansasyon derken sayın muridim ?
------------------------------------------
SUPERBICO
- Beleş dağıtın. ( beles dagıtıyoruz zaten hocam hepsı ole yerel gazetelerın )
- Organizasyonlara sponsor olun/ya da adınız geçsin belediye yonetimiyle iletişime geçin.Ya da okullar arası musabaka,yarısma duzenleyebilirsiniz. ( burası cok buyuk bı yer olmadıgı ıcın fazla organızasyon olmuyor olanlarda da gecırıyoruz , okullar arası musabaka derken ne gıbı bır musabakalar acaba ornek verırısenız cok ıyı olur )
- Kahvelere bol bol verin. ( her yere dagıtıyoruz o konuda sıkıntımız yok )
- İnternet üzerinden de yayın yapın.(En iyisi bu.Çünkü bu zamanda buyuk gazeteler bile bırak satılmayı okunmuyor bile.O yüzden sizde interneti daha etkin kullanmanın yollarını arayın derim.) ( internet uzerınden yayınımız var www.gazetecanik.com )
- Bilbordlara reklam vermeyin. ( nedeen bılbordlara reklam vermeyelım _? )
-
Bence bir yerel gazetede en önemli sayfalardan birisi ilan sayfası tabi bu yerine görede değişebilir ilan vermek ne kadar ucuz olursa o kadar iyi .
-
risk53 bunu yazdı:
Bence bir yerel gazetede en önemli sayfalardan birisi ilan sayfası tabi bu yerine görede değişebilir ilan vermek ne kadar ucuz olursa o kadar iyi .
-----------------------------Bunu yazmayı unutmuşum evet.İş ve emlak ilanları süper olur(Siteye ekleyebilirsiniz mesela).
Müsabaka okullar arası spor turnuvaları olabilir.Satranç olabilir :).
Hiç olmadı liselilerden bi kaç rapçi bulun rap party yapın bi cafede süper reklam :D
Bilbord reklamları hiç bi şey getirmez bi gazete için.Gözüktüğü gün kadar okunur.
-
risk53 bunu yazdı:
-----------------------------e hocam amacımız reklam almak zaten gazete reklamla ayakta duruyor okumaya calısıyoruzkı bıze reklam vermeye ınsanlar sıraya gırsın :)
-------------------------------------------------------
SUPERBICO
Bunu yazmayı unutmuşum evet.İş ve emlak ilanları süper olur(Siteye ekleyebilirsiniz mesela).
evet bunu ıyı aklıma getırsınız ben yapıcaktım bunu ama tek ben ılgılenıyorum ıs yerınde herseyle yorgunluktan unutuyorum bunu yapıcam :)
Müsabaka okullar arası spor turnuvaları olabilir.Satranç olabilir :).
Hiç olmadı liselilerden bi kaç rapçi bulun rap party yapın bi cafede süper reklam :D
bunlar bıze ne gıbı bır okunurluk getırecek cozemedım sayın murıdımk? :)
Bilbord reklamları hiç bi şey getirmez bi gazete için.Gözüktüğü gün kadar okunur.
bilboord aslında benım ıcınde mantıksızz geldı ama patron soledı valla :)
-
hocam gazete gel gelelim bir yerel gazeteyi insanlara okutamazsın kendisi olmadığı, olması muhtemel olmadığı sürece bu vizyonda fikirler üretebilirsiniz.
-
emnimax bunu yazdı:
risk53 bunu yazdı:
-----------------------------e hocam amacımız reklam almak zaten gazete reklamla ayakta duruyor okumaya calısıyoruzkı bıze reklam vermeye ınsanlar sıraya gırsın :)
HOCAM BENDE İLAN DEDİM REKLAM DEMEDİM Kİ NE KADAR SERİ İLAN ALIRSAN O KADAR GAZETENİN SATIŞI ARTAR AMA ZAMANLA BENCE BEDAVA İLAN VEREYİ BİLE DENE
-
bakkal kasabı dürterken manavın rüküş kıyafeti ile onları izlemesini haber yapın halkımız çok sever bu tarz magazinsel haberleri.
-
bakkal sokak ortasında g.tünü açtı diye manşet atın. büyük gazetelere haber olun. sonra senelik aboneliğiniz sitenizde rahatlıkla satın alınabilsin. bu şekilde patlarsınız :|