Yeşil Kitap? Ne Ayak...
-
arkadaşalar şuanda gündemde kaddafinin yeşil kitabı.. ülkeyi buna göre yönetiyomuş artiz.bilen bulan varsa türkçe olarak merak ediyorum neler yazıyor..
bide türkmenbaşının buna benzer bi kitabı olacaktı aklıma gelmişken onuda sorayım..
başkada varsa öle elinizde nato deniz piyadeleri eğitim kitabı fln attırın şöle bi ikitane klasiklerden :) belki lazım olur ilerde
-
her devlet başkanında öyle bir kitap vardır ama bizim okuyabilecegimizi sanmıyorum
-
Cia bunu yazdı:
-----------------------------
her devlet başkanında öyle bir kitap vardır ama bizim okuyabilecegimizi sanmıyorum
-----------------------------peki türkiyenin mustafa kemalin varmı? nutuk mu, varsa?
eğer böle bişey varsa biz neden bunu okumuyoruz..ve uymuyoruz yada bize uymayan yönlerini tartışmıyoruz
hadi okumaya niyet edelim arkadaş bu kitap sadeleştirme meraklılarına gıcık oluyorum.sadeceleştirmeyin amcacım şu kitapları..nasıl yazıldıysa öyle o kitap o kitaptır.(yeri gelmişken bi kayayım yayın evlerine :) fts fts fts...
-
Muhakka vardır ama bi yönetim kitabından çok başkanların birbirine bıraktığı günce yada notlar şeklinde olabilir ki herşeye ya biz niye okuyamıyoz gardaş bizde bakalım edasıyla yaklaşılmaz..
-
DiKeyEy bunu yazdı:
-----------------------------Cia bunu yazdı:
-----------------------------peki türkiyenin mustafa kemalin varmı? nutuk mu, varsa?
eğer böle bişey varsa biz neden bunu okumuyoruz..ve uymuyoruz yada bize uymayan yönlerini tartışmıyoruz
hadi okumaya niyet edelim arkadaş bu kitap sadeleştirme meraklılarına gıcık oluyorum.sadeceleştirmeyin amcacım şu kitapları..nasıl yazıldıysa öyle o kitap o kitaptır.(yeri gelmişken bi kayayım yayın evlerine :) fts fts fts...
Mao'nun kırmızı kitabı, Kaddafi'nin yeşil kitabı, Hitler'in kavgamı falan filan. Bu üç diktatörün kitapları devletlerinin devrim/kuruluş felesefesini anayasal olarak ele alıp yürürlüğe koyar. Nutuk'un bunlardan ayrı bi özelliği var. Yani yaşanılmış bir olayı belge olarak sunar. Tarih kitabı niteliğindedir.
Türkiyede de Marx'ın Komünist Manifesto kitabı pempe kitap diye anılırdı.
-
bizdeki kırmızı diye geçiyor basında.
Asıl adı ; milli güvenlik, siyaset & strateji kitabı deniyor'muş.
hocalar öyle diyordu :|
-
Nutuk ile ne alaka kardeşim hiçmi nutuk açıp okumadınız. Türkiye' de Gurtlar Vadisi gibi dizilerde sürekli geçen efsane Kırmızı kitap ın gerçek olduğu kanıtlandı geçenlerde biraz bilginizi tezelerseniz geçenlerde Kırmızı Kitaptan İrtica tehtidinin çıkartıldığını hatırlayacaksınız. TÜrkiye de var her devlette de vardır sanıyorum. Nutuk başlı başına bir tarih kitabıdır. Ata'mızın tüm yaptıklarını neden ve sonuçlarıyla görüpp anlayabileceğimiz tamı tamına Türk milletine yaptığı herşeyi anlattığı kitaptır. Nutuk ile devlet yönetilmez bir devlet adamı Nutuk'a bakıp tarihin tefekkür ettiğini görebilir mesela bugün. Nutuk okuyun sonra günümüze bakın. Fark varmı bakın bakalım :(
-
Evet bir Kırmızı kitabımız varmış. Geçen gün hatta baya göz önündeydi medyanın. Hükümet felan baya değişiklik yapmış. İrtica tehlike algılaması kapsamından çıkarılmış. İran ve Yunanistan artık düsman olarak algılanmıyo.
http://yenisafak.com.tr/Politika/?i=285301&t=28.10.2010
Linkte Detayı mevcut
-
bu yeşil kitabın linkini verecek olan var mı?
Birde şu imamın ordusu adlı kitap...
Bunları elinde bulunduran varsa burada paylaşabilir mi?
-
Pikacu bunu yazdı:
bu yeşil kitabın linkini verecek olan var mı?
Birde şu imamın ordusu adlı kitap...
Bunları elinde bulunduran varsa burada paylaşabilir mi?
-----------------------------polis her şeyi silmiş o kitap artık sadece adamın beyninde
-
Bu tarz kitaplar mevcut hatırladıgım kadarıyla Obama seçildiğinde cia tarafından kırmızı bi kitap verildi. O kitapda devletin bütün sırları, gizlenen gerçekler , planlar her bişey yazıyodu. Asıl o kitap bulunsa dünya krize girer. :D