YGS 2014 Açıklanmış!
-
Inferius bunu yazdı
Münazara öyle bir şey ki ister istemez hayatın merkezine koyuyorsun :) 6 yıldır yapıyorum hala keyifli. Evet Umut'u tanırım ben başladığımda eskilerdendi hala sistemde :)
((: o ve tanıyorsan ozan şerefizleri çok samimi arkadaşımdır, bi ara haftanın dört günü drunken masters yapmaya başlamıştık, baktım alkolik oluyorum bıraktım (: turnuvalara falan gidiyor musun aktif?
-
izzmarit bunu yazdıInferius bunu yazdı
Münazara öyle bir şey ki ister istemez hayatın merkezine koyuyorsun :) 6 yıldır yapıyorum hala keyifli. Evet Umut'u tanırım ben başladığımda eskilerdendi hala sistemde :)
((: o ve tanıyorsan ozan şerefizleri çok samimi arkadaşımdır, bi ara haftanın dört günü drunken masters yapmaya başlamıştık, baktım alkolik oluyorum bıraktım (: turnuvalara falan gidiyor musun aktif?
Son bir yıldır pek gidemiyorum. Double Master yapıyorum şu an pek vakit kalmıyor sosyal etkinliklere. Bazı İstanbul turnuvalarına gidebiliyorum sadece. Ozanıda tanırım. :)
-
izzmarit bizi itin **tüne sokup çıkartmış :D ama olay tam olarak da öyle değil (: bence yani.
Evet bölüme hödük girip hödük çıkıp ben odtü bilgisayar mezunuyum diyenler var, bunun cakasını da satanlar var. Ama hakkını vererek bölümü okuyanlar, o sırada kendini geliştirenler hakikaten karşılığını da alıyor diğer üniversitelerden farkını da. Şunu söyleyeceğim olay tamamen kendini geliştirmende, bölüme girip ödevini başkalarına yaptıranlar da var bundan birşey bekleyemezsin ama okul olarak kalite karşılaştırması yaptığında başka bir üniversitenin bilgisayar mühendisliği eğitimiyle yazılımcı oluyorken şunu vicdanım rahat olarak söyleyebilirim ki bizim okulu bitirdiğinde bir bilgisayar mühendisi olursun.Bak bu söylediklerim hakkını vererek okuyacak, kendini geliştirecekler için, yoksa ister boğaziçine git ister bilkente yata yata başkalarına ödev yaptıra yaptıra geçip sonra ben boğaziçi, bilkent, odtü mezunuyum diyebilirsin.
Sonuç olarak söyleyeceğim hayalinin peşinden git, sakın bilgisayar mühendisi olmak istiyorken odtü olsun diye gelip burada gıda okuma. Ben ne kafayla ikinci sıraya odtü elektronik, üçe de odtü endüstri yazdım bilmiyorum. Şu anda ya gelseydi ne yapardım diyip oh çekiyorum. Herşey sende bitiyor bu işte bunu unutma.
-
ZoRKaYa bunu yazdı
izzmarit bizi itin **tüne sokup çıkartmış :D ama olay tam olarak da öyle değil (: bence yani.
Evet bölüme hödük girip hödük çıkıp ben odtü bilgisayar mezunuyum diyenler var, bunun cakasını da satanlar var. Ama hakkını vererek bölümü okuyanlar, o sırada kendini geliştirenler hakikaten karşılığını da alıyor diğer üniversitelerden farkını da. Şunu söyleyeceğim olay tamamen kendini geliştirmende, bölüme girip ödevini başkalarına yaptıranlar da var bundan birşey bekleyemezsin ama okul olarak kalite karşılaştırması yaptığında başka bir üniversitenin bilgisayar mühendisliği eğitimiyle yazılımcı oluyorken şunu vicdanım rahat olarak söyleyebilirim ki bizim okulu bitirdiğinde bir bilgisayar mühendisi olursun.Bak bu söylediklerim hakkını vererek okuyacak, kendini geliştirecekler için, yoksa ister boğaziçine git ister bilkente yata yata başkalarına ödev yaptıra yaptıra geçip sonra ben boğaziçi, bilkent, odtü mezunuyum diyebilirsin.
Sonuç olarak söyleyeceğim hayalinin peşinden git, sakın bilgisayar mühendisi olmak istiyorken odtü olsun diye gelip burada gıda okuma. Ben ne kafayla ikinci sıraya odtü elektronik, üçe de odtü endüstri yazdım bilmiyorum. Şu anda ya gelseydi ne yapardım diyip oh çekiyorum. Herşey sende bitiyor bu işte bunu unutma.
Peki hocam 1 sene daha bekleyip odtü bilgisayar kasmayım mı? Yoksa gazi bilgisayar olsun hacettepe bilgisayar olsun ne gelirse gideyimmi?
Not: İlla ankarada olacak :)
-
by_Tet bunu yazdıZoRKaYa bunu yazdı
Peki hocam 1 sene daha bekleyip odtü bilgisayar kasmayım mı? Yoksa gazi bilgisayar olsun hacettepe bilgisayar olsun ne gelirse gideyimmi?
Bu tamamen sana kalmış bak dedik ya, kendini geliştirmenle ilgili. Sana çok şiddetli bir şekilde odtü bilgisayar mühendisliğini tavsiye ediyorum, ama burada kendine olan inancını, gücünü, yorgunluğunu düşünmelisin. Yani hani bi uçurumda o karşıdan karşıya atlayabilirim hissiyatı olur ya, eğer o varsa tamam. Zaten yoksa o son ana geldiğinde elin ayağın titrer zıplayamazsın, ya da o inanç yoksa inanmayarak atlarsın olmayacağını bile bile ve yine düşersin.
Ona sen karar vermelisin yani burada veya başka hiçbiryerde kimse sana boşver hacettepeye, ankara üniversitesine bilgisayar mühendisliğine gitme odtüye git gerekirse 2 sene hazırlan diyemez. Çünkü bunun garantisi yok seneye bunu becerebileceğine dair inancın varsa neden olmasın. Ben sana tavsiye ederim etmesine ama hacettepeye gidip, bu alanda çok başarılı birisi olmayacağının da garantisi yok. Ben sadece odtüdeki bilgisayar mühendisliği eğitimini tavsiye ediyorum sana. :)
Herşey sende bitiyor yoksa hayali olmadığı halde puan boşa gitmesin diye itü inşaat mühendisliğine girip orada resmen depresyon yaşayıp hiç derslere gitmeyen bi arkadaşım vardı. Fakat 2 sene sonra ben ne yapıyorum başarabilirim diye inancı geldi ve şu anda İstanbul Üniversitesi diş hekimliği bölümünde.
-
ankarada okunur mu ya deniz yok bi kere
-
Ygs 1 sıralamam 9200 lerde, 5000 e çekebilirsem çok iyi olacak
-
by_Tet bunu yazdıZoRKaYa bunu yazdı
hocam saçmalama 1 seneyi bilgisayar müh seçmek için yakma sakın.Sonunda ODTÜ de olsa 1 sene büyük kayıp olur demedi. Bende çok istiyordum odtü bilgisayarı 30bin sıralama geldi düşünmeden en uygun bilgisayar mühendisliklerini kriterlere göre sıralayıp yazdım.Onlar da İYTE ve TOBB idi. Her ikisini de 2 sene önce çok araştırıp yazmıştım.Sende kendi koşullarını değerlendirip mutlaka tercih yap eğer bil müh. istiyorsan.ODTÜ demişken ODTÜ'den mezun 2 hocamız var ne kadar kaliteli insan olduklarını bir kere daha hatırladım.Anlattıklarına göre caavar gibi 4 sene geçirmişler ünilerinde.
Ankara isteyenlere gelsin (sesi kısıp dinleyin): https://www.youtube.com/watch?v=8xaT7ZQ40UQ
-
Yigit bunu yazdı
nasıl bu puanlar? tıp isteyen biri için?
lysde arttırman lazim hocam 20 bin le zor 13 binin altıan inmen lazim
-
Düşük almak yada yüksek bir puan almak bence pek önemli olmamalı.
Önemli olan ondan sonrası neler yapabildiğiniz. Ben açıköğretim fakültesi mezunuyum ama Marmara Ü. yüksek lisans yapıyorum.
Lisede aynı üniversitede bilgisayar mühendisliği okumak isteyordum ama nasip olmadı ama ayni üniversitede başka bir alanda yüskek lisans yapıyorum. Okulda bilgisayar müh. bölümünün yanında geçerken sadece binasına bakıp geçiyorum :D