YGS Hakkında Birkaç Soru
-
FCN bunu yazdı:
-----------------------------
tosun bunu yazdı:
bu bilgiler iyi oldu biraz kasayım bende şu 1 haftada :D bu arada sınava silgi kalem nüfus kagıdından başka bişe götürcekmiyiz ?
-----------------------------silgi kalemi falan götürmüomuşsun onlar veriomuş :D
nüfus kağıdı ve sınava giriş belgesi snaırım sadece
10. Kurşun kalem, silgi, kalemtıraş, peçete ile şekerleme ÖSYM tarafından temin edileceğinden, belirtilen türde araç, gereç, yiyecek ve su dışında içecek malzemeleri sınava gireceğiniz binaya getirmeyiniz.
maytapmı geçtin yoksa biliyomuydun :D -
öss ye 3. kez girecek bir üniversite öğrencisi olarak tavsiye edebilecegim tek şey, sınava sözelden değil matematikten başlayın. 1.bölümde matematigi her zaman çok basit sorarlar ve genelde denemelerde yaptıgınız netlerin üstünde net yaparsınız.bu bir göz boyamadır millet matematikten korkutugu için matematigi basit sorup sözelden geçirmeye kalkarlar
sözelden başlarsınız denemelerde yarım saatte çözdügünüz soru sayısını gerçek sınavda 1 saatte çözersiniz buda size moral bozuklugu ve telaşa kapılmak olarak geri döner.benden söylemesi
-
Sırayla çözün arkadaslar türkçe sosyal matematik... ben şahsen her türlü sıralamayı denedim en verimlisi bu... ama matematiğiniz iyiyse matematik türkçe sosyal olabilir bnm mat çok iyi değil ondan en uygunu sırayla çözmek...
Tarih hep yorum sorusu çıkıyo diyen arkadas hangi çağda yaşıyo acaba :) Gecen sene tarihten sikti Ösym milleti :D LYS düzeyinde bilgi soruları vardı ygs de :)
tarih nasılsa yorum deyip hafife alırsanız babalara gelirsiniz ona göre... 6-7 soru yorum geri kalanı bilgi sorusu olur tahminimce zaten dersanelerde böyle soruyor denemelerde...
Coğrafyada ise harita ve grafik okumayı iyi biliyorsanız korkmanıza gerek yok 3-4 tane bilgi çıkar onuda çalışın yapın amk :)
felsefe ise tam bir muamma,,, bi bakarsınız hep yorum bi bakarsınız hep bilgi şansınıza kalmış yani
-
benimde bu sene ikinci senem ilk kez götü bu kadar sıktım diyebilirim.
Türkçede paragrafların dışında noktalama işaretleri yazım yanlışı anlatım bozuklugu bilsen iyi bi net cıkartırsın.
Matematikte problemleri bil derim yaklaşık 8 soru ordan geliyo yaş faiz iş vs.. vede toplama cıkarma rasyonel köklü üssü falan filan geometridede benzerliğe açılara alanlara özellkle kare soruları onlara hakim ol bence.
Sosyalde tek felsefenin nasıl geleceği belli değil yorummu bilgimi ama tarih ve çoğrafyada güncel olaylar yoruma dayalı sorular bilgi soruları hemen hemen eşit şekilde geliyo.
Fende ise yaparsan bi bioyoloji yaparsın oda okuma oldugu için yada geçen seneki sorular gibi güncel sorular cıkarsa yapabilirsin. fizik ve kimyada zorlarlarsa çoğu kişi terse yatar demesi.
-
Türkçe'de sorularında paragraf dışında diyorsun ama paragraf verir anlatım türünü sorar, hangi işlevde olduğunu sorar garanti veriyorum sana sorar. Sonra bir ya da iki tane ama garanti bir tane anlatım bozukluğu kolay cinsten sorar. Noktalama ve yazım yanlışları ile ilgili banko soru vardır. Ondan sonra pek ummuyorum ama fill sıfat gibisinden kolaydan bir soru sorarlar. Fiilde çatı matı sormazlar lys de sorarlar onu ha cümlenin öğelerini bilmiyorum ama sen yine de çalış belki çıkar. Ha paragraf ya okurum yaparım gibisinden diğer salakların yaptığı gibi hataya düşme anlatım türü şuyu buyu konularını yut yoksa "ya bu soru yanlış" dersin. :) Sınav basit olacak yani o kadar zor olacak diye koşullama kendini ama lys sınavı bayağı bi kazık olcak ondan emin ol.
-
Silent_King bunu yazdı:
Sırayla çözün arkadaslar türkçe sosyal matematik... ben şahsen her türlü sıralamayı denedim en verimlisi bu... ama matematiğiniz iyiyse matematik türkçe sosyal olabilir bnm mat çok iyi değil ondan en uygunu sırayla çözmek...
Tarih hep yorum sorusu çıkıyo diyen arkadas hangi çağda yaşıyo acaba :) Gecen sene tarihten sikti Ösym milleti :D LYS düzeyinde bilgi soruları vardı ygs de :)
tarih nasılsa yorum deyip hafife alırsanız babalara gelirsiniz ona göre... 6-7 soru yorum geri kalanı bilgi sorusu olur tahminimce zaten dersanelerde böyle soruyor denemelerde...
Coğrafyada ise harita ve grafik okumayı iyi biliyorsanız korkmanıza gerek yok 3-4 tane bilgi çıkar onuda çalışın yapın amk :)
felsefe ise tam bir muamma,,, bi bakarsınız hep yorum bi bakarsınız hep bilgi şansınıza kalmış yani
-----------------------------usta ben böyle çözsem kafa kalmaz matematiğe benim taktik matematik fen türkçe sosyal artan 30 dk da da yapamadıklarıma bakmak. ama bu sınavda zaman artmaz büyük ihtimal :D
-
Şimdi hacılar... Ben meslek lisesi çıkışlıyım... Sanat Tarihi okumak istiyorum ve sanat tarihide Ts2 den alıyor... Benim buraya yerleşmem için hngi derslere ağırlık vermem lazım?
-
Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 27 Martta yapılacak Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) katılacak adayların her biri için özel soru kitapçığı ile cevap kağıdı hazırladı. ÖSYM, YGS ile ilgili hazırlıklarını sürdürüyor. Kopya olaylarının ve sınavda başkasını yerine sokmanın engellenmesi amacıyla YGS'de ''adaya özel soru kitapçığı ve cevap kağıdı'' uygulaması yapılacak.
Bu çerçevede, sınavda yöneltilecek sorular her aday için rastgele oluşturulmuş bir sırada soru kitapçıklarında yer alacak. Soru kitapçıklarındaki sorular birbirinin tamamen aynısı olacak ancak soruların veya sorulardaki seçeneklerin sıralanışı ile doğru cevap seçeneğinin yeri değişebilecek. Bu nedenle her adayın cevap anahtarı da farklı olacak.
ÖSYM, ''adaya özel soru kitapçığı ve cevap kağıdı'' uygulamasının sonuçlarını görmek için belirlenen pilot illerde YGS'ye girecek lise son sınıf öğrencilerini kapsayan bir deneme sınavı gerçekleştirdi. Deneme sınavı sonunda cevap kağıtlarının soru hazırlama, bilimsel denetleme ve eğitim bilimci uzmanlar tarafından istatistiksel olarak incelendiğini belirten ÖSYM, sorulan soruların yerlerinin rastgele değiştirilmesinin adaylara herhangi bir üstünlük sağlamadığı ya da olumsuzluk yaratmadığının tespit edildiğini bildirdi.
YGS'de, sınav başlarken sadece adayın kendisinin açabileceği soru kitapçığı ve ilgili cevap kağıdını içeren bir set verilecek. Adaya özgü cevap kağıdının üzerinde de adayın fotoğrafı bulunacak. Adaya özgü soru kitapçığının kapağında adayın kimlik bilgileri, fotoğrafı ve soru kitapçığı numarası bulunacak. Ayrıca, soru kitapçığı numarası kitapçığın her sayfasında yer alacak. Gerek soru kitapçığı numarasından gerekse soruların sayfadaki sıralanış biçiminden soru kitapçığının sahibi olan adayın kimliğine erişilebilecek. Bu nedenle, adayın kitapçığındaki soru ve cevaplar ile ilgili bilgi sadece adayın kendisinde olacak ve başka hiç bir şekilde ve yerde bulunmayacak.
ÖSYM, adaya özgü soru kitapçığının ''doğası gereği'' soru uzunluklarına bağlı olarak her bir adayın eline geçen bir sayfadaki soru adedinin diğerlerinden farklı olabileceğine işaret ederek, bu nedenle adayların kendi soru kitapçıklarını diğer adayların soru kitapçıkları ile görsel de olsa mukayese etmelerinin doğru olmayacağını bildirdi ve ''ÖSYM, modern bilişim teknolojisinin sağlamış olduğu bu olanak ile ÖSYM'nin yaptığı sınavlara katılan tüm adayların eşit şartlarda yarışmalarına büyük katkı sağlayacağını değerlendirmektedir'' açıklamasında bulundu. -
çok güzel başladım çalışmaya ama çok kötü bitti be lysde güzel bir puan yapıcam o kesinde ygsde hala ekseklerimver kendi alanım olmayan dersleri pek bilmiom bakalım ne olucak
http://www.youtube.com/watch?v=TkGwT2u3ZZ0
-
panpa otur deneme çöz kurcalama bence unutursun yani ama tarih yine seçici olacak matematik kolay diyo hocalar falan ama coğrafyada nüfus çalış tarihte osmanlı duraklama ve gerileme falan..