Yıl 2029
-
Yil 2029,kizim 18, ben 45 yasindayim...'
Baba bizim bayragimizda sizin zamaninizda Ay-yildiz varmis neden simdi haçisareti ve anlamini bilmedigim renkler var?iki arkadas okulda tavan arasinda eski bir atlas bulmustuk, o atlastagörduk, daha önce Edirne'den Kars'a kadar Turkiye topragi imis, simdi nedeno haritanin 1/5'ine Turkiye diyoruz?Eskiden her mahallede 1 yada 2 cami varken, simdi neden her ilde bir camivar, dedem bahsetmisti daha önce ezan denen bir sey varmis, gunde 5 defacamilerden okunurmus simdi bu çan sesleri ne baba?Filistinlilerin zamaninda topraklarini parça parça satarak İsrail'inkurulmasina sebep olduklarini hiç mi bir yerde okumadiniz da, topraklarimizi sattirip simdi bu ufacik alana bizi hapsettiniz. Siz atalarinizdanböyle mi aldiniz bu topraklari, emaneti böyle mi korudunuz. Gunden gunetopraklarimiz satilirken siz uyuyor muydunuz baba?Baba kuçukken herkesin beni Aybuke diye çagirdigini hatirlar gibiyim simdineden bana Angel diyorlar, beni kulagima Angel ismini ezanla sen mi sen misöyledin?Bizim evin önunden tanklarla geçen Amerikan askerleri kim baba? Hergun bizehakaret ederek ve sizi her gördukleri yerde coplayarak demokrasi! migetirdiler baba? Bize okulda demokrasinin tanimini daha farkli ögretilersankiElime geçen gun bir kitapgeçti baba, senin gençliginden kalan. BizAnkara'ya tasinmazdan önce memleketimizin ismi Gaziantep'mis ve 6317 sehitvererek 'Gazi' lik unvanini kazanmis. Neden simdi oraya kurdistan diyorlarbaba.Baba hani sizlere kurtlerle Turkler kardestir demisler, peki kardeslerimneden bizi öldurup ulkemizde ayri devlet kurdular.Baba o kitapta Ataturk diye birinden de bahsetmisti. O her kimse 1933'teBursa'da bir nutuk vermis, ben simdi bile ne kastettigini anlayabiliyorken,sizin gençliginiz bu kadar mi cahildi de o uyarilari dikkate almadiniz.simdiki kurdistan topraginda yer alan Suleymaniye'de askerimizin basinaçuval geçirmisler ve sen o dönemde gençtin, hiç mi kanin donmadi baba.Neden hesap sormadiniz bunlari görmezden gelen yöneticilerinize?O az önce bahsettigim Ataturk size bir hitabe yazmis ve sizi hainyöneticilere ve usaklara karsi uyarmis ve hitabenin sonunda da 'Muhtaçoldugun kudret damarlarindaki asil kanda mevcuttur.' demis. Baba kaniniz okadar bozuk mu ki ulkemizi bu hale getirenlerin yakasina yapismadiniz.Baba Turkiyeli ne demek, biz Turk çocugu degil miyiz, soyumuz belli degilmi bizim, o kitapta okumustum 'Ne mutlu Turkum diyene' yaziyordu. Peki,baba ben neden mutlu degilim. Turkum demek suçsa ve kötu bir seyse siz eskiden neden söylerdiniz.Baba biz Kurtulus Savasi denen bir sey yasamisiz, kitaba göre dunyaningördugu en sanli savasmis ve o savasta 4 milyon sehit vermisiz. Madem buvatandan bu kadar kolay vazgeçecektiniz de neden o kadar sehit verdiniz.Hiç mi kitap okumadiniz, hiç mi sizi uyaran olmadi, hiç mi göremedinizulkemizin peskes çekildigini, eger farkinda olduysaniz ve duygusuzcaevinizde oturduysaniz sizin o hainlerden ne farkiniz kaldi. Allah'in huzuruna hangi yuzle çikacaksiniz baba. 'Vatan sevgisi imandandir' diye birhadis varken hadi diyelim ki Turklugunuzden vazgeçtiniz bari İslam'inemrine uysaydiniz.Senin eski cd'lerden dinledim baba, bizim de bir İstiklal Marsimiz varmis,o marsi yalnizca köru körune ezberlediniz mi? Atalarimiz sizi her firsattauyarmis, demis ki 'Ey Turk titre ve kendine dön.'Baba ne zamantitreyeceksiniz, Ankara'yi da kaybettikten sonra mi? Bundan 13 yil önce titremediyseniz eger artik hiç bir sey titretemez sizi.Baba sen son bagimsiz olan Turkiye Cumhuriyetini gördun.'Ya devlet basa,yakuzgun lese' diyebilecek bir Hasan Tahsin,bir sehit sahin,bir Sutçu İmamyok muydu aranizda?Yaziklar olsun baba sizin gençliginize!Bu gunleri görecegime hiç dogmasaydim baba. Turklugunuzden utanmadiniz hiçolmazsa insanliginizdan utansaydiniz baba. Bu vatan göz göre görealtinizdan kayarken hiç olmazsa *SEREFİNİZLE ÖLEMEDİNİZ Mİ?
-
bence boş bir yazı bu ülke kolay kazanılmadı kolayda kaybedilmez isterse 2129 senesi olsun ama insanlar bu tarz yazılar yazarak bence bu ülkeyi küçümsemekten başka bi şey yapmıyolar...
-
Odysseus bunu yazdı:
-----------------------------bayrağımızın göklerden çekileceğine dair bir şüphen mi war?
son türk ölene kadar o bayrağa kimse dokunamaz
amkoruz adamın
-----------------------------Seviyorum seni ody :B
-
amerika denilen köpeksoyları ki soylarıda yok bunların,bunlar sadece bomba füze atar taş üstünde taş komaz belki ama gelelim kara savaşına işte o zor beah..
-
güzel paylaşım. daha öncede e- posta olarak gelmişti. ordan okumuştum. milliyetçiliği tu kaka göstermek istiyenler okusun. mozaik türkiye nin sonunu. ama göremiyecekler o ayri :) 1, göktürk devletinden beri yazıldı çizildi türklerin sonu :) olmuyor yapamiyorlar işte. ister bunun adı inanç olsun, ister mucize. isim koymakta bile zorlanıyorlar. en basit güncel örnek milli maçlarımız.
-
Odysseus bunu yazdı:
-----------------------------bizim bayrağımızda haç işareti deilde
onlarn bağrağında hilal olursa şaşmayın
-----------------------------
ody kaç kişi koyacaqız adamın a.k ? tamam bende geliorm 2miziz baska ? -
Bende bende :D
-
Odysseus bunu yazdı:
-----------------------------bayrağımızın göklerden çekileceğine dair bir şüphen mi war?
son türk ölene kadar o bayrağa kimse dokunamaz
amkoruz adamın
-----------------------------bayrakmı kaldı? Adamların bu ülkede yönetmedileri ,girmedikleri yer kalmadı 60 yıldır her istediklerini yaptırıyorlar.Baş kaldıranlarıda......
-
Odyseus kardeşim duygusal düşünmek yerine reel düşünmek daha taktik bi olay olsa gerek.Çünkü hep bizim duygusallığımızdan istifade etmeye çalışılınıyo malesef.Ülken için bişeyler yapmak istiyosan okul oku iş güç altyapı yarat,politikayla ilgilen,etik ol ve geçmiş hükümetlerin yaptığı hataları ve bu ülkeyi gerçekten seven kimilerinin anarşik dediği o kahramanların batı ve amerikayla ilgili fikirlerini aklından çıkarma.sadece askerlik yapmak vatan borcu ödemek değil.Ülkeyi özelleştirerek geliştiğini düşünen,türbanı özgürlük gören,oy için hububat kandırıkçılığı yapan,mahsulünü satamıyan köylünin anasını diline dolayan,askerden korktuğu için favorileri kırlaşan,bakanlarının yarısından çoğunun hırsız olduğu bu hükümete gerçek bi muhalefet olda sana oy verelim.
-
Masaldan öteye geçemeyecek bir yazı. Bu ülkenin halkı çeşitli sebeplerden birbirini yesede en parçalanmış kesimler bile biraraya gelebiliyor. Kimse buraları bu derece sahipsiz bırakmaz.
-
Odysseus bunu yazdı:
-----------------------------Mylitta bunu yazdı:
Odysseus bunu yazdı:
-----------------------------bizim bayrağımızda haç işareti deilde
onlarn bağrağında hilal olursa şaşmayın
ody kaç kişi koyacaqız adamın a.k ? tamam bende geliorm 2miziz baska ?
-----------------------------niye türkler 2 kişiden mi ibaret
hepsinin savasıcaqınımı sanmısdın.