Yıllardır Herkesin Aradığı Matematik Hocası
-
https://www.youtube.com/watch?v=bHuZfPGHnNg
Adamın anlatış tarzına hayran kaldım. :)
İsmi Gökhan Özkars'mış. YouTube Kanalı : https://www.youtube.com/user/huseyin23892/videos
mkyb tarafından 26/Eki/16 15:44 tarihinde düzenlenmiştir -
sesi alpaslan kuytula benziyor
-
aöf de matematiği verecem insallah :D
-
Bununla sınav kazanan ileride atıyorum mühendislik bölümlerine kazara girdi mi okulu 10 senede bitiremez.
Çakallık, soruların bir iki yeri değiştiğinde de aynı mı kalıyor orası önemli. Bunu ezberleyip sınavlara girip çakacak öğrencilerden pek çok beddua alacağı gerçeğini umarım unutmuyordur. :)
Edit: Zaten 6:00'da tıkanıyor. :) Geçiştirme cevaplarla sözde öğrenciye teknik anlatıyor. Geçiniz.
Austen tarafından 26/Eki/16 15:53 tarihinde düzenlenmiştir -
Hızlı soru çözme tekniklerini göstermiş bu matematiğin felsefesine aykırı .)
-
Dün onedio da gördüm bende. Adam gerçekten efsana. Bütün Matematik konularında böyle formülleri varsa sınavlarda full çekmemek elde değil.
-
Bize KPSS kursunda da buna benzer yollar göstermişlerdi. Hatta bu kadar kolay çözümü olan sorulardan ziyade çözümü daha uzun olan soruların çözümleri için yollar gösterilmişti. Ancak nasıl çözüldüğünü bilen kişiler için pek akılda kalıcı bir yol değil gibi geldi bana. Çünkü kısa yolu kullanabilmek için sorudaki sayı değerlerinin belirli şartları taşıması gerekiyor ki onları kontrol edip yolu kullanmaktansa problemi çözülmesi gerektiği gibi çözmek daha mantıklı geliyor bana.
Tek aklımda kalan kısayol, trigonometride çevrim formüllerinin ezberlenmesi yerine oluşturulan kıytırık bir tablo üzerinden formülün yazılmasıydı. Onu da bize lisede gösterselerdi fena olmazdı :P
Ayrıca son zamanlarda KPSS sınavının bile ALES mantığında soruları barındırdığını düşünürsek, bu çözümlerin yakın zamanda tarih olacağı düşüncesine sahibim.
-
Çok beğendim ancak " ben yaptım oldu" diye çözüyor... eğer sağlam bir ispata dayanmazsa bir sonradan sonra tıkanabilir.
sınavda diyelim vakit dar, atmak yerine denenebilir.
çok zevkli. izlerim ben bunu :)
-
bence o adamin dediği formülleri akılda tutmak daha zor.
-
Bu taktiklerle sayısal bölüm muhendislik vb gibi yerleri kazananlarin vay haline.
-
Öğrencilerimize yazık. Böyle eğitim sistemi mi olur? At yarışına at hazırlıyoruz.
O soruyu o şekilde çözen adama o bilginin ne faydası olabilir? Yaratıcılık, çözüm üretme, kafa yorma yok, sadece ezber. Üniversiteye girerse orada sonra uğraşsın dursun.