folder Tahribat.com Forumları
linefolder C#, Asp.Net, .Net Core
linefolder Youtube Kanalım (C# Ve .Net Dünyasına İlişkin Dersler)



Youtube Kanalım (C# Ve .Net Dünyasına İlişkin Dersler)

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hannibal_King
    Hannibal_King's avatar
    Kayıt Tarihi: 22/Ağustos/2010
    Erkek

    Daha önce konusunu açmıştım. Udemy için hazırladığım bir Asp.Net Mvc kursum var. Halen yeni dersler eklemeye devam ediyorum.  Bu kurs içinde konu konu ilerlerken yeri geldikçe C# konularını da anlatıyorum. Örneğin ViewBaglerden bahsetmeden önce, C# ve .Net de bulunan dinamik özellikleri anlatıyorum veya Action Methodların geri dönüş değerinin türüne niçin ActionResult (veya IActionResult) yazdığımızı açıklamadan önce "Türemiş sınıf türünden bir referansın, taban sınıf türünden bir referansa" atanabileceğini anlatıyorum. Bu şekilde bir yol izlememin nedeni bir çok kişinin tam olarak C# öğrenmeden AspNet Mvc ile uygulama geliştirmek istemesi.

    Udemy kursunda bulunan C# videolarımı yayınlamak için bir youtube kanalı oluşturdum. Kursta yer alan C# videolarını ücretsiz olarak bu kanalda da yayınlıyorum. Şuan için 27 adet video var. Oynatma listesinin sıralaması kursta yaptığım öncelik sıralamasına göre.

    Dilerseniz konu konu olarak da faydalanabilirsiniz. Şuan için veri türleri, namespaces (isim alanları), anonim türler, reflection, dynamic features gibi konular var. Biraz ilerledikçe; attribute lar, delegeler-eventler, .net dünyasına ilişkin bazı kavramlar gibi konularda eklenecek. Yani if,else,for,switch gibi daha basit konulardan ziyade çoğunlukla daha az bilinen konulara yer vermiş olacağız.

    Videolardaki bilgilerin doğruluğuna güvenerek izleyebilirsiniz. Üstünkörü hazırlamıyorum. Çoğunlukla standartlardan ve Microsoft dökümanlarından faydalanıyorum. Ve izlerken bu derslerin aslında udemy kursu için hazırlandığını unutmayın lütfen, ders sıralaması garip gelmesin. Her ne kadar kanaldaki dersler doğrudan "hiç C# bilmeyen bir kişiye C# öğretme amacı ile hazırlanmış olmasada" , pek çok C# kursundan kat ve kat daha fazla verim alacağınızı garanti ediyorum.

    https://www.youtube.com/channel/UCn_KmJxgjzCduwsHyAhQxrQ 

    Abone olup, paylaşırsanız sevinirim.

     

  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Elif - Efe
    rakkoc
    rakkoc's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Aralık/2003
    Homo

    abone oldum brom. udemi eğiiminin de linki atta satin alalim destek olalim


    Bu aralar fazla yogunum. Unuttugum seyler oluyorsa affola. DM vs atın.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek

    Hocam sahsi tavsiyem temel konular üzerinden gitmemeniz. Yeteri kadar temel seviye setler var ve bi noktadan sonra gina geliyor.. Bu tarz yeni baslayan kanallarin da cok basarili oldugunu görmedim yakin zamanlarda.. O yüzden yeni deryalara dalmak gerektigine inaniyorum. Mesela güzel bir Vue kursu yapabilirsin ya da Asp.net MVC yerine Asp.net Core 3.0 yapabilirsin, hatta Core icin sadece güvenlikle ilgili yapabilirsin ya da örnegi olmayan core + vue gibi bir kurs yapabilirsin yad a core + signalR ya da core + socket.io gibi.

    Bunlar daha cazip gelir en azindan benim icin.

    Bu arada umarim senin seti udemy konusunda paylasmadim :)


    Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    frekaze
    frekaze's avatar
    Kayıt Tarihi: 28/Haziran/2015
    Erkek

    bol örnekli olması daha cazip olur msdos yapma formlarda yap daha dikkat çekici olur. ben msdos baktığımda içim kararıyor

  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    amirtocha
    amirtocha's avatar
    Kayıt Tarihi: 12/Ocak/2020
    Erkek

    Hocam özellikle konuları proje hazırlayarak anlatırsanız daha ilgi çekici olabilir :)


    :|
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Pirefosyönel Üye
    Queltos
    Queltos's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Şubat/2014
    Erkek

    Abone oldum. Teşekkürler hocam

  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hannibal_King
    Hannibal_King's avatar
    Kayıt Tarihi: 22/Ağustos/2010
    Erkek

    @rakkoc buyur hocam https://www.udemy.com/course/aspnetmvc/?couponCode=SUBAT2020


    @unbalanced hocam udemy deki kursum Asp Net Mvc + Asp Net Core Mvc. 2. kısımda core anlatacağım. Zaten bu 2 ürün birbirinden apayrı ürünler değil. Kursun içinde Vuejs ve AspNet Core ile FileManager yapımı olacak, güvenlik konularını en baştan beri ele alıyorum. Örneğin formlarla çalışmak konusunu anlatırken CSRF nedir nasıl önlem alıyoruz ayrıntısına kadar anlatacağım. Zaten anlatmıştım ama kursu ses problemi nedeniyle 2.ye çektiğim için şuan tekrar çekiyorum. Signalr ile chat uygulaması da olacak. Kursun ikinci kısmında yani core kısmında çok daha fazla örnek olacak. Bunların yanında çok detaylı bir biçimde c# konularını da ele alıyorum. Bu kursu hazırlarken tek bir amacım var. İnsanlar şunu söyleyecek "ben bir eğitim kurumundan 300 saatlik .Net Teknolojileri kursu aldım. XXXX TL para ödedim. Ancak udemydeki Sistematik Asp.Net Mvc (.Net Framework + .Net Core + C#) kursu 100 kat daha ucuz ve kat ve kat daha verimli. Yani prestij amaçlı çekiyorum bu kursu aslında. Aksi durumda bu kadar ayrıntılı kurs çekmem zaten. Birde şu var insanların büyük kısmı C# bilmiyor. Kendi okulumda bölümümdeki insanlar dahil, whatsapp gruplarındaki, telegram gruplarındaki ve hatta tahribattaki pek çok müridde dahil olmak üzere tam anlamıyla C# a hakim olmadan web uygulamaları geliştiriyor. Bence kaliteli C# içeriği de son derece az. Udemy de php ci adam sırf para kazanmak için C# kursu çekiyor. if, else, for, switch anlatıyo tamam. Bu tarz kalitesiz çöp içeriklere sinir olduğum içinde zaten bu kursu çekiyorum. Özetle sen zaten C# konusunda yetkinsin hocam. Sana sıkıcı gelebilir elbette pek çok kısım. Ancak eminim pek çok insan için çok faydalı olacak. Kursun ismini "Yeni Teknolojilerle Web (Mongo, Aspnet core, redis , signalr vs vs 2020)" yapsam muhtemelen daha ilgi çekici olurdu :)) Benim kurs warez e düşmemiş zaten az kişi almış henüz :))

    @frekaze örnekler çoğunlukla siyah ekran hocam :( zaten videolar web kursu için çekildiği için windows form yok uygulaması yok malesef :(

    @amirtocha udemy de zaten web uygulaması üzerinden gidiyoruz. Bir sürü örnek var ve olacak. 35 tl yalnız hocam :))

    @Queltos Teşekkür ederim. Mutlaka izleyin hocam eminim faydasını göreceksiniz.

  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek

    Ben henüz satin almadim hocam alacagim ama :) en son fiyat ile ilgili sorun vardi. Bana farkli fiyat gösteriyordu, eger senin cebine girecekse sorun yok ama sana 2 kurus verip gösterdikleri yüksek fiyati udemy kendisi aliyorsa vermem onlara.

     

    Hepsini tek bir cati altinda toplamak ögrenciler icin iyi olabilir ama simdi söyle düsün. Asp.net Core varken neden asp.net mvc'yi ögreneyim? Yani iki seyi ögrenmeye ne gerek var? O yüzden bence popüler olan mvc core üzerinden farkli bir set yapip, bahsettigin yan teknolojileri orada toplamak daha mantikli geliyor. Ayrica web icin c# i cok iyi bilmene gerek yok bence. Elbette bazi konular önemli olabilir ama bir desktop yazilimcisi kadar c# bilgisi gerekmiyor web. Suan bir tane asp.net core api yaziyorum, yaptigim islemler basit seyler. Temel-ortas eviye bir c# bilgisi bence asp.net ile uygulama gelistirmek icin yeterli.  Ayrica dedigin gibi baslik önemli bence. Her ne kadar bazen aptalca görünse de güzel bir baslik yazarsan cazibesi artacaktir.

    Yolun acik olsun, basarilar


    Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TeRRoR
    TeRRoR's avatar
    Kayıt Tarihi: 06/Nisan/2007
    Erkek

    veri türleri 7 videonu izledim anlatım tarzını çok beğendim hocam. gerçekten sikko sikko anlatımlardan ziyade docs üzerinden gitmen çok güzel olmuş. aslında temel olarak c# haricinde yeni bir şeyi nasıl öğrenebiliriz konusunda çok güzel bir örnek olmuş.


    herkes programcı olmak zorunda değildir, lütfen bir zorunluluk gibi programlama dilleri öğrenmeye çalışmayın. yabancı dil filan öğrenin amq.// s.kimin etini yerim, kasaba minnet etmem.// ince düşünene kalın girer.//
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hannibal_King
    Hannibal_King's avatar
    Kayıt Tarihi: 22/Ağustos/2010
    Erkek

    @unbalanced hocam fiyat olayı değişik udemy de eğer benim kuponla aldıysan paranın çoğu bana geliyor ama ben onu sorayım udemy ye yinede.

     Asp.net Core varken neden asp.net mvc'yi ögreneyim?  sorusuna  cevaben;

    Bu ikisi birbirine aşırı derece de benzer zaten hocam birini öğrendiğinde diğerini de neredeyse öğrenmiş oluyorsun. Ancak tabiki yeni başladığında doğrudan AspNet Core ile başlaman mantıklı.

    Peki ben neden önce AspNet Mvc anlatıyorum?

    1-) Halen hali hazırda piyasada var olan projeler için ve Mvc ilede çalışmakta olan kişiler için

    2-) Bazı temel konuları AspNet Mvc kısmında ele almak için (Uygulamanın yaşam döngüsü Context nesneleri vb., Controllerın istekleri ele alış biçimi vb..)

    3-) Sonrada ASP Net Core anlatırken diyicemki bakın ASPNet Mvc de böyle böyle yapmıştık, ancak ASPNet Core Mvc de durum biraz farklı vb vb...  Yani karşılaştırmalı gidince daha akılda kalıcı olacak. Örneğin ASPNet IIS e bağımlıydı. Http pipelineda HttpModule dediğimiz sınıflar vardı ancak Core da IIS e bağımlılık yok. HttpModule sınıfları yerine MiddleWare dediğimiz yapılar var vs vs. Tabi bunlara geçmeden önce delege vs gibi C# konularını da anlatacağımki insanlar anlasın.

    4-) Biraz daha zaman geçsin ASPNET Core otursun iyice. Adamlar bişeyleri habire değiştirince ayar oluyorum. 1.0, 2.0, 2.2 vbb.. Neyseki 3.1 LTS olacak..

    @TeRRoR  hocam saolasın. Youtube kanalımı paylasırsan sevinirim. İyi içerik üretmek yetmiyor yaygınlaştırmak ve insanların bunu görmesi de önemli.

     

  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ltcelik
    ltcelik's avatar
    Kayıt Tarihi: 11/Mayıs/2007
    Erkek

    Eline sağlık dostum.

    Tubdaki ilk dersine baktım da sanki daha önce yapmış olduğun bir örneğe referans veriyormuşsun gibi geldi bana .. Kafam karıştı cahil cühelayız kusura bakma..


    Din Kitaplarını Okuyup Anlayana Ateist, Okuyup Anlamayanlara "dindar" denir... Nikola TESLA.. ben mi? Ne okurum ne anlarım... Kendi kendime de uyuz oluyorum ama olamıyorum.. "Ama efsaneyi çıkarıp atarsan ve yaptıkları eylemlere bakarsan... ..Jedi'ların mirası başarısızlıktır. İkiyüzlülüktür, kibirdir."
Toplam Hit: 3854 Toplam Mesaj: 21
c# eğitim seti youtube c# kanalı