Youtube Seo ?
-
TheKorsans bunu yazdıBeyinAdam bunu yazdıTheKorsans bunu yazdı
Youtube backlink sanıp geldiydim konuya alakası yokmuş. :D Youtube backlink isteyen varsa bulsun la beni =/
Backlink isteyen bulsun arkadaşı. Şöyle alıntı yaparak ölümsüzleştireyim.
Bekleye bekleye şiştim valla her sabah bakıyorum hiç video patlamış mı diye :D
Hocam word to speech ile haberleri yap youtube trends'e bakıp. hd yap üstte kalır. g+ takipçisi satın alıp onaylı youtube hesabı alırsan da çok şukela olur. nasıl oluyor bilmiyorum ama takipçi var işim ucunda
Hesabım zaten reel numaradan onaylı da g+ takipçisi konusunda haklısın. Onu manuel yapmak lazım ya satanlar addmefast gibi yerlerden gönderiyor 1 hafta sonra patlıyor hesabın. 2k adam takip ettim g+ da, 30u geri dönüp beni takip etti :D
Yarın şehirdeki tüm internet kafeleri dolaşıp bi yöntem deniycem bakalım olursa başlı başına tbtye özel bir konu açıcam. Ama her zamanki gibi başarıya ulaşmayacağı için sorun yok :D Birrkaç defa daha tbtye özel konu açıcam demiştim birşeylerle ilgili, onlar da başarıya ulaşmamıştı bu da ulaşmiycak :D
-
BeyinAdam bunu yazdıTheKorsans bunu yazdıBeyinAdam bunu yazdıTheKorsans bunu yazdı
Youtube backlink sanıp geldiydim konuya alakası yokmuş. :D Youtube backlink isteyen varsa bulsun la beni =/
Backlink isteyen bulsun arkadaşı. Şöyle alıntı yaparak ölümsüzleştireyim.
Bekleye bekleye şiştim valla her sabah bakıyorum hiç video patlamış mı diye :D
Hocam word to speech ile haberleri yap youtube trends'e bakıp. hd yap üstte kalır. g+ takipçisi satın alıp onaylı youtube hesabı alırsan da çok şukela olur. nasıl oluyor bilmiyorum ama takipçi var işim ucunda
Hesabım zaten reel numaradan onaylı da g+ takipçisi konusunda haklısın. Onu manuel yapmak lazım ya satanlar addmefast gibi yerlerden gönderiyor 1 hafta sonra patlıyor hesabın. 2k adam takip ettim g+ da, 30u geri dönüp beni takip etti :D
Yarın şehirdeki tüm internet kafeleri dolaşıp bi yöntem deniycem bakalım olursa başlı başına tbtye özel bir konu açıcam. Ama her zamanki gibi başarıya ulaşmayacağı için sorun yok :D Birrkaç defa daha tbtye özel konu açıcam demiştim birşeylerle ilgili, onlar da başarıya ulaşmamıştı bu da ulaşmiycak :D
azimli olmak iyidir :D devam et bu tip çılgın projelere belki başarılı olur ? :D
-
diyelim ki youtubede 3 ayrı kanal açtım
1.ders videosu
2. komik videolar
3.klipler
hepsinede advebse den reklam aldım. 100 tl para birikti diyelim.
sonra kliplerr kanalında bir problem oldu şikayet falan kanal kapandı ama 3 kanalın parasının hepsinimi siliyorlar yoksa o kanalın kazancınımı?
2. sorum her kanal için ayrı advense reklam hesabı oluştursak oluyormu. isim aynı oluyor mecburen
-
google'a plaj voleybolu yazınca benim video çıksın istesem tam olarak ne yapmam lazım?
advebse değil adsense'dir, advebse olsa duramazdın
-
cemnet bunu yazdı
google'a plaj voleybolu yazınca benim video çıksın istesem tam olarak ne yapmam lazım?
advebse değil adsense'dir, advebse olsa duramazdın
yazdıktan sonra fark ettim düzeltmedim :(
ee cevap yokmu
-
futurist bunu yazdı
diyelim ki youtubede 3 ayrı kanal açtım
1.ders videosu
2. komik videolar
3.klipler
hepsinede advebse den reklam aldım. 100 tl para birikti diyelim.
sonra kliplerr kanalında bir problem oldu şikayet falan kanal kapandı ama 3 kanalın parasının hepsinimi siliyorlar yoksa o kanalın kazancınımı?
2. sorum her kanal için ayrı advense reklam hesabı oluştursak oluyormu. isim aynı oluyor mecburen
1. sorunun cevabı aynı adsenseye bağlıysa bu 3 hesap, birinde sorun olursa hepsi yanar. Ama kazandığın paraya birşey olmaz ne kazandıysan az biraz kesintiyle alırsın paranı. Tek kanal çalışıp bir de yedek kanal oluşturursan bir kanal kapanınca yedeği adsenseye bağlar devam edersin.
2. sorunun cevabı net değil aynı isimle 15 adsense kullanıyorum diyen de var ikinci aynı ismi adsense kabul etmiyor diyen de var. En iyisi kendin deneyip görmen. Özgün çalışcaksan bu kadar kasmaya gerek yok bence özgüne kolay kolay birşey olmaz. Benim kapanan özgün kanalda biraz benim de hatam vardı birkaç yerde paylaştım çekemeyenler flag bastı galiba.
-
zamanında oldukça fazla vakit ayırmıştım bu konuya. ben en bariz etkiyi g+ paylaşımlarında gördüm. g+'da paylaşım yaparken yapılan yorum video sayfasında da çıkıyor. yorumda anahtar kelimeyi geçirmeye özen gösteriyordum. aynı anda 100 hesapta aynı ipden paylaşımları kastetmiyorum. her gmail için farklı proxy, cronjob ile zamanlanmış gönderim vs. her g+ hesabı için manuel takipçi kasıyordum. benim videolar bayanlara yönelik olduğu için bayanları takip ediyordum, geri dönüşler fena değildi. g+ paylaşımlarına gelen +1ler ve yeniden paylaşmaların da etkisi oldukça fazla. gmail hesaplarını olabildiğince doğal göstermeye gayret ediyordum. profil fotoğrafı, kapak fotoğrafı, bütün kişisel bilgilerin girilmesi, zaman zaman farklı paylaşımlar, paylaşımları tekrar paylaşmalar, +1lemeler gibi.
kanal otoritesini arttırmaya yönelik her türlü şey videonun sıralamasını yükseltir. abone sayısının ve izlenimin artması, kanal fotoğrafı, kapak fotoğrafı, bağlantılar, kanal açıklaması, oynatma listelerinin oluşturulması, kanal adında ve urlde anahtar kelimenin geçmesi, başlıkta anahtar kelimenin geçmesi, açıklamanın başlarında anahtar kelimenin geçmesi, adword panelinde anahtar kelimenin en çok aranan varyasyonlarının açıklamada geçmesi gibi.
çok genel olmamak şartıyla birkaç tane anahtar kelime belirleyip sıralamalarına bakarak fikir sahibi olabilirsin. ayrıca rakip analizi de önemli. yukarı çıkmak istediğin anahtar kelimede rakiplerin videoyu eklerken girdiği başlık, etiket, açıklama gibi bilgileri analiz edebilirsin.
itfaiyeci tarafından 09/Haz/14 02:17 tarihinde düzenlenmiştir -
itfaiyeci bunu yazdı
zamanında oldukça fazla vakit ayırmıştım bu konuya. ben en bariz etkiyi g+ paylaşımlarında gördüm. g+'da paylaşım yaparken yapılan yorum video sayfasında da çıkıyor. yorumda anahtar kelimeyi geçirmeye özen gösteriyordum. aynı anda 100 hesapta aynı ipden paylaşımları kastetmiyorum. her gmail için farklı proxy, cronjob ile zamanlanmış gönderim vs. her g+ hesabı için manuel takipçi kasıyordum. benim videolar bayanlara yönelik olduğu için bayanları takip ediyordum, geri dönüşler fena değildi. g+ paylaşımlarına gelen +1ler ve yeniden paylaşmaların da etkisi oldukça fazla. gmail hesaplarını olabildiğince doğal göstermeye gayret ediyordum. profil fotoğrafı, kapak fotoğrafı, bütün kişisel bilgilerin girilmesi, zaman zaman farklı paylaşımlar, paylaşımları tekrar paylaşmalar, +1lemeler gibi.
kanal otoritesini arttırmaya yönelik her türlü şey videonun sıralamasını yükseltir. abone sayısının ve izlenimin artması, kanal fotoğrafı, kapak fotoğrafı, bağlantılar, kanal açıklaması, oynatma listelerinin oluşturulması, kanal adında ve urlde anahtar kelimenin geçmesi, başlıkta anahtar kelimenin geçmesi, açıklamanın başlarında anahtar kelimenin geçmesi, adword panelinde anahtar kelimenin en çok aranan varyasyonlarının açıklamada geçmesi gibi.
çok genel olmamak şartıyla birkaç tane anahtar kelime belirleyip sıralamalarına bakarak fikir sahibi olabilirsin. ayrıca rakip analizi de önemli. yukarı çıkmak istediğin anahtar kelimede rakiplerin videoyu eklerken girdiği başlık, etiket, açıklama gibi bilgileri analiz edebilirsin.
Hocam güleceksin ama durum şöyle:
Benimkilerde:
Google+ profilimde 2500 kişi var 35i beni geri ekledi, arada bir +1 alıyorum.
Gözde videolarımın biri:
16 farklı twitter adresinde paylaşılıp favorilenip retweetlendi.
158 farklı kişinin facebook duvarında paylaşıldı, 74 facebook yorumu var(yorumların hepsi keyword içeriyor), 270 facebook beğenisi aldı.
Linkedin, reddit dahil 200+ sitede paylaşılıp imleme yapıldı, arama motorlarına ping gönderildi.
Video beğeni sayısı dislike sayısının 5 katı.
Video başlık ve keywordleri en can alıcı cinsten girildi.
Bütün bunlara sahip bir video şöyle bir rakibin videosuna yanaşamadı.
Bu rakip keyword aramalarında 3 videosuyla ilk 1-2 ve 4. sıraya oturmuş birisi:
Google+ profili gmail açarken otomatik oluşturulmuş, oluşturulma tarihinden itibaren hiçbir paylaşım yapılmamış.
Video başlıkları nasıl olması lazımsa öyle girilmiş, etiketler de düzgün girilmiş.
Facebookta 1 defa paylaşılmış 1 defa beğeni almış (onu da kendisi beğenmiştir büyük ihtimal). Twitter, likedin, stumbleupon, reddit vs ortamlarda hiç paylaşılmamış.
Herhangi bir networkte olup olmadığını bilmiyorum daha databaseye eklenmemiş o kadar da yeni bir kanal.
Bu arada ilk mesajda yanlışlık var günlük 300bin yazmışım aylık olacaktı yanlış yazmışım.
DadasAdam tarafından 09/Haz/14 16:04 tarihinde düzenlenmiştir