Youtube Ve Telif Hakkında Bilgisi Olan?
-
arkdaşalar yeni vide için bir türkçe bir klipten 10 snlik bir kısmı kullanmak istiyorum. telife takılırmı? sadece 10 sn ve konu ile alakalı olduğu için kullanıcam sonuçta?
-
takılabilir ama takılmasada daha sonradan sorun çıkarabilir hiç bir uyarısı olmayan kanalım dün para kazanmaya kapanda çok da iyi gidiyordu ve her geçen gün daha da iyi oluyordu
-
peki baya prof kaanallar var barış özcanlı gibi filan baya filimlerden filan 30 snlik filan görüntüler alıp hakkında konuşuyorlar filan onlar nasıl aşıyor bu sorunu?
-
patates bunu yazdı
peki baya prof kaanallar var barış özcanlı gibi filan baya filimlerden filan 30 snlik filan görüntüler alıp hakkında konuşuyorlar filan onlar nasıl aşıyor bu sorunu?
zaten telifini ödedim diyordu geçen videoda
filmlerle ilgili görmedim ama müzikleri kesin lisansını alıyor
https://creativecommons.org/licenses/
buranın linkini vermiş
http://barisozcan.com/sikca-sorulan-sorular/
hatta soruları cevaplıyormuş istersen buradan sorabilirsin
birde merak ediyorum barış özcan gibi reklamsız kanallar var
diyelim youtube kanalı açtım çok fazla hit alıyor , günde atıyorum 1000 izleyicim var. ama reklam almadım görünürde
yinede maddi getirisi oluyormu.
ne amaçla açmışlar diyorum bazılarına
-
futurist bunu yazdıpatates bunu yazdı
zaten telifini ödedim diyordu geçen videoda
filmlerle ilgili görmedim ama müzikleri kesin lisansını alıyor
https://creativecommons.org/licenses/
buranın linkini vermiş
http://barisozcan.com/sikca-sorulan-sorular/
hatta soruları cevaplıyormuş istersen buradan sorabilirsin
birde merak ediyorum barış özcan gibi reklamsız kanallar var
diyelim youtube kanalı açtım çok fazla hit alıyor , günde atıyorum 1000 izleyicim var. ama reklam almadım görünürde
yinede maddi getirisi oluyormu.
ne amaçla açmışlar diyorum bazılarına
reklamdan kastın özel anlaşma ile olanlarmı bilmiyorum.
yani atıyorum ürün yerleştirme vs şeklinde reklama lmamış olabilirsin.
fakat youtube kanalını para kazanmaya açarsan evet hem gösterim için para alıyorsun reklamına dönemeni video içeriğine beğenme ve yorum olaylarına göre değişen oranlarda 1000 gösterip başına para geliyor.
yani sağda solda video içeriğine adblock yüklü değilse 1000 adet reklamı senin videon sayesinde göstermiş oluyorlar.
birde ektrea olarak bu reklamlara tıklanırsa alıyorsun. ki asıl para ordan kazanılıyor.
ama yine olay izleyiciden geçiyor.
çünkü benim videom 800 kişi tarafından izledindi 2 kişi reklam tıklamış. bir milon izlense daha fazla tıklanacağı kesin:)
-
patates bunu yazdıfuturist bunu yazdıpatates bunu yazdı
reklamdan kastın özel anlaşma ile olanlarmı bilmiyorum.
yani atıyorum ürün yerleştirme vs şeklinde reklama lmamış olabilirsin.
fakat youtube kanalını para kazanmaya açarsan evet hem gösterim için para alıyorsun reklamına dönemeni video içeriğine beğenme ve yorum olaylarına göre değişen oranlarda 1000 gösterip başına para geliyor.
yani sağda solda video içeriğine adblock yüklü değilse 1000 adet reklamı senin videon sayesinde göstermiş oluyorlar.
birde ektrea olarak bu reklamlara tıklanırsa alıyorsun. ki asıl para ordan kazanılıyor.
ama yine olay izleyiciden geçiyor.
çünkü benim videom 800 kişi tarafından izledindi 2 kişi reklam tıklamış. bir milon izlense daha fazla tıklanacağı kesin:)
Türk halkı reklama `ÖCÜ` gibi bakıyor, sebebi de geçmişte yenilen reklam virüsü gibi saçmasapan virüsler. O yüzden bence Türkiye' de internete reklam vermek çok aptalca geliyor.
-
bence o algı yeni nesille değişir gibime geliyor. yani gerçkten bilgi veren bir reklam emtni olur merak eder ilgi alanına göre de çıktığı için artık bakarsın.
Ama bizde öyle değilki reklama tıklatmak için salak saçma reklam metinleri filan. Şu bar üzerine hedef vumra ile reklama tıklatma olayı bence işin en çakallık kısmıydı. Fikir çok iyi o ayrı:)
-
Kullandığın müzikler hemen telif hakkına takılır. Lisanslanmayan orjinal müzik çok az youtube'da.
-
dostum 10 sn lik bir kısım aldım sıkıntı çıkmadı. sanırım 10 sn kadar amaçlada alakalı bir poblem olmadı
-
Bu işin ne yazık ki garantisi yok ... Yıllarca sorun yaşamazsın ama bir gün telif hakkı nedeniyle kanalın gidebilir. Uzun vadeli projen var ise buna göre adım atman en mantıklısı olacaktır.
-
hasato bunu yazdı
Bu işin ne yazık ki garantisi yok ... Yıllarca sorun yaşamazsın ama bir gün telif hakkı nedeniyle kanalın gidebilir. Uzun vadeli projen var ise buna göre adım atman en mantıklısı olacaktır.
sanırım ilk baş uyarmalaır gerekiyor ama değilmi?