folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilim Teknik Teknoloji
linefolder Yüksek Güçlü Led İle Sokak Aydınlatması(Eskiler Çöpe)

Yüksek Güçlü Led İle Sokak Aydınlatması(Eskiler Çöpe)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ricin
    ricin's avatar
    Erkek

o işe kalkışan bi tanıdık mühendis abimiz vardı...ihale yapılcaktı belediye ile fln fln...noldu biliyormusun maliyeti çok geldi denildiği için ihalede projede iptal edildi...led teknolojisi bizim milletimizin kafasındaki ön yargıları kıracak kadar teknolojisini geliştirememiş diyorum ben buna :P oysaki maliyeti 100 liralık bir proje belki ama bu maliyeti 1 sene içinde tamamlayacak...ömür bakımından di,ğer sokak aydınlatmalardan daha iyi...eeee bizim ülkemizde işler böyle yürüyor aga....

gerçi bunu düşünmeden önce doğudaki kaçak elektrik kullanımını engellemek lasım adam asma tavan elektrik sobası yapmış neler neler anlatıyo babam.. :P  

üniversite öğrencilerine devre tasarımı yapılır...! tekdag-elektronik.blogspot.com/
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Erkek

ricin hocam baban anlatıyor ama ben 12 ay şahit oldum köylerde kaçak kullanımı. klima 24 saat çalışıyor düşün soba yakmıyor klima çalıştırıyor beleş diye ee o kaçağın faturası bize yansıtılıyor. neyse

şu an piyasada tutulan samsung kalite olarak. çin malı alırsın ama garanti vesaire pek güvenemiyor kimse.

Türkiye’deki emekli yaşlı insanları sevmiyorum. Ailemde emekli olanlarda dahil. Geleceğimizin çalınmasına izin verdiler. Umarım ızdırap dolu bir çileli hayat çekip elveda deyip bu dünyadan gidersiniz. Siz gençleri zırnık düşünmediniz hayallerini mahvettiniz.14.500TL ile hiçbirşey almadan karnınızı doyurun gelecek nesili düşünmeden yaşadığınızı sanıp gidin bu dünyadan.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Erkek

Türkiye'deki sokak lambaları değişirse ne olur?

Yanıtı, Enerji Bakanı Taner Yıldız verdi: Her yıl yaklaşık 400 milyon TL tasarruf sağlanır.

Güncelleme: 06:46 TSİ 05 Haziran. 2012 Salı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'dan, elektirik tasarrufuyla ilgili önemli ve değişik bir açıklama geldi:

"Türkiye'deki sokak lambalarının tümünü değiştiriyoruz. Yeni lambalar, Türkiye'de üretilecet, yüzde 75 tasarruf sağlanacak..."

Hürriyet'ten Zeynep Gürcanlı'nın, Bakan Yıldız'ın konuyla ilgili açıklamalarına yer verdiği haberinde, sokak aydınlatmalarına her yıl ödenen faturanın 650 milyon TL olduğu kaydedildi.

Bu kez farkı olarak “nereden enerji buluruz” yerine “nereden tasarruf ederiz” yaklaşımı sergilendiği belirtilen haberde, “büyük bir tasarruf projesi üzerinde çalışıyoruz” diyen Yıldız'ın şu sözlerine yer verildi:

“Armatürlerle ilgili konuştuk. Firmalarla görüştük. Sokak aydınlatması. Onun finansmanı ile ilgili ayrı bir çalışma yapacağız. Tasarruf sağlayacağız. 100 birim elektrik yerine belki 25 birime düşecek LED’ler ile...

Türkiye yıllık sokak aydınlatması için 650 milyon TL fatura ödüyor bütçeden. LED’ler ile bu fatura belki 165-170 milyon liraya düşecek.

Bu işin maliyeti yaklaşık en az 3-4 milyar. Finansmanını ve projelendirmesini kamuya yük olmadan yapacağız. 17 milyon adet sokak lambası var.

Projenin çok önemli bir unsuru da, ihaleye koyulacak şartla LED’lerin Türkiye’de üretilmesi. Çok güzel bir model hazırlıyoruz ve davet usulü ihale yapacağız.

Türkiye’de LED üreten firma yok ama üretecekler. Yerli üretim zorunluluğu getiriyoruz. Yabancı bir firma Türkiye’de yatırım yapıyorsa, işçisi Türkiye’den sağlanıyorsa biz onu yerli üretim kabul edeceğiz."

anca jetonlar  düştü.

Türkiye’deki emekli yaşlı insanları sevmiyorum. Ailemde emekli olanlarda dahil. Geleceğimizin çalınmasına izin verdiler. Umarım ızdırap dolu bir çileli hayat çekip elveda deyip bu dünyadan gidersiniz. Siz gençleri zırnık düşünmediniz hayallerini mahvettiniz.14.500TL ile hiçbirşey almadan karnınızı doyurun gelecek nesili düşünmeden yaşadığınızı sanıp gidin bu dünyadan.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Robinson_Crusoe
    Robinson_Crusoe's avatar
    Erkek

Ben evimde şerit led aydınlatması kullandırttım, ayrıca bizim mahalledeki parklardaki elektirik direkleride hep led li,

Gençliğimden bu yana et yenilmesine karşıyım. Bir gün insanların hayvanları öldürmeyi tıpkı insan öldürmek gibi cinayet kabul edeceğine inanıyorum,
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zande
    Zande's avatar
    Erkek

Peki, bir fikir olarak, bunları güneş piline bağlasak, ne kadarlık bir maliyet çıkar acaba?

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    geniuss
    geniuss's avatar
    Erkek

KaRaKuLe bunu yazdı:
    -----------------------------

Ne içtin sen hacı ? Ne inönüsü ne direği ne 5tlsi ya

-----------------------------

o degilde merak etim hocam sen ne ictin ?

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Amd-x
    Amd-x's avatar
    Erkek

hem sönüp sönüp durmazlar tepemde..

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kardelen94
    kardelen94's avatar
    Dişi

ayy yapsalar da söküp satsak :D

youtube.com/watch?v=I45yNCOlbTY
Toplam Hit: 3260 Toplam Mesaj: 19