folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilgisayar Güvenliği - Backdoorlar
linefolder Yurdun Ağına Bağlandığım Anda Cpu'nun Havalara Uçması

Yurdun Ağına Bağlandığım Anda Cpu'nun Havalara Uçması

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zork.
    torpedo_XL
    torpedo_XL's avatar
    Erkek
    asa42 bunu yazdı

ve comodo sürekli 34 kb/s upload hızı olarak gösteriyor. Herşey kapalıyken

Hocam o zaman comododa etkin bağlantıları görüntüleyip svchost üzerinden o veri alışverişini nere ile yapıyor bir bak. Duruma göre bağlantıyı sonlandır.

Bilge insanlar konuşurlar çünkü söyleyecek bir şeyleri vardır. Aptal insanlar konuşurlar çünkü bir şey söylemek zorundadırlar. Demokrasi, bir eğitim işidir. Eğitimsiz kitlelerle demokrasiye geçilirse oligarşi olur. Devam edilirse demagoglar türer. Demagoglardan da diktatörler çıkar. --Platon, Devlet                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    asa42
    asa42's avatar
    Erkek
    torpedo_XL bunu yazdı
    asa42 bunu yazdı

ve comodo sürekli 34 kb/s upload hızı olarak gösteriyor. Herşey kapalıyken

Hocam o zaman comododa etkin bağlantıları görüntüleyip svchost üzerinden o veri alışverişini nere ile yapıyor bir bak. Duruma göre bağlantıyı sonlandır.

hocam sanırım yurttaki diğer bütün ip'lere bağlanıyor. bizde ip ler sıralı gidiyor. 1300 kişilik yurt hepsine bağlanmaya calısıyor sanırım. 

topluca kapattım hepsini biraz nefes aldı ama otomatik olarak tek tek arttı 1-2 saniye sonra. bağlantı sayısı yine aldı basını gidiyor ama Cpu hafifledi. az sonra nolcak bakalım

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PoLLBuLL
    PoLLBuLL's avatar
    Erkek

O sorun genelde otomatik güncelleştirmeler açıksa oluyor. Otomatik güncelleştirmeleri kapatıp deneyin.

You are a man of many colours. but i, motherfucker, am the rainbow
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Balyoz99
    Balyoz99's avatar
    Erkek
    asa42 bunu yazdı
    outmost bunu yazdı
    asa42 bunu yazdı

= 

Hacı sisteminden kaynaklanmadığına emin isen o halde ağındaki biri ibnelik yapıyor olabilir. Ayrıca ağ güvenliği için ne kullanıyorsun? Bilgisayar ağlarının cpuya halay çektirecek zilyon tane genel zafiyeti var.

Ağ güvenliği falan hepsi comodo'ya emanet. Comodo IS Premium

Balyoz99  şimdi onu deniyorum

edit: bunda da svchost.exe olarak gösteriyor sömüren servisi. Onu kapatınca Cpu rahatlıyor ama bu sefer internete bağlanamıyorum. 

önerdiğin programla Set priority yapıp en düşük seviyeye getirdim. cpu kullanımı biraz düştü ama çözüm değil..

Hocam cpu'yu yoran svchost'a sağ tıklayıp properties'den services ve tcp/ip tablarının altına bakabilir misin? 

arbeit macht frei
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    asa42
    asa42's avatar
    Erkek
    Balyoz99 bunu yazdı
    asa42 bunu yazdı
    outmost bunu yazdı
    asa42 bunu yazdı

= 

Hacı sisteminden kaynaklanmadığına emin isen o halde ağındaki biri ibnelik yapıyor olabilir. Ayrıca ağ güvenliği için ne kullanıyorsun? Bilgisayar ağlarının cpuya halay çektirecek zilyon tane genel zafiyeti var.

Ağ güvenliği falan hepsi comodo'ya emanet. Comodo IS Premium

Balyoz99  şimdi onu deniyorum

edit: bunda da svchost.exe olarak gösteriyor sömüren servisi. Onu kapatınca Cpu rahatlıyor ama bu sefer internete bağlanamıyorum. 

önerdiğin programla Set priority yapıp en düşük seviyeye getirdim. cpu kullanımı biraz düştü ama çözüm değil..

Hocam cpu'yu yoran svchost'a sağ tıklayıp properties'den services ve tcp/ip tablarının altına bakabilir misin? 

hocam valla bir ne dersen yapıyım şu illetten kurtulmak istiyorum. sömürüyor interneti ve cpu'yu..

burda ekran görüntüleri:

http://i.hizliresim.com/K4j6Np.png

http://i.hizliresim.com/wzjdNO.png

http://i.hizliresim.com/xGmLjN.png

-------

hocam ayrıca istersen teamwiever dan bak. pm den numaraları gönderebilirm

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    asa42
    asa42's avatar
    Erkek

combofix calıstırdım çare olmadı.

bu da raporu anlayan varsa:

http://pastebin.com/dXGwe1Az

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ayhun
    ayhun's avatar
    Erkek

bi team atsana bakalim soz veremiyorum ama bisey var aklimda onu deneyelim

delimiyim ben?
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    asa42
    asa42's avatar
    Erkek

ayhun hocam mesaj attım.

müritler sorun hala devam ediyor fikri olan yardımcı olmak isteyen varsa lütfen yardımcı olun. tatilden sonra basıma geldi bu. format atmak da istemiyorum.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    abds
    abds's avatar
    Erkek

Bios güncelleme denedin mi ?

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    asa42
    asa42's avatar
    Erkek
    abds bunu yazdı

Bios güncelleme denedin mi ?

hemen kontrol ettim eski sürümmüş. Umutlandım düzelcek heralde diye ama fayda etmedi hocam. arada bios güncellenmiş oldu ama saol :)

Toplam Hit: 9703 Toplam Mesaj: 24